محدودیت‌ها و چالش‌های بازاریابی پیامکی

محدودیت‌ها و چالش‌های بازاریابی پیامکی

هیچ شکی وجود ندارد که بازاریابی پیامکی ابزاری عالی برای رشد و توسعه کسب و کارها است. در واقع، ارسال پیامک تا حد زیادی محبوب ترین کانال ارتباطی افراد برای تعامل با کسب و کارها و مشاغل مختلف است و نتایج فوق العاده‌ای نیز دارد. اما در این مسیر چالش‌های بازاریابی پیامکی نیز می تواند برای بسیاری از این کسب و کارها طاقت فرسا باشد.

باکمترین هزینه، خدمات یا محصولتو تبلیغ کن!!

دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان سیگنال

بازاریابی پیامکی

اگر این چالش‌ها و محدودیت‌های بازاریابی به درستی شناسایی و به موقع حل نشوند، به این معنی است که مشتریان و مخاطبانتان به راحتی پیام های شما را نادیده می گیرند یا کسب و کار شما را به رسمیت نمی شناسند. در این صورت قطعاً یک مشتری بالقوه را از دست داده و هزینه تبلیغات و بازاریابی و زمان خود را هدر خواهید داد. بنابراین همیشه به یاد داشته باشید که قبل از اینکه به دنبال اتخاذ یک استراتژی بازاریابی پیامکی باشید، شناسایی چالش ها و دوری از آن ها را اولویت خود قرار دهید. این مطلب شما را از چالش‌های مهم و محدودیت های بازاریابی پیامکی مطلع کرده و نشان می ‌دهد که چگونه می توانید آن ها را حل و از آن ها عبور کنید. بنابراین مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

محدودیت های پنل پیامکی

محدودیت‌های بازاریابی پیامکی

بازاریابی پیامکی یکی از کانال های مهم برای بازاریابی محصول و خدمات کسب و کارهای مختلف است بازاریابی پیامکی، نه تنها مقرون به صرفه است، بلکه یک وسیله ارتباط مستقیم و دو طرفه برای کسب و کارها و مشتریانشان محسوب می شود. در بیشتر موارد اما کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ با چالش‌های بازاریابی پیامکی مواجه هستند و به همین دلیل هم برای رویارویی با این چالش‌ها باید آن ها را بهتر بشناسند. بنابراین برخی از چالش ها و محدودیت‌های بازاریابی پیامکی را در ادامه توضیح خواهیم داد.

بلک لیست پیامک تبلیغاتی

محدودیت‌های قانونی

بسیاری از افراد از دریافت پیامک های تبلیغاتی غیرمنتظره خوششان نمی آید. بنابراین قبل از اینکه به مخاطبان هدف خود پیام دهید، مطمئن شوید که اجازه آن را دارید. بسیاری از این افراد شماره تماس های خود را از طریق مخابرات وارد بلک لیست یا لیست سیاه مخابراتی کرده و از این طریق مانع دریافت پیامک های تبلیغاتی به گوشی همراه خود شده‌اند. بنابراین شما به صورت قانونی اجازه ارسال پیامک تبلیغاتی به این مشترکین را ندارید، مگر در شرایط خاص و با استفاده از امکاناتی مثل ارسال پیامک خدماتی. از سوی دیگر در اکثر کشورها، قوانین و مقرراتی وجود دارد که حفط حریم خصوصی مخاطبان را تضمین کرده و ارسال پیامک تبلیغاتی به آن‌ها بدون موافقت قبلی غیرمجاز است. این مسئله به محدودیت در تعداد مخاطبانی که می‌توان به آن‌ها پیامک تبلیغاتی ارسال کرد، منجر می ‌شود. بنابراین بهتر است پیامک های ارسالی خود را با یک گزینه لغو همراه کنید تا اگر مخاطب تمایلی به دریافت پیامک از جانب شما نبود، بتواند به شما اطلاع داده و گزینه لغو را ارسال کند.

محدودیت کاراکتر در پیامک

محدودیت‌های فنی و تکنولوژیکی

برخی محدودیت‌های فنی و تکنولوژیکی در بازاریابی پیامکی عبارتند از:

محدودیت تعداد کاراکتر پیامک 

معمولاً تعداد کاراکترهای محدودی را می توان در هر پیامک نوشت. برای مثال، در یک پیامک به زبان فارسی، فقط 70 کاراکتر و در پیامک به زبان انگلیسی ۱۶۰ کاراکتر می توان نوشت و ارسال کرد. این محدودیت تعداد کاراکتر پیامک می‌تواند برنامه‌های بازاریابی را در تبلیغات و ارسال اطلاعات محدود کند.

محدودیت ‌های شبکه

 بعضی از شبکه‌ها و اپراتورها ممکن است محدودیت‌ هایی بر روی تعداد پیامک ‌ها و یا سرعت ارسال پیامک ‌ها اعمال کنند. این موضوع می ‌تواند تاثیر منفی بر روی برنامه‌های بازاریابی پیامکی داشته باشد و حتی ممکن است باعث تاخیر در ارسال پیامک ‌ها شود.

بازاریابی پیامکی موفق

محدودیت‌های مالی و بودجه‌ای

به طور کلی ارسال پیامک یک روش مقرون به صرفه برای ارتباط  و دسترسی به مخاطب مورد نظر ما است. بنابراین یکی از مزایای بازاریابی پیامکی که آن را به روشی محبوب برای بازاریابی و تبلیغات تبدیل کرده است، مقرون به صرفه بودن آن است. با این وجود اما اگر کسب و کارها به درستی از این روش بازاریابی استفاده نکرده و استراتژی مناسبی برای کمپین تبلیغات پیامکی خود نداشته باشند، هزینه بازاریابی پیامکی برای آن ها به یکی از چالش‌های بازاریابی پیامکی تبدیل می شود. بنابراین اکثر پنل های پیامکی با در نظر گرفتن امکاناتی نظیر ارسال پیامک هدفمند، به کمک کسب و کارها آمده اند تا بتوانند مخاطبان هدف خود را دسته بندی و به آن ها صورت هدفمند و دقیق پیامک ارسال کنند. این کار باعث جلوگیری از هدر رفتن و اتلاف هزینه تبلیغات این کسب و کارها می شود.

چالش های بازاریابی پیامکی

چالش‌های بازاریابی پیامکی

با وجود تمام مزایا و کاربردهایی که بازاریابی پیامکی دارد، وجود چالش‌های بازاریابی پیامکی در مسیر رشد و توسعه کسب و کارها قابل انکار نیست. گاهی همین چالش ها می توانند باعث شکست یک کمپین تبلیغات پیامکی شوند. البته مثل هر چالش دیگری، اگر این چالش ها و محدودیت های بازریابی پیامکی به درستی و به موقع تشخیص و حل شوند، لطمه‌ای به کمپین تبلیغات پیامکی و مارکتینگ کسب و کارها نیز وارد نمی شود. بنابراین بهتر است با برخی از مهم‌ترین چالش‌های بازاریابی پیامکی آشنا شویم:

رقابت شدید در بازار

همه ما در طول روز پیامک های تبلیغاتی زیادی دریافت می کنیم و این موضوع گاهی باعث آزارمان می شود. تا جایی که برخی از ما تصمیم می گیریم تا با ارسال یک کد مخصوص به اپراتورها یا مخابرات، مانع دریافت پیامک های تبلیغاتی شویم. با همین تجربه کوچک روزمره می توانیم متوجه شویم که رقابتی شدید در بازار بازاریابی پیامکی وجود دارد و بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و کوچک برای تبلیغات و معرفی خود از پیامک انبوه استفاده می کنند. بنابراین کسب و کاری در زمینه بازاریابی پیامکی موفق است که بتواند در این بازار شلوغ موفق باشد و بتواند خود را از سایر رقبا متمایز کند.

کاهش بازدهی در برخی صنایع

یکی از چالش‌های بازاریابی پیامکی، بازدهی پایین آن در برخی مشاغل و صنایع است. همه ما از مزایا و کاربردهای بی نظیر بازاریابی پیامکی و نقش موثری که در رشد و رونق کسب و کارها ایفا می کند آگاه هستیم. با این وجود اما تمام کسب و کارها و اصناف مختلف به این روش بازاریابی مدرن به صورت یکسان واکنش نمی دهند و اساساً بازاریابی پیامکی در برخی صنایع از بازده پایینی برخوردار است. برای مثال می توان به صنایع خاصی مثل پتروشیمی، کارخانجات و تولیدی های بزرگ اشاره کرد که مخاطب عام ندارند.

ناپایداری در بازار

مانند سایر روش های بازاریابی، بازده و نتایج بازاریابی پیامکی نیز به طور مستقیم و غیر مستقیم به شرایط کلی بازار بستگی دارد. بنابراین می توان گفت ناپایداری در بازار یکی از چالش‌های بازاریابی پیامکی است و می تواند روی نتایج کمپین تبلیغات پیامکی و بازده کلی آن تأثیرات زیادی داشته باشد. می توان نتیجه گرفت که یک بازاریابی پیامکی موفق، بازاریابی است که با استراتژی و برنامه‌ریزی دقیقی همراه باشد و بتواند مطابق با شرایط بازار و عموم جامعه رفتار کند.

نرخ خوانایی پیامک

چالش‌های جذب و حفظ مخاطبین

فراموش نکنیم که بازاریابی پیامکی بر ارسال پیامک استوار است و پیامک هم یک متن کوتاه است که به دست مخاطب می رسد. بنابراین جذب و حفظ مخاطبین خود یکی از بزرگترین چالش ها و یا محدودیت های بازاریابی پیامکی است. نرخ خوانایی پیامک از سایر روش های ارتباطی بیشتر و نزدیک به 95 درصد است. اما آیا تمام مخاطبان و خوانندگان پیامک های تبلیغاتی به این پیامک ها جذب شده و یا بازخوردی نشان می دهند؟ متأسفانه خیر! در واقع کلید اصلی موفقیت کمپین های تبلیغات پیامکی، ارائه یک پیامک مناسب، خوانا و جذاب است. متن پیامک باید به گونه ای نوشته شود که به سرعت خواننده را به خود جذب و او را به یک مشتری وفادار تبدیل کند.

محدودیت‌های فرهنگی و اجتماعی

همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، طراحی مناسب متن پیامک تبلیغاتی یکی از چالش‌های بازاریابی پیامکی است. بدین ترتیب یکی از عواملی که روی طراحی مناسب متن پیامک تبلیغاتی تأثیر دارد، در نظر گرفتن محدودیت‌های فرهنگی و اجتماعی جامعه است. اگر این محدودیت ها در متن پیامک رعایت نشود ممکن است باعث آزرده خاطر شدن مخاطبین شده و تأثیر منفی روی نتایج بازاریابی پیامکی داشته باشد.

عدم تضمین مطالعه پیام‌ها

از جمله چالش‌های بازاریابی پیامکی می توان به تاخیر و یا نرسیدن پیامک ها به مخاطبین اشاره کرد. این مشکلات بیشتر به پنل پیامکی مورد استفاده برای ارسال پیامک انبوه و یا اپراتورهای مخابرات بر می‌گردد و لازم است در روند بازاریابی پیامکی به این مشکل توجه شود.

احتمال بسته شدن شماره در صورت ارسال پیام‌های مزاحم

برخی کسب و کارها بدون اجازه قانونی و عدم رعایت تعداد مجاز پیامک های ارسالی، باعث آزار مخاطبان و مشترکین می شوند. افراد زیادی تمایلی به دریافت پیامک های تبلیغاتی ندارند و ارسال بی وقفه پیامک های تبلیغاتی می تواند باعث آزار و اذیت این افراد شود. بنابراین لازم است حریم خصوصی مخاطبین پیامک ها را جدی گرفته و به آن ها حق انتخاب برای دریافت یا عدم دریافت پیامک های تبلیغاتی یا اطلاع رسانی را داد. در حقیقت اگر این موضوع جدی گرفته نشود و پیام های شما موجب آزار افراد شود، احتمال بسته شدن شماره وجود دارد.

راهکارهای مواجهه با محدودیت‌ها و چالش‌های بازاریابی پیامکی

حال که با چالش‌ها و محدودیت‌های بازاریابی پیامکی آشنا شدیم، بد نیست راهکارهای مواجهه با آن ها را نیز بررسی کنیم. در ادامه توجه شما را جلب می کنیم به راهکارهای مواجهه با چالش‌های بازاریابی پیامکی:

رعایت مقررات قانونی د رارسال پیامک انبوه

رعایت مقررات قانونی

پیشتر با محدودیت های بازریابی پیامکی از لحاظ مقررات قانونی آشنا شدیم. محدودیت‌های کاراکتری یا عدم ارسال محتوای غیر اخلاقی، نمونه‌هایی از قوانین ارسال پیامک تبلیغاتی هستند که باید رعایت شوند. در غیر این صورت بازاریابی نه تنها باعث رشد و رونق کسب و کارها نمی شود بلکه باعث شکست کمپین تبلیغات، عدم نتیجه دهی بازاریابی پیامکی و در نهایت جریمه یا بسته شدن خط این کسب و کارها خواهد شد. 

توسعه تکنولوژی‌های نوین

با استفاده از فناوری‌های نوین مانند پلتفرم‌های ارسال پیامک از طریق اینترنت یا وب سرویس یا موارد اینچنینی می‌توانید چالش ‌های بازاریابی پیامکی را کاهش داده و برای رسیدن به مخاطبان خود از این فناوری‌ها بهره بگیرید. برای مثال می توانید از پنل های پیامکی هوشمند و امکانات بی نظیر آن استفاده کنید تا پیامک های خود را به بازارهدف مناسب و در زمان مناسب ارسال کنید. همچنین می توان از تکنولوژی ها و فناوری های مختلف کمک گرفت و به نتایج موفقیت آمیزی در بازاریابی پیامکی رسید. برای مثال با قرار دادن لینک شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، واتساپ و اینستاگرام داخل متن پیامک بلیغاتی، می ‌توانید به مخاطبان خود در سطح گسترده‌تری دسترسی داشته باشید و به راحتی با آن‌ ها ارتباط برقرار کنید.

افزایش کیفیت خدمات و محصولات

افزایش کیفیت خدمات و محصولات

درست است که بازاریابی و تبلیغات راهی برای افزایش مشتری و در نهایت کسب درآمد و سود بیشتر است. اما اگر با وجود جذب مخاطب بیشتر و تبدیل آن ها به مشتری، کماکان کیفیت خدمات و محصولات شما پایین باشد، بدیهی است که دیر یا زود این مخاطبان و مشتریان را از دست خواهید داد. بنابراین قبل از اقدام برای جذب مشتری و یا وفادار ساختن مخاطبان هدف خود، از کیفیت بالای خدمات و محصولات خود اطمینان حاصل کنید. 

تخصیص منابع و بودجه موثر

بحث اقتصادی و بودجه مالی در بازاریابی و تبلیغات یکی از مهم ترین دغدغه های کسب و کارهای بزرگ و کوچک است. با وجود اینکه بازاریابی پیامکی کسب و کارها را به سمت سود و کسب درآمد بیشتر رهبری می کند، اما بازاریابی پیامکی و استفاده از امکانات پنل های پیامکی خود به تخصیص بودجه مشخص و مناسبی نیاز دارد. ممکن است بسته‌های پیامکی مصرفی هزینه‌های بالا و نامناسبی داشته باشند. بنابراین بررسی و انتخاب بسته‌هایی که برخی پنل های پیامکی برای مقاصد بازاریابی شما ارائه می ‌دهند، می ‌تواند به شما کمک کند تا هزینه‌های اضافی را کاهش دهید. برای مثال یکی از امکانات بی نظیری که تقریباً در اکثر پنل های پیامکی وجود دارد، ارسال هدفمند پیامک ها است. در واقع منظور از ارسال هدفمند پیامک ها، دسته بندی مخاطبان و گیرندگان پیامک ها براساس یکسری ویژگی ها مانند سن و جنسیت یا محل زندگی است. این دسته بندی به کسب و کارها کمک می کند تا تبلیغات خود را به مناسب‌ترین مخاطب خود برسانند و از هزینه اضافی برای بازاریابی جلوگیری کنند.

هنوز برای کسب و کارت پنل پیامکی نداری؟

همین حالا تماس بگیرید (داخلی یک)

کلام آخر

مثل هر روش بازاریابی دیگری، بازاریابی پیامکی نیز با محدودیت ها و چالش هایی همراه است. این چالش‌های بازاریابی پیامکی هرچند کم و کوچک باشند، ممکن است در صورت نادیده گرفتن و یا اهمال کاری کسب و کارها یا دیجیتال مارکترها به مشکلات بزرگتری مثل شکست کمپین های تبلیغات پیامکی منجر شوند. بنابراین لازمه پیروزی در بازاریابی پیامکی در بازار امروز، آگاهی حدکثری از محدودیت های بازریابی پیامکی و نحوه مواجهه و حل آن هاست. به همین دلیل هم لازم دیدیم تا در این مطلب به سراغ محدودیت‌ها و چالش‌های بازاریابی پیامکی رفته و راهکارهایی برای مواجهه با آن ها معرفی کنیم. اگر شما نیز تجربه یا نظری در این زمینه دارید، خوشحال می شویم آن را با ما و سایر مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *