وب سرویس احراز هویت پیامکی چیست؟ چگونه تهیه کنیم؟
بهترین راه ممکن برای جلوگیری از ورود کاربران مزاحم و رخنه مهاجمان به سیستمهای اطلاعاتی، تعریف چند فرایند برای احراز هویت کاربران است. یعنی در کنار گذرواژههای قدیمی، از روشهای جدیدتر مثل وب سرویس احراز هویت پیامکی نیز استفاده شود تا خدشهای به امنیت شبکه وارد نشود. طبق این وب سرویس، کاربر هویت خود را با ارائه کدی که از طریق پیام کوتاه دریافت کرده، تایید میکند و از دسترسی غیرمجاز مهاجمان تا حد زیادی جلوگیری میشود. در ادامه همراه ما باشید تا مفصل درباره این وب سرویس پرطرفدار صحبت کنیم.
دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان سیگنال
اهمیت وب سرویس احراز هویت پیامکی
وب سرویس احراز هویت پیامکی شامل ارسال یک رمز عبور یکبارمصرف یا کد احراز هویت برای کاربر جهت تامین امنیت ورود به حساب کاربری در سیستمها و شبکههای مختلف است. کاربر کد دریافتشده را در فیلد تعریفشده صفحه لاگین وارد میکند تا هویت خود را اعتبارسنجی کند. اما مدیر شبکه از این وب سرویس استفاده میکند؟ دلیل اهمیت احراز هویت پیامکی چیست؟
پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!
ثبت نام رایگان سامانه پیامک
واقعیت این است که گذرواژههای قدیمی ذاتا ضعیف و قابل شکستن هستند. کاربران این گذرواژهها را فراموش میکنند، در حسابهای مختلف مربوط به شبکههای مختلف از یک رمز ثابت استفاده میکنند، آنها را بازیابی میکنند و به شکلهای مختلف امکان سرقت آنها وجود دارد. اما احراز هویت پیامکی کمک میکند تا وابستگی به گذرواژهها را به حداقل برسانی و فرایند ورود به سیستم و هک حسابهای کاربری را برای مهاجمان دشوار کنیم.
این سیستم احراز هویت بهعنوان اولین لایه امنیتی یا در کنار گذرواژه و رمز عبور ثابت برای امنیت بیشتر استفاده میشود و میتوان گفت نقطه شروع خوبی برای تضمین امنیت سیستم یک سازمان است.
انواع احراز هویت
اگر بخواهیم کوتاه بگوییم، انواع روشهای مختلف احراز هویت در سه دستی اصلی قرار میگیرند:
- اطلاعات (Knowledge): چیزی که کاربر میداند و شامل گذرواژه، یک کد پین یا پاسخ به سوالات امنیتی است.
- مالکیت (Possession): چیزی که کاربر دارد و شامل گوشی هوشمند، تلفن همراه، توکنهای امنیتی و سایر دستگاههایی است که میتواند رمز عبور یکبارمصرف را دریافت کند.
- بیومتریک (Biometric): چیری که کاربر هست و شامل یک ویژگی فیزیکی اوست مثل اثر انگشت یا چهره که برای احراز هویت اسکن میشود.
احراز هویت پیامکی در دسته دوم و تحت گروه مالکیت قرار میگیرد؛ زیرا کاربر با دستگاهی که در اختیار دارد کد عبور را دریافت میکند.
احراز هویت با ارسال اس ام اس چگونه کار میکند؟
این شکل از احراز هویت در واقع بسیار ساده است. پس از ورود به سیستم، کاربر یک پیام متنی با کد احراز هویت SMS دریافت میکند و پس از آن تنها کاری که باید انجام دهد، واردکردن کد در فیلد تعریفشده برای دسترسی به برنامه یا وبسایت موردنظر است. همان اتفاقی که هنگام ورود به حساب گوگل یا حتی شبکههای اجتماعی تجربه میکنید.
در واقع بهعنوان یک عامل امنیتی مبتنی بر مالکیت، احراز هویت پیامکی کاربر توسط دستگاهی که در اختیار دارد انجام میگیرد. این یعنی مهاجم برای رخنه به سیستم باید بتواند هم به رمز عبور اولیه و هم دستگاه کاربر برای دریافت رمز عبور یکبارمصرف دسترسی پیدا کند.
تقویت امنیت سیستمهای کامپیوتری به کمک احراز هویت با ارسال اس ام اس
کدهای پیامکی فقط یک بار قابل استفاده هستند و از رمزهای عبور ایمن تر هستند. بزرگترین مزیت استفاده از پنل پیامکی برای احراز هویت این است که کاربر با یک لایه امنیتی تازه روبهرو میشود که خیال او را بابت امنیت اطلاعاتی که در اختیار سازمان میگذارد راحت میکند. در این شرایط هکر برای دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری مشتریان باید بتواند پیامکهای تلفن همراه کاربر را بخواند.
مزایای احراز هویت با ارسال اس ام اس
از مزیتهای احراز هویت پیامکی با SMS میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. امنیت بالا به نسبت سایر روشهای احراز هویت
از آنجا که کد OTP توسط الگوریتمها ساخته میشود، حدس زدن آن عملا غیرممکن است و از آنجا که بعد از دسترسی کاربر به حساب کاربری منقضی میشود، کمترین آسیبپذیری را در برابر حملات دارد. همچنین با هر کد، تنها یک نفر میتواند به یک حساب دسترسی پیدا کند، بنابراین احتمال اینکه این رمز عبور یکبارمصرف در اختیار کاربران سایر حسابها قرار بگیرد تقریبا صفر است.
۲. پیادهسازی آسان
بهجرئت میتوان گفت وب سرویس احراز هویت پیامکی یکی از سادهترین روشهای اصالتسنجی کاربران است. چراکه تنها کاری که باید برای راهاندازی آن انجام داد، نصب افزونه پیامکی روی پنل وردپرس خواهد بود. حتی کاربران هم برای دریافت پیامک نیازی به انجام کار خاصی ندارند و صرفا با افزودن شماره تماس خود، این پیامک اعتبارسنجی را دریافت میکنند.
۳. گستردگی مخاطبان
احراز هویت پیامکی روشی ساده، آسان و کاربرپسند برای احراز هویت کاربر در تمام گروههای سنی است. فرایند ساده این مدل احراز هویت، مشکلات فنی و غیرفنی کاربران برای ورود به سیستم را به حداقل میرساند و بهمرور زمان منجر به ارتباط بهتر با کاربر و گستردگی دامنه مخاطبان میشود. خوشبختانه این مدل احراز هویت به هیچگونه سختافزار اضافهای نیاز ندارد و با همان تلفن همراهی که تقریبا همه داریم، قابل انجام است.
۴. ارزان بودن احراز هویت با ارسال اس ام اس
احراز هویت پیامکی یک روش مقرونبهصرفه برای بالا بردن امنیت سیستمها و شبکههای اطلاعاتی حساس است. بهخصوص در مقایسه با روشهای دیگری همچون توکن سختافزاری یا احراز هویت بیومتریک که هزینه بالایی دارند! این وب سرویس با کمترین هزینه ممکن از کاربران و اطلاعات حساب آنها نزد سازمان محافظت میکند.
اجرا و پیاده سازی وب سرویس احراز هویت سیگنال
برای اجرای وب سرویس احراز هویت سیگنال، فقط نیاز است که افزونه پیامکی سیگنال را بر روی پنل وردپرس یا افزونه ووکامرس سایت خود نصب نمایید. در نهایت کاربران نیازی به ورود با ایمیل یا نرمافزار خاصی برای دریافت کد احراز هویت ندارند.
بیشتر بدانید : وب سرویس
آشنایی با روشهای تولید رمز در سامانههای احراز هویت با ارسال اس ام اس
تمام کدهای رمز عبور که در سامانههای احراز هویت اساماسی ساخته میشوند، بر مبنای دو الگوریتم رمز تصادفی کار میکنند که با هر بار درخواست، ساخته و برای کاربر ارسال میشوند.
الگوریتم TOTP گذرواژههای یکبار مصرف را مبتنی بر زمان تولید میکند. در این الگوریتم یک بازه زمانی چند ثانیهای برای هر رمز در نظر گرفته میشود که بعد از سپری شدن این بازه، رمز عبور منقضی و دسترسی کاربر غیرمجاز خواهد بود. در این حالت اگر کاربر کد را بهموقع دریافت نکند یا به دلیل اتصال ضعیف نتواند به موقع از آن استفاده کند، باید یک درخواست TOTP جدید ثبت کند.
در عوض الگوریتم HTOP رمز عبور یکبار مصرف را مبتنی بر رویداد تولید میکند. در این الگوریتم بهجای زمان، دسترسی یا عدم دسترسی کاربر ملاک است. چنانچه کاربر یک بار با کد ساختهشده وارد سیستم شود، برای دسترسی بعدی کد جدید ساخته خواهد شد. این کدها مدتزمان طولانیتری فعال میمانند و از این جهت نسبت به TOTP امنیت کمتری دارند.
همچنین میتوان کدهای احراز هویت پیامکی را توسط توکنهای سختافزاری ساخت یا از کدهای احراز هویت موجود در کارتهای شبکه استفاده کرد.
علت تاخیر در ارسال کد احراز هویت با اس ام اس
در تاخیر گاهبهگاه ارسال کد احراز هویت با اس ام اس، عوامل مختلفی دخیلاند. یکی از دلایل عمده تاخیر اپراتور انسانی در تائید متن پیامک است. اما دلایل دیگر مثل حجم زیاد ترافیک ارسالی بهسمت اپراتور (بهخصوص در روزها و ساعتهای شلوغ) یا پهنای باند اپراتور هم تاثیر بسزایی بر سرعت ارسال کد احراز میگذارند.
خوشبختانه اکثر وبسایتها با تکمیل یک فرم تعهدنامه، پروسه نظارت و تایید اپراتور را دور میزنند و این فرایند را سریعتر میکنند. حتی بعضی از آنها با انتخاب سرشمارهای با پهنای باند بیشتر و ترافیک ارسال کمتر، این تاخیر را به حداقل میرسانند. اما بههرحال گهگداری به دلایل مختلف مثل اختلال در مرکز سرویس گیرنده، شاهد تاخیر در ارسال پیامک یا حتی عدم ارسال آن خواهیم بود.
همین حالا تماس بگیرید (داخلی یک)
حرف آخر
احراز هویت پیامکی روشی موثر برای تضمین امنیت در تمامی کسبوکارها، سیستمها و شبکههای آنلاین است که علاوهبر بهبود امنیت، تجربه کاربران را بهبود میبخشد، مقرونبهصرفه است و احتمال فعالیت کلاهبردارانه مجرمان سایبری را به حداقل میرساند. به کمک این وب سرویس کاربردی، تمامی کسبوکارها میتوانند از حساب و اطلاعات شخصی مشتریان خود محافظت کرده و یک تجربه بانکی امن و یکپارچه برای آنان فراهم کنند.
شما چه اطلاعات بیشتری درباره احراز هویت پیامکی دارید؟ اگر تجربه استفاده از آن را دارید یا چیزهای بیشتری درباره آن میدانید، مشتاق شنیدن نظراتتان هستیم.