وب سرویس ارسال کد تایید یا OTP چیست؟

وب سرویس ارسال کد تایید یا OTP چیست؟

با پیشرفت تکنولوژی و معرفی تهدیدات جدید امنیتی، گذرواژه‌های قدیمی دیگر نمی‌توانند امنیت کاربران را به‌طور صددرصدی تضمین کنند و به تکنولوژی‌های جدیدتری نیاز است. وب سرویس ارسال کد تایید یا OTP روشی ساده و مقرون‌به‌صرفه برای تایید و حفاظت اطلاعات شخصی مشتریان و کارکنان یک سازمان است که جلوی رخنه کاربران مزاحم را می‌گیرد و اطلاعات مشتریان و کسب‌و‌کار را امن نگه می‌دارد.

باکمترین هزینه، خدمات یا محصولتو تبلیغ کن!!

دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان سیگنال

رمز عبور یکبار مصرف، رمز پویا یا OTP (one-time password) یکی از خدمات پرکاربرد بستر وب برای تایید و احراز هویت کاربرانی است که تلاش می‌کنند وارد یک حساب، شبکه یا سیستم شوند. این کاربر یک رمز عبور حاوی رشته‌ای منحصر به فرد از اعداد یا حروف دریافت می‌کند که تنها یک بار می‌تواند از آن برای ورود به سیستم استفاده کند. درصورت استفاده یا عدم استفاده، این رمز پس از مدت کوتاهی منقضی خواهد شد. این پیام متنی را می‌توان از طریق ایمیل، تماس تلفنی یا پیام متنی برای کاربر ارسال کرد.

وب سرویس ارسال کد تایید را می‌توان به‌عنوان رمز عبور اصلی یا در کنار نام کاربری و رمز عبور به‌عنوان ابزار احراز هویت دو مرحله‌ای استفاده کرد. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با اهمیت استفاده از این وب سرویس و کاربرد آن دقیق‌تر آشنا شویم.

رمز عبور یکبار مصرف

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

نحوه عملکرد وب سرویس ارسال کد تایید(otp)

زمانی که کاربر درخواست دسترسی را ارسال می‌کند، پسورد یکبارمصرف OTP مبتنی بر هش (HOTP) یا مبتنی بر زمان (TOTP) تولید می شود. HOTP یک روش احراز هویت قدیمی است که رمز عبور را بر اساس تعداد دسترسی کاربر تغییر می‌دهد، در حالی که رمز TOTP طی یک فاصله زمانی کوتاه (بین ۳۰ تا ۱۲۰ ثانیه) اعتبار دارد و بعد از گذشت این بازه زمانی منقضی می‌شود. 

همانطور که حدس می‌زنید، HOTP انعطاف‌پذیری بیشتری به کاربران می‌دهد، در عین حال مدت‌زمان بیشتری در اختیار هکرهای احتمالی می‌گذارد تا وارد سیستم شوند و خطرات همگام‌سازی را افزایش می‌دهد. در حالی که با سیستم TOTP، احتمال آنکه مهاجم بتواند در این مدت‌زمان کوتاه کد ارسالی را هک کند بسیار کم است. به همین دلیل اکثر کسب‌و‌کارها معتقدند وب سرویس ارسال کد تایید با TOTP به مراتب امن‌تر از HOTP است.

کابرد ارسال پیامک otp

کابرد ارسال پیامک otp

برخی از کسب‌و‌کارهایی که درحال‌حاضر از مزایای رمز عبور یکبارمصرف بهره می‌برند و به‌کمک آن سرویس آنلاین خود را امن‌تر می‌کنند عبارت‌اند از:

  • خدمات مالی و بانکداری دیجیتال: در حوزه مالی، OTP ورود و تراکنش امن را تضمین و از اطلاعات کارت اعتباری، وجوه و داده‌های حساس کاربران محافظت می‌کند.
  • خرده‌فروشی و تجارت الکترونیک: پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی از OTP برای تأیید هویت مشتریان در طول فرآیندهای پرداخت و تأیید تراکنش‌ها استفاده می‌کنند و احتمال تراکنش‌های جعلی را به حداقل می‌رسانند.
  • مراقبت‌های بهداشتی: در صنعت پزشکی از OTP برای دسترسی ایمن به سوابق بیمار و اطلاعات محرمانه استفاده می‌شود.
  • شرکت‌های بیمه: این شرکت‌ها از OTP برای تأیید درخواست‌های ارسالی کاربران و دسترسی به سایر اسناد مهم بهره می‌برند.
  • خدمات فناوری اطلاعات: سرویس‌های فناوری اطلاعات از OTP در کنار نام کاربری و رمز عبور برای احراز هویت کارکنان هنگام ورود به سیستم‌ها، شبکه‌ها یا برنامه‌ها استفاده می‌کنند.
  • مدیریت بازرگانی: وب سرویس otp می‌تواند دسترسی به اسناد محرمانه یا جریان‌های کاری را ایمن کند.
  • خدمات دولتی: با استفاده ازOTP، یک لایه امنیتی جدید برای ورود افراد به پورتال‌های دولتی یا برنامه‌های کاربردی ایجاد می‌شود که دسترسی به خدمات، پرونده‌های مالیاتی، درخواست‌های صدور مجوز، ثبت نام و … را  امن‌تر می‌کند.

به‌طور کلی تمام صنایع از وب سرویس ارسال کد تایید برای احراز هویت کاربران، احراز هویت دستگاه‌های جدید، ثبت کاربران جدید، مجوز ورود به سیستم، تایید معاملات، ثبت یا بازنشانی رمز عبور و تایید یا رد تراکنش‌ها استفاده می‌کنند.

مزایای استفاده از وب سرویس

مزایای استفاده از وب سرویس ارسال کد تایید

چهار مزیت مهم استفاده از وب سرویس ارسال کد تایید در کسب و کارهای مختلف عبارت است از:

  • امنیت: هنگام رسیدگی به تراکنش‌های آنلاین، احتمال نقض داده‌های شخصی وجود دارد. OTP به دارنده حساب دسترسی انحصاری می‌دهد و خطر سوء استفاده را به حداقل می‌رساند.
  • هک دشوار: برخلاف رمزهای عبور ایجادشده توسط کاربر، OTP ها کاراکترهای تصادفی هستند که به خاطر سپردن آنها چالش برانگیز بوده و محدودیت زمانی دارند (گاهی اوقات کمتر از 60 ثانیه).
  • استفاده راحت: استفاده از این وب سرویس برای مشتریان سخت نیست و به‌راحتی از طریق پیامک یا ایمیل برای کاربر ارسال می‌شوند.
  • کاهش هزینه‌های پشتیبانی IT: از آنجا که استفاده از خدمات OTP احتمال حملات سایبری و هک را به حداقل می‌رساند، از هزینه‌های پشتیبانی برای بازپس‌گیری سیستم هک‌شده جلوگیری می‌کند.

روش های پیاده سازی وب سرویس ارسال کد تایید یکبار مصرف

سرویس otp بیشتر به‌صورت پیامکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زمانی که کاربر تلاش می‌کند وارد یک سیستم رمزگذاری‌شده شود، بعد از ورود نام کاربری و رمز عبور، پیامکی حاوی کد OTP به شماره موبایل متصل به حساب کاربری او ارسال می‌گردد. کاربر با وارد کردن این کد در صفحه لاگین، فرآیند احراز هویت را تکمیل می‌کند.

اما این پیامک اعتبار سنجی و کد تایید یکبار مصرف چطور به‌دست کاربر می‌رسند؟

 افزونه opt وردپرس

ارسال otp با افزونه وردپرس

در این حالت کاربر شماره تلفن خود را در قسمت مشخصی از سایت وارد کرده و با توجه به افزونه مورداستفاده در سیستم وردپرس، یک کد چند رقمی ترکیبی از حروف لاتین و کاراکترهای خاص به‌عنوان پیامک دریافت می‌کند. با واردکردن این کد در قسمت مشخص وب‌سایت، هویت کاربر احراز می‌شود. وب سرویس ارسال کد تایید در وردپرس با این افزونه‌ها ارائه می‌شود:

  • افزونه دیجیتس: افزونه دیجیتس تنها با ورود شماره تلفن همراه امکان تکمیل احراز هویت را فراهم می‌کند. از ویژگی‌های این افزونه می‌توان به امکان ارسال پیامک به لیست سیاه مخابرات، امکان اعمال تغییرات ظاهری در صفحه لاگین، امکان افزودن فیلدهای جدید، امکان تعریف بازه زمانی اعتبار کد و قابلیت استفاده از شورت کدهای آماده اشاره کرد.
  • افزونه دکان: افزونه وردپرسی دکان به مدیران وب‌سایت‌های چندفروشندگی اجازه می‌دهد تا برای جلوگیری از ثبت‌نام جعلی، فروشنده‌های مختلف را احراز هویت کنند. از امکانات این افزونه می‌توان به امکان ارسال پیامک با پترن یا الگو، ارسال otp از خط اختصاصی پنل کاربری، امکان تایید حساب کاربری با تصویر شناسایی، نشانی فروشنده یا شبکه گوگل اشاره کرد. 
  • افزونه گرویتی فرم: این افزونه وردپرسی در کنار ارسال otp، امکان ارسال پیامک به مدیر و کاربر پس از ثبت فرم را نیز دارد. از دیگر ویژگی‌های آن می‌توان به ارسال پیامک به شماره‌های دلخواه، پشتیبانی از درگاه پرداخت بانکی، ارسال پیامک اطلاع رسانی وضعیت پرداخت و ارسال پیام با خط اختصاصی اشاره کرد. 
  • افزونه سیستم مدیریت کاربران ویرا: این پلاگین وب سرویس ارسال otp فوری کد فعالسازی را از طریق ایمیل یا شماره موبایل ارسال می‌کند و امکانات خوبی مثل پیامک به لیست سیاه مخابرات، پیامک از خط اختصاصی کاربر، ارسال پیامک بخش ووکامرس، امکان افزودن فیلدهای سفارشی و ارسال پیامک خوشامدگویی را در اختیار کاربران می‌گذارد.
ارسال otp با افزونه وردپرس

ارسال کد تایید otp با API

وب سرویس ارسال کد تایید با api به‌عنوان یک سرویس تحت وب جهت اتصال نرم افزارها و برنامه‌های مختلف حسابداری، انبارداری، سیستم‌های امنیتی یا حتی اپلیکیشن‌های موبایل و فروشگاهی در کسب‌و‌کارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخلاف ارسال otp با افزونه وردپرس، تمام برنامه‌نویسان همه زبان‌های برنامه‌نویسی می‌توانند با چند خط کد ساده، به پنل پیامکی متصل شوند و صرف نظر از اینکه با نرم افزارهای تحت ویندوز یا تحت وب سروکار دارند، پیامک ارسال و دریافت نمایند.

با استفاده از این نوع otp علاوه‌بر ارسال پیامک حاوی کد فعال‌سازی، می‌توان پیامک تشکر برای خرید، صدور فاکتور، آخرین وضعیت مرسوله و غیره را نیز ارسال کرد. جالب است بدانید ارسال پیامک در سیستم وب سرویس api از سرعت بسیار بالایی برخوردار بوده و حدود ۵۰ پیامک در ثانیه برآورد می‌شود!

ارسال کد تایید otp با API
هنوز برای کسب و کارت پنل پیامکی نداری؟

همین حالا تماس بگیرید (داخلی یک)

سخن آخر

هرچقدر ابعاد بیشتری از زندگی ما به پلتفرم‌های آنلاین وابسته می‌شود، روش‌های اعتبارسنجی و احراز هویت کاربران و حفاظت اطلاعات در بستر وب اهمیت بیشتری می‌یابد. سرویس پیامک otp یکی از امن‌ترین سرویس‌های وب جهت احراز هویت کاربران و دستگاه‌هایی است که قصد ورود به سیستم یا برنامه‌ای را دارد. این سرویس می‌تواند به‌عنوان تنها رمز ورود به سیستم یا در کنار نام کاربری و رمز عبور فعلی استفاده شود و یک لایه امنیتی تازه ایجاد کند. در دنیای حاضر بسیاری از کسب‌و‌کارها در حوزه‌های مختلف مالی و بانکداری، تجارت آنلاین، مراقبت بهداشتی، خدمات IT و … از مزایای این سرویس بهره‌مند می‌شوند.

اگر شما عزیزان اطلاعات بیشتری درباره وب سرویس ارسال کد تایید دارید، خواهشمندیم نظرات‌تان را در انتهای همین صفحه با ما در میان بگذارید.

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *