پیام رسمی تبریک روز اردبیل – روز شیخ صفی الدین اردبیلی

پیام رسمی تبریک روز اردبیل – روز شیخ صفی الدین اردبیلی

روز اردبیل و روز شیخ صفی الدین اردبیلی یکی از روزهای مهم ملی کشور است. اهمیت استان و شهر اردبیل به این دلیل است که مردم این استان در ادوار مختلف تاریخ کشور، در برهه های مهم در سرنوشت کشور دخیل و موثر بودند.

ایستادگی در برابر حمله مغول ها، ایجاد اولین حکومت ایرانی غیر وابسته به حاکمیت اعراب و شروع مذهب تشیع و ارج نهادن به این اقلیت که همیشه در طول تاریخ مورد ظلم اعراب بودند بخشی از دلاوری های مردم خون گرم استان اردبیل است.

در این مقاله به بررسی تاریخ اردبیل می پردازیم. با ما همراه باشید.

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 1000 پیامک رایگان

علت نام گذاری روز اردبیل

سالروز تاسیس سلسله صفویه و شروع حاکمیت شاه اسماعیل صفوی که از نوادگان شیخ صفی الدین اردبیلی است، را به نام روز ملی اردبیل نامگذاری کرده اند.

علت اهمیت سلسله صفویان به این دلیل است که با تاجگذاری شاه اسماعیل، مذهب تشیع نیز رسمیت یافت و این دولت اولین دولت ملی و مستقل بعد از اسلام در ایران است.

شیخ صفی الدین اردبیلی که بود؟

صفی الدین ابوالفتح اسحاق اردبیلی (650-735 هجری قمری) جد بزرگ سلسله صفویه در ایران یعنی نیای شاه اسماعیل اول موسس سلسله صفویان و شاعر و عارف قرن هشتم هجری قمری بود که در منطقه مغان می زیست.

سلسله صفویه نام خود را از او گرفته است. وی بانی خانقاه صفویه در اردبیل بود که به مرور زمان پیروان بسیاری پیدا کرد.

صفویان بر مزار او بنای زیبایی ساختند که اکنون به بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی معروف است.

در برخی منابع تاریخی، نسب شیخ صفی الدین اردبیلی را با ۱۹ واسطه به امام موسی کاظم(ع)، امام هفتم شیعیان رسانده‌اند.

اهمیت استان اردبیل

شهر اردبیل با نام باستانی آرتاویل، مرکز استان اردبیل و یکی از شهرهای تاریخی و باستانی است ایران است.

شهرت این شهر به چند  دلیل است:

  • در دوره های مختلف مرکز حکومت چندین پادشاه بوده است.

  • همچنین بنیان گذار فرقه صفویه، شیخ صفی الدین اردبیلی در این شهر به خاک سپرده شده است.

  • این شهر در زمان حکومت بنی امیه مرکز حکومت آذربایجان و در زمان بنی عباس مرکز قیام بابک خرمدین بوده است.

  • اردبیل در دوره صفویه آباد شد و به اوج اعتبار و اعتبار و وسعت رسید، اما پس از انقراض این سلسله، در وقایع و تحولات تاریخی دوره نادرشاه و اوایل دوره قاجار، به ویژه با ورود روس ها در ایران و وقایع مشروطه، رونق خود را از دست داد.

  • پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در 4 فروردین 1372 مرکز استان شد.

  • منطقه اردبیل حداقل از هزاره هشتم قبل از میلاد مسکونی بوده است. طبق تحقیقات انجام شده، کل منطقه پوشیده از تپه های باستانی است. کاوش های اولیه در برخی از مناطق اردبیل به ویژه در قسمت های شمالی و شرقی آن نشان می دهد که اردبیل یکی از مراکز مهم فرهنگ مگالیتیک بوده است.

  • بررسی های باستان شناسان از 12 قلعه و گورستان قدیمی اردبیل که قدمت آنها به دوره آهن می رسد، به کشف سرامیک هایی منجر شده است که نشان دهنده تداوم فرهنگی از عصر مفرغ جدید تا دوره اشکانی است. این سفال از نظر طرح و نقش شباهت زیادی به آنچه در تاریخ به سفال‌های نوع اردبیل معروف بود، دارد که بر اساس آن تداوم فرهنگی نقوش در سبک اردبیلی را می‌توان نشان داد. زیرا سبک و شکل سفال در اعصار مختلف تغییر چندانی نکرده است.

جاذبه ها و دیدنی های اردبیل

  • اولین کتابخانه اردبیل در قرن هشتم توسط شیخ صدرالدین موسی فرزند شیخ صفی الدین اردبیلی در نزدیکی قبر پدرش برای استفاده عموم تأسیس شد. در آن زمان پس از کتابخانه آستان قدس رضوی، کتابخانه اردبیل قدیمی ترین و غنی ترین کتابخانه ایران به شمار می رفت.

  • دریاچه شورابیل یکی از زیباترین جاذبه های طبیعی شمال غرب ایران است که در اردبیل قرار دارد. این دریاچه با داشتن امکانات تفریحی و راحت یکی از بهترین مکان های دیدنی اردبیل است و در طول سال گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.

پیاده روی سلامت دریاچه شورابیل طولانی ترین پیاده روی سلامت در ایران است. این دریاچه یکی از بزرگترین دریاچه های درون شهری کشورمان به شمار می رود و بازدید از آن در تمام فصول سال برای گردشگران جذاب است.


دریاچه سوها یکی از مقاصد دست نخورده و کمتر شناخته شده استان اردبیل است که دارای مناظر زیبا و طبیعت سرسبز اطراف خود است. این دریاچه شگفت انگیز یکی از محبوب ترین مقاصد طبیعت گردان اردبیل به شمار می رود و با داشتن هوای خنک و مطبوع در فصل تابستان ظرفیت های زیادی برای جذب گردشگر دارد.


  • جنگل فندقلو که با گویش محلی مشه خوانده می‌شود،جنگل فندق لو دارای انواع درختان میوه مانند فندق، سیب وحشی، گوجه سبز، ازگیل، چغندر، تمشک و توت فرنگی است و یکی از جاذبه های طبیعی اردبیل به شمار می رود. تله کابین حیران در میان این جنگل از دیگر جاذبه های این منطقه است. این تله کابین یکی از استانداردترین ایستگاه های تله کابین در کشور است.

  • برای بسیاری از دوستداران طبیعت، بازدید از ناب ترین جاذبه های طبیعی مانند دریاچه نئور هیجان انگیز است. دریاچه نئور که در مجاورت شهرهایی مانند اردبیل و کلحال قرار دارد، کمتر از سایر جاذبه های اطراف آن شناخته شده است. این دریاچه زیبا در دامنه کوه های تلاش قرار گرفته و محیطی دلپذیر برای استراحت در طبیعت دارد.

دریاچه نئور در شمال غربی ایران و در مرز بین استان های گیلان و اردبیل قرار دارد. این دریاچه در میان کوه های مرتفع واقع شده است. به همین دلیل منطقه ای سردسیر و پرباران است. گردشگران زیادی در سفر به استان های گیلان و اردبیل از دریاچه نئور دیدن می کنند. در سفر به دریاچه نئور از دیدن زیبایی های اطراف آن شگفت زده خواهید شد.


  • مقبره شاه اسماعیل که در مجموعه مدفن شیخ صفی الدین اردبیلی قرار دارد، اتاقی کوچک به ابعاد 2.5 متر در 3.5 متر است که گنبدی آجری روی چهار ستون قرار گرفته و چهار طاق ضربدری از لبه هر سه آن بیرون آمده است. آرامگاه شاه اسماعیل به عنوان بخشی از مجموعه آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی، یکی از بناهای دیدنی اردبیل به شمار می رود و در فهرست میراث جهانی یونسکو و آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

  • آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی از شاهکارهای هنر و معماری ایرانی به شمار می رود که شیخ صفی، شاه اسماعیل و تعدادی از مقامات دوره صفوی در آن دفن شده اند. این مجموعه بی نظیر در سال 1310 در زمره آثار ملی ایران قرار گرفت و تنها اثر ثبت جهانی اردبیل است که در سال 2010 (1389) در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

  • خانه مناف زاده یکی از بناها و مکان های دیدنی قدیمی و ارزشمند اردبیل است که قدمت ساخت آن به دوره پهلوی اول باز می گردد. این خانه با عمری نزدیک به 100 سال و مساحتی بیش از هزار متر مربع توسط معمار حاج محمدعلی معماری و به سفارش حسین قلی صادقی در بخش مرکزی شهر اردبیل ساخته شده و یکی از بناهای معروف است. این اثر در تاریخ 21 بهمن 1380 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروز به حوزه هنری اردبیل تحویل داده شد.
  • شهر یری منطقه ای باستانی به وسعت 400 هکتار در نزدیکی مشگین شهر است که از سه قسمت دژ نظامی، معبد و تپه تشکیل شده است. قدمت قلعه و معبد به 1450 سال قبل از میلاد و گوشا تپه به 7000 سال قبل از میلاد می رسد. در این شهر بیش از 300 ستون سنگی با ارتفاعات مختلف وجود دارد که به شکل انسان بدون دهان ساخته شده اند. با توجه به کشفیات باستان شناسی در این منطقه، برای اولین بار سکونت انسان در اردبیل به دوره میان سنگی رسید. این محوطه باستانی به ثبت ملی رسید.

  • رودخانه بالیکلو چای یا رودخانه ماهی دار از کوه سبلان سرچشمه می گیرد و از شهر اردبیل می گذرد و به رودخانه قره سو می ریزد.

  • پیست اسکی آلوارس علاوه بر اینکه بزرگ ترین پیست اسکی ایران محسوب می شود، بسیار منحصر به فرد و خاص است. این مسیر در دامنه های مرتفع سبلان و نزدیک روستایی به همین نام قرار دارد. بالابر و تله‌سیژ از جمله امکانات این مرکز اسکی می باشد. در برخی از تابستان ها بارش برف در این پیست اسکی به ثبت رسیده است.

  • بازار تاریخی اردبیل بازمانده‌ای از دوره صفویه است که در زمان شاه طهماسب اول رونق گرفت.

  • در اردبیل به دلیل وجود رودخانه های زیاد و به عنوان گذرگاه جاده ابریشم، پل های تاریخی زیادی وجود دارد. پل هفت چشمه در دوره صفویه بر روی رودخانه بالیکلو چای ساخته شده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پل ابراهیم آباد نیز در زمان صفویه در محله های اوچدکان و ابراهیم آباد ساخته شده و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. پل یعقوبیه نیز در دوره صفویه با پنج دهانه در دو طرف رودخانه بالیک لی ساخته شده است. معماری طاق های این پل آجری با ملات گچ و آهک است که به صورت طاق نما ساخته شده است.

شخصیت های مشهور اردبیل

  • علي دايي
  • حسين رضا زاده
  • آيت الله عبدالكريم موسوي اردبيلي
  • آيت الله مشگيني
  • رحيم مؤذن زاده  
  • پروفسور رسول خدابخش  

(عضو هيئت تحريريه علوم و فنون هسته اي سازمان انرژي اتمي ايران

عضو هيئت امناي سازمان انرژي اتمي كشور)

نمونه متن تبریک روز اردبیل

در طول سال های انقلاب و قبل از انقلاب، شهر و منطقه شما در چشم ما دارای مقامی ارجمند و برجسته بوده و همه حوادث و قضایایی که در طول این دوران، پیش آمده است، این دید درست در مورد اردبیل و مردم اردبیل را تقویت کرده است.

مقام معظم رهبری


در تاریخ گذشته، در دوران طلوع صفویّه، سرزمین اردبیل توانست دو خدمت بزرگ به این کشور بکند. اوّل این که توانست از کشوری که بخش های آن از هم جدا و با هم در حال اختلاف و درگیری بودند، یک کشور متّحد، بزرگ و مقتدر، به‌وجود آورد.

خدمت دوم، عاملی بود که در واقع پشتیبانی معنوىِ عامل اوّل محسوب می شود؛ یعنی احیای مذهب شیعه، مذهب اهل‌بیت و ارادت به خاندان پیامبر.

مقام معظم رهبری

گرامی داشت روز ملی اردبیل


شیخ صفی الدّین اردبیلی، برخلاف آنچه که بعضی گمان می کنند، یک صوفی مسلک از قبیل آنچه که ادّعا می شود، نبود. یک عالم، یک عارف، یک مفسّر و یک محدّث بود. آن‌ گونه که مرحوم علاّمه مجلسی – بنا بر آنچه از او نقل کرده‌ اند – ذکر می کند، شیخ صفی الدّین اردبیلی در ردیف سیدبن‌ طاووس و ابن‌ فهد حلّی – علمای فقیه و در عین‌ حال عارف – قرار داشت و کسی بود که در کنار علاّمه حلی – در دستگاه شاه خدا بنده – توانستند جوانه‌ های شیعه را در قرن هفتم و هشتم در این کشور به‌ وجود آورند و پایه فقهی و متین و استدلالی آن را در حوزه‌ های علمیه، رایج کنند.

مقام معظم رهبری


اردبیل «دارالارشاد» است. یعنی این‌ جا کسانی هستند که ارشاد به دین می کنند. بحث بر سر معنویّت دین و معنویّت شیعه و خاندان اهل بیت است. لذا بعد از گذشت یکی دو قرن، در اوایل صفویّه – در قرن دهم – خورشید درخشان فقاهت شیعه – اوّل کس از بزرگانی که بعد از چند قرن در دنیای فقاهت اسلامی و شیعی از ایران درخشید – یعنی مرحوم ملااحمد محقّق اردبیلی – از این شهر سر بلند کرد.

مقام معظم رهبری

مردم اردبیل از قبل از دوران صفویّه هم جزو معدود مردمی در کشور ایران هستند که توانستند لشکریان مغول را دو مرتبه شکست دهند. لشکریان مغول، هرجا میرفتند، مردم را با ارعاب وادار به عقب‌نشینی میکردند. در اردبیل، لشکریان مغول، دو مرتبه از مردم شکست خوردند و عقب‌ نشینی کردند. بعد هم این طوایف و ایلات شجاع و مردم مؤمن توانستند این‌جا را نقطه شروعی قرار دهند که ایران بزرگ شیعی و مقتدر – در دوران صفویّه – به وجود آید.

مقام معظم رهبری


مردم اردبیل ده ها سال قبل و در قرن گذشته، در مقابل روس های تزاری، در مقابل بلشویک ها، در مقابل عثمانی ها – آن وقتی که لازم بود – ایستادند؛ در مقابل مفسدین داخلی و دموکرات های بی وطن نیز همین مردم بودند – مردم اردبیل و سایر شهرهای آن روز آذربایجان – که ایستادگی کردند. البته دیگران به نام خودشان تمام کردند؛ اما در حقیقت هنر شما مردم بود.

مقام معظم رهبری

گرامی داشت روز ملی اردبیل

پنل پیامکی برای استان اردبیل

برای پیشرفت اقتصاد یک استان و شهرستان هایش علاوه بر این که به همت و برنامه ریزی مسولین کشوری و استانی نیاز است، تجار و کاسبان استان نیز می توانند با روش های تبلیغاتی موثر و از نظر اقتصادی به صرفه، کالا و محصولات خود را بهتر به فروش برسانند.

از روش های بازاریابی کم هزینه و موثر در فروش، ارسال اس ام اس تبلیغاتی است. برای این کار می توان در یک سامانه یا پنل پیامکی معتبر ثبت نام کرد.

پنل های پیامکی برای هر استان امکانات مجزا دارند:

  • ارسال به شهرهای مختلف یک استان
  • ارسال منطقه ای و محله ای
  • ارسال پیامک بر اساس کد پستی مناطق
  • ارسال به شماره های همراه اول و ایرانسل استان
  • ارسال به تفکیک سن و جنسیت شهروندان
  • ارسال پیامک تبلیغاتی به اصناف و مشاغل استان

با هر کدام از این روش ها می توانید به مشتریان هدف کسب وکار خود اس ام اس تبیلغاتی یا خدماتی ارسال کنید بدون این که هزینه ای برای نصب بیلبورد یا پخش تراکت بپردازید.

جمع بندی

در تقویم رسمی کشور ما روزهای مناسبتی ملی و مذهبی بسیاری ثبت شده است که می توان با ارسال اس ام اس مناسبتی، ارتباط پایداری را با مخاطبین و مشتریان در مشاغل مختلف برقرار کرد.

یکی از این مناسبت ها روز ملی اردبیل در چهارم مرداد ماه است. مشاغل استان اردبیل می توانند از این موقعیت خوب بهره ببرند و پیامک تبریک روز اردبیل را برای مخاطبین هدف خود ارسال کنند.

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *