تعداد کاراکتر پیامک و روش محاسبه هزینه هر پیام
هر صفحه پیامک تعداد کاراکتر مشخصی دارد. هزینه پیامکها نیز با توجه به این کاراکترها محاسبه میشود. فرقی ندارد پیامک از گوشی یا پنل پیامکی ارسال شود. در هر صورت تعداد کاراکترها یکسان هستند. هر چند این تعداد برای زبان فارسی و لاتین متفاوت است. توجه به این کاراکترها هم از جهت هزینه و هم از جهت مختصر بودن پیام مهم است زیرا اکثر افراد علاقهای به خواندن پیامهای بلند آن هم از جانب شرکتها، ادارات و… ندارند. حال ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که منظور از کاراکتر چیست؟ تعداد کاراکتر پیامک و محاسبه هزینه هر پیام چگونه انجام میشود؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ میدهیم. با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!
ثبت نام رایگان سامانه پیامک
کاراکتر پیامک چیست؟
دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان سیگنال
هر چیزی که در صفحه پیامک وارد میکنید، یک کاراکتر محسوب میشود. حتی فاصلهای که بین کلمات میگذارید، علائم نگارشی، اموجیها و اعداد نیز کاراکتر محسوب میشوند. به عنوان مثال، «پنل پیامکی سیگنال» شامل 17 کاراکتر میشود. در ادامه نمونهای از یک پیامک را میآوریم و تعداد کاراکترهای آن را بررسی میکنیم:
مشترک گرامی، سالروز تولد شما را تبریک میگوییم.
با آرزوی بهترینها برای شما
بانک ملت
این پیامک 83 کاراکتر دارد.
البته نکتهای که باید به آن توجه شود، این است که برخی از علائم و اموجی ها از چند کاراکتر تشکیل شدهاند. درست است که شما تنها یک شکل را ارسال میکنید اما این شکل از چند علامت دیگر تشکیل شده است. به عنوان مثال، علامت اموجی خنده در حالت کد به شکل:-) است. در واقع، یک اموجی شامل سه کاراکتر میشود. برخی از اموجیها کاراکترهای بیشتری دارند. بستگی دارد که اموجیها چگونه کدگذاری شوند. نکته دیگر این است که تعداد کاراکتر مجاز برای پیامک فارسی کمتر از تعداد مجاز SMS لاتین است. در ادامه به تفاوت این دو میپردازیم.
بیشتر بدانید : امکانات پنل پیامکی
تعداد مجاز کاراکتر برای پیامک فارسی
تعداد مجاز کاراکتر برای SMS فارسی 70 تا است. این کاراکترها نیز شامل تمامی حروف، علائم، اموجیها، فاصلهها و… میشوند. البته جالب است بدانید که این تعداد تنها برای صفحه اول پیامک است و در صفحات بعدی تعداد کاراکترها کمتر میشود:
- تعداد کاراکتر مجاز پیامک صفحه دوم: 64 کاراکتر
- تعداد کاراکتر مجاز پیامک صفحه سوم: 67 کاراکتر
- تعداد کاراکتر مجاز پیامک صفحه چهارم: 67 کاراکتر
- تعداد کاراکتر مجاز پیامک بعد از صفحه چهارم: 67 کاراکتر
دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان سیگنال
تعداد مجاز کاراکتر برای پیامک لاتین
در واقع تعداد مجازی که به صورت کلی از آن حرف زده میشود، یعنی 160 کاراکتر، برای SMS های لاتین است. این تعداد کاراکتر نیز شامل حروف، فاصلهها، علائم نگارشی و… میشود. در ادامه تعداد کاراکتر مجاز هر صفحه از پیام لاتین را میآوریم:
- پیامک صفحه اول: 160 کاراکتر
- پیامک صفحه دوم: 146 کاراکتر
- پیامک صفحه سوم و بیشتر: 153 کاراکتر
چرا پیامک 160 کاراکتری است و این تعداد افزایش پیدا نمیکند؟
هر صفحه پیامک لاتین دارای 160 کاراکتر است. در گذشته وقتی تعداد کاراکترها از این میزان فراتر میرفت، ادامه پیامک در صفحهای دیگر ارسال میشد. اکنون با وجود این که پیامکها به صورت یکپارچه ارسال میشوند، ممکن است چندین صفحه باشند. وقتی کاراکتر پیامک از 160 تا بیشتر شود، وارد صفحه دیگری میشود که شما آن را در دستگاه خود نمیتوانید مشاهده کنید. بلکه صرفاً میتوانید در کنار کادر متن پیامک تعداد کاراکترهای به کار رفته شده و صفحه را ببینید. فرض کنید پیام خود را تایپ میکنید و وقتی به 160 کاراکتر برسید و وارد صفحه بعدی شوید، در کنار کادر پیام چنین عددی را مشاهده خواهید کرد:
2/130
این عدد را به عنوان مثال آوردهایم و معنای آن این است که شما وارد صفحه دوم پیامک شدهاید و 130 کاراکتر دیگر باقی مانده است تا وارد صفحه سوم شوید. وقتی کاراکترها را وارد میکنید، میبینید که از این عدد کم میشود.
در صفحه مدیریت پنل پیامکی نیز چنین چیزی وجود دارد. شما میتوانید با تایپ پیام خود ببینید که چند کاراکتر استفاده کردهاید. این گونه میتوانید به سادگی تعداد کاراکترها را کنترل کنید و در عین حال حواستان به هزینهها هم باشد.
حال ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چرا پیامک 160 کاراکتری است؟ چرا محدودیتی در تعداد کاراکترهای پیامک وجود دارد؟ این قانون از کجا سرچشمه میگیرد؟ دلایل مختلفی را برای انتخاب این عدد آوردهاند که ما در این بخش به علت انتخاب این تعداد میپردازیم.
بیشتر بدانید : ارسال به بلک لیست
بررسیهای انجام شده توسط فریدهلم هیلبراند
فریدهلم هیلبراند رئیس سیستمهای جهانی ارتباطات سیار (گروهی که استانداردهایی را برای بازار جهانی موبایل تعیین میکند) بود. وی وظیفه مشخص کردن تعداد کاراکترهای یک صفحه پیامک را داشت. به همین دلیل با استفاده از ماشین تحریر جملات و سوالات تصادفی که به صورت روزمره به کار میروند، نوشت.
سپس تعداد کاراکترهای هر کدام را شمرد و متوجه شد که تمامی این جملات کاربردی زیر 160 کاراکتر دارند. علاوه بر این، کارت پستالها را بررسی کرد و متوجه شد جملاتی که روی آنها نوشته شده است، تقریباً کمتر از 150 کاراکتر دارند. در نهایت، پیامهایی را که توسط تلکس ارسال میشد، بررسی کرد. فرستندگانی که از تلکس استفاده میکردند، محدودیتی برای کاراکتر نداشتند. با این حال، فریدلم دریافت که تعداد کاراکترها تقریباً با پیامهای کارت پستال یکسان است و مردم بیشتر از این میزان پیام ارسال نمیکنند. به همین دلیل تصمیم گرفته شد این محدودیت برای پیام کوتاه مشخص شود.
مبانی پیام متنی
پیامکها پیامهای متنی هستند که مختصر بودن مهمترین ماهیت آنها است. برای همین هم به آنها پیامک که به معنای پیام کوچک است، گفته میشود. SMS نیز مختصر Short Message/Messaging Service است و این عبارت هم به معنای سرویس پیام کوتاه است. پیامکها از این جهت مهم هستند که به راحتی و سریعاً تایپ میشوند. سریع ارسال میشوند.
پیامکهای چند صفحهای در گوشیها به صورت یک صفحه منسجم نمایش داده میشوند اما در زمان ارسال به بستههای کوچکتری تقسیم میشوند تا ارسال آنها راحتتر باشد و پس از تحویل دوباره سرهم میشوند. مسلماً شما این فرایند را نمیتوانید مشاهده کنید. برای همین هم پیام آماده را به صورت یکپارچه در گوشی خود میبینید.
محدودیت زیرساختها
یکی دیگر از دلایل انتخاب این تعداد و عدمتغییر آن در طی این سالها، محدودیت زیرساختها است. تلفنهای همراه توسط شبکهای از برجها پشتیبانی میشوند که مسئول انتقال تماسها هستند. این برجها با استفاده از فرکانسی به نام کانال کنترل دائماً با تلفنهای همراهی که پشتیبانی میکنند، ارتباط برقرار میکنند. کانال کنترل برای انتقال اطلاعات مکانی برجها و تلفنها استفاده میشود.
علاوه بر این، از آن برای هماهنگ کردن تماسها نیز استفاده میکنند. هنگامی که اپراتورهای تلفن همراه تصمیم گرفتند سیستمی برای انتقال پیامهای کوتاه راهاندازی کنند، از این کانال بهره بردند. تنها چیزی که برای انجام این کار لازم بود اضافه شدن یک مرکز خدمات پیام کوتاه برای دریافت پیامها و هدایت آنها به برجهای مناسب و در زمان مناسب بود.
این سیستم توسط سازمانی به نام سیستم جهانی ارتباطات سیار (GSM) طراحی شده است. GSM به طور غیررسمی انواع پیامهایی را که افراد برای یکدیگر ارسال میکنند تجزیه و تحلیل کرد و به این نتیجه رسید که برای پیامک چیزی بین 100 الی 200 کاراکتر کافی است و مردم بیشتر از این مقدار را در پیام کوتاه استفاده نمیکنند. به همین علت با وجود محدودیتهای سختافزاری سیستمی طراحی کردند که میتوانست تعداد کمی از کاراکترها را با 7 بیت رمزگذاری کند. این 7 بیت در واقع همان 160 کاراکتر است.
پذیرش این تعداد توسط مردم
درست است که برخی این میزان را محدودیت فرض میکنند اما باید قبول کنیم که اکثریت مشترکین این تعداد را پذیرفتهاند. بازاریابیهای پیامکی نیز بر اساس این تعداد انجام میشود. افرادی که متخصص نوشتن و تدوین پیامک هستند، بر این تعداد تمرکز کردهاند و آموزشهای آنان بر اساس این میزان کاراکتر بوده است. نقش پیامرسانهای جمعی را نباید در این میان نادیده گرفت؛ زیرا بسیاری از افراد از این برنامهها برای ارسال پیامهای طولانی و بلند استفاده میکنند.
درست است که اس ام اس همچنان اهمیت دارد زیرا بدون در دسترس بودن اینترنت هم میتوانید از آن استفاده کنید اما پیامرسانها مشکل کوتاه بودن پیام را حل کردهاند. شما میتوانید پیامهای طولانی، تصویری، صوتی، ویدئویی و… را در آنها ارسال کنید. همان طور که پیشتر به زیرساختها اشاره کردیم، تمامی پایه و اساس سرویس پیام کوتاه بر این اساس طراحی شده است و تغییر آن میتواند بسیار دشوار، زمانبر، هزینهبر و در عین حال بیهوده باشد زیرا کسی تمایل ندارد پیامهایی طولانی را به صورت اس ام اس دریافت کند.
چرا تعداد کاراکتر پیام فارسی از لاتین کمتر است؟
هر فایل پیامک حجمی دارد. همان طور که پیشتر اشاره کردیم 160 کاراکتر معدل 7 بیت میشود. حجم پیامی 160 کاراکتری که با حروف فارسی نوشته شود، تقریباً دو برابر پیام لاتین است. خودتان هم میتوانید این مورد را تست کنید.
برنامه NOTEPAD را باز کنید. سپس چند کلمه را به انگلیسی تایپ کنید. فایل را ذخیره کنید. فایلی دیگری باز کنید. همان کلمات را به فارسی بنویسید. فایل را ذخیره کنید. میبینید که فایل فارسی حجم بیشتری نسبت به فایل انگلیسی دارد. علت این امر هم تفاوت در کدگذاری این دو زبان است. حروف انگلیسی بر اساس الگوی ASCII طراحی شدهاند. در حالی که حروف فارسی با کدگذاری Unicode طراحی شدهاند. در کدگذاری اول، هر کاراکتر یک بایت از فضا را اشغال میکند و در مورد دوم، هر کاراکتر تقریباً دو بایت فضا اشغال میکند.
دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان سیگنال
هزینه هر پیامک چگونه محاسبه میشود؟
عوامل مختلفی در محاسبه هزینه پیام تاثیر دارند. شما میتوانید با در نظر عوامل زیر هزینه پیامک خود را محاسبه کنید.
بیشتر بدانید : تعرفه پنل پیامکی
تعداد کاراکتر هر پیامک
وقتی پیامی را تایپ میکنید، حواستان به عدد کنار کادر متن باشد. این عدد نشان میدهد که شما چند کاراکتر به کار بردهاید و در صفحه چندم از پیامک خود هستید. همان طور که گفتیم شما چند صفحه پیامک را یکپارچه مشاهده میکنید اما در اصل پیام شما چند صفحهای است. حتی اگر یک کاراکتر فراتر بروید، هزینه پیامک شما دو صفحهای یا بیشتر محاسبه میشود.
فرض کنید پیامی به زبان فارسی نوشتهاید. این پیام 73 کاراکتر دارد. در واقع شما یک پیامک دو صفحهای نوشتهاید که در صفحه اول 70 کاراکتر و در صفحه دوم آن 3 کاراکتر وجود دارد. یادتان بماند که تعداد کاراکترهای صفحه دوم، سوم و… کمتر از صفحه اول است. درست است که شما فقط سه کاراکتر از صفحه دوم را استفاده کردهاید اما به هر حال وارد صفحه بعدی شدهاید و هزینهای که پرداخت خواهید کرد شامل هزینه دو صفحه پیامک میشود و نه یک صفحه!
تفاوت هزینه پیامک زبان فارسی و لاتین
مورد دیگری که باید به آن توجه کنید تفاوت هزینه ارسال پیامک لاتین و فارسی است. اگر شما تمام پیامک خود را به زبان انگلیسی بنویسید و سپس تنها یک حرف فارسی به آن اضافه کنید، هزینه پیامک فارسی را پرداخت خواهید کرد. در واقع صفحه پیام شما به فارسی تبدیل میشود و تعداد کاراکتر نیز بر اساس همین زبان محاسبه خواهد شد.
تفاوت تعرفه اپراتورها
نکته دیگری که در محاسبه هزینه اثر دارد، تفاوت تعرفه اپراتورهای تلفن همراه است. همراه اول، رایتل و ایرانسل دارای تعرفههای مشخصی برای پیامک زبان فارسی و انگلیسی هستند. حتی هزینهها بر اساس نوع سیم کارت یعنی دائمی یا اعتباری بودن آن متفاوت است. به عنوان مثال قیمت یک صفحه پیامک فارسی سیم کارت دائمی همراه اول با قیمت یک صفحه اس ام اس فارسی سیم کارت دائمی رایتل تفاوت دارد. علاوه بر این، قیمت یک صفحه پیامک فارسی سیم کارت دائمی همراه اول با قیمت یک صفحه پیامک انگلیسی سیم کارت دائمی همراه اول تفاوت دارد. در ادامه تعرفههای اپراتورهای مختلف را میآوریم:
همراه اول:
- ارسال پیامک فارسی با سیم کارت دائمی: ۸.۹ تومان
- ارسال پیامک لاتین با سیم کارت دائمی: ۲۲.۲ تومان
- ارسال پیامک فارسی با سیم کارت اعتباری: ۱۰.۶ تومان
- ارسال پیامک لاتین با سیم کارت اعتباری: ۲۶.۴
ایرانسل:
- ارسال پیامک فارسی با سیم کارت دائمی: ۹.۹ تومان
- ارسال پیامک لاتین با سیم کارت دائمی: ۲۳.۲ تومان
- ارسال پیامک فارسی با سیم کارت اعتباری: ۱۱.۶ تومان
- ارسال پیامک لاتین با سیم کارت اعتباری: ۲۷.۴ تومان
- ارسال پیامک فارسی به خارج از کشور: ۱۵۰۰ تومان
- ارسال پیامک لاتین به خارج از کشور: ۱۵۰۰ تومان
رایتل:
- ارسال پیامک فارسی با سیم کارت دائمی: ۹.۸ تومان
- ارسال پیامک لاتین با سیم کارت دائمی: ۱۶.۹ تومان
- ارسال پیامک فارسی با سیم کارت اعتباری: ۱۱.۵ تومان
- ارسال پیامک لاتین با سیم کارت اعتباری: ۲۳ تومان
پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!
ثبت نام رایگان سامانه پیامک
سخن نهایی
در این مقاله به بررسی تعداد کاراکتر پیامک و محاسبه هزینه هر پیام پرداختیم و علت محدودیتهای موجود برای تعداد کاراکتر اس ام اس را بررسی کردیم. همان طور که توضیح دادیم به نظر میرسد که مردم برای ارسال پیام کوتاه نیاز به کاراکترهای بیشتری ندارند و پیامهایی که با این روش ارسال میشوند، در حدود مشخص شده برای اس ام اس هستند. علاوه بر این، نحوه محاسبه هر پیامک را به زبان فارسی و لاتین توضیح دادیم. شما معمولا از چه زبانی برای ارسال پیامک استفاده میکنید؟ لطفا نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.
همین حالا تماس بگیرید (داخلی یک)