روش های شناسایی بازار هدف مناسب در بازاریابی پیامکی
هر کسب وکاری برای توسعه فعالیتها و افزایش دامنه مشتریان خود باید از بازاریابی و تبلیغات استفاده کند. اگر شما شرکت خود را با میلیاردها سرمایه راه اندازی کرده و تجهیزات عالی یا پرسنل حرفهای استخدام کنید، باز هم بدون بازاریابی و تبلیغات حتی یک مشتری نیز نخواهید داشت. به همین دلیل، اولین قدمی که هر کسب و کاری باید بعد از شروع فعالیت خود بردارد، انتخاب روشهای بازاریابی و فروش است.
معمولاً کسب و کارهای نوپا نمیتوانند به صورت همزمان از چند روش بازاریابی استفاده کنند. البته کسب و کارهای حرفهای و توسعه یافته سرمایه قابل توجهی برای انجام تبلیغات و بازاریابی دارند. به همین دلیل، ممکن است به صورت همزمان از چند روش تبلیغاتی استفاده کنند. امروزه بازاریابی پیامکی و بازاریابی مجازی بیشتر از سایر روشهای بازاریابی مورد توجه کسب و کارها قرار میگیرد. بازدهی این نوع روشهای تبلیغاتی بیشتر از سایر روشها بوده و اثرگذاری بهتری بر توسعه فعالیتهای یک کسب و کار دارند.
پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!
ثبت نام رایگان سامانه پیامک
برای استفاده از بازاریابی پیامکی، ابتدا باید به شناسایی بازار هدف بپردازید. تا زمانی که شناخت درستی از مخاطبین خود نداشته باشید، نمیتوانید فرایند بازاریابی را به درستی انجام دهید. در ادامه این مقاله به طور کامل درباره بازار هدف (Target Market) صحبت خواهیم کرد. بنابراین پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
بازاریابی پیامکی چیست؟
قبل از اینکه درباره شناسایی بازار هدف (Target Market) صحبت کنیم، ابتدا باید شما را با بازاریابی پیامکی آشنا سازیم. زیرا بازاریابی پیامکی به صورت مستقیم با شناسایی بازار هدف مرتبط است. بازاریابی سرویس پیام کوتاه، نوعی روش تبلیغات است که کسب و کارها از آن برای ارسال تبلیغات به مشتریان از طریق پیامهای متنی استفاده میکنند. یکی از دلایلی که باعث شده است تا بازاریابی پیامکی بیشتر از سایر روشها مورد استفاده قرار بگیرد، سرعت بالای این نوع بازاریابی است. بازاریابی پیامکی از چند جهت مختلف مناسب است.
بیشتر بدانید : خرید پنل پیامکی
به عنوان مثال، برخلاف رسانههای اجتماعی یا بازاریابی مجازی، در بازاریابی پیامکی برای تولید محتوا به طراحی تصویر نیاز ندارید. علاوه بر این، پیامهای متنی دارای محدودیتهای کاراکتر هستند. یعنی نهایتا در یک یا دو خط قادر خواهید بود پیام اصلی کسب و کار خود را به مشتریان منتقل کنید. این روش فروش و تبلیغات اگرچه مزایای بسیار زیادی دارد، اما استفاده و موفقیت در آن نیازمند دقت و برنامه ریزی است.
به همین دلیل بهتر است از ابتدا تعدادی استراتژی برای بازاریابی پیامکی در نظر بگیرید. قبل از اینکه فعالیت خود را به صورت رسمی شروع کنید، باید تحقیقات درباره مخاطبین و بازار هدف (Target Market) انجام دهید. در ادامه این مقاله به طور کامل درباره آن توضیح داده خواهد شد.
بیشتر بدانید : بازاریابی پیامکی
بازار هدف چیست؟
بازار هدف شامل گروهی از مشتریان بالقوه است که کسب و کار شما برای فروش محصولات و خدمات خود باید آنها را شناسایی کند. هر گروه را میتوان بر اساس ویژگیهای مختلف به بخشهای کوچکتر تقسیم کرد.
به عنوان مثال، مخاطبین و مشتریان هدف بر اساس سن و جنسیت، منطقه زندگی، میزان درآمد و سبک زندگی در گروههای مختلف تقسیم میشوند. دسته بندی مخاطبین به شما کمک میکند تا راحتتر فعالیتهای مربوط به بازاریابی پیامکی را انجام دهید. به عنوان مثال، قادر خواهید بود بازاریابی پیامکی را به شکل هدفمند انجام داده و پیامکهایی با محتوای مشخص، برای گروه خاصی از مخاطبین خود ارسال کنید.
بیشتر بدانید : ارسال انبوه پیامک
چرا به شناسایی بازار هدف نیاز داریم؟
شناسایی بازار هدف (Target Market) به کسب و کار شما کمک میکند تا روی مشتریان بالقوه تمرکز کرده و از مشتریانی که علاقهای به محصولات و خدمات شما ندارند فاصله بگیرید. بنابراین، با کمک شناسایی بازار هدف میتوانید مشتریان اصلی خود را پیدا کنید. این دسته از مشتریان مایل به پرداخت هزینه برای محصول و خدمات شما هستند. انجام این کار تا حد زیادی هزینههای بازاریابی پیامکی را کاهش داده و تاثیر بیشتری بر موفقیت کسب و کار شما خواهد داشت.
اگر بخواهید بدون شناسایی بازار هدف (Target Market) برای انجام بازاریابی پیامکی اقدام کنید، هزینه بسیار زیادی را هدر خواهید داد. به عنوان مثال، تصور کنید شما فروشنده کفش زنانه هستید و قصد دارید از بازاریابی پیامکی برای توسعه کسب و کار خود کمک بگیرید. برای انجام بازاریابی پیامکی ابتدا باید یک پنل پیامکی دریافت کنید. زمانی که پنل پیامکی در اختیار شما قرار گرفت، قادر خواهید بود لیستی از شماره تلفنهای مخاطبین پیش فرض از شرکتهای مخابراتی دریافت کنید.
بیشتر بدانید : بازاریابی انبوه بهتر است یا بازاریابی هدفمند؟
این شماره تلفنها به صورت کاملاً تصادفی تهیه شده و در اختیار شما قرار گرفتهاند. بنابراین هیچ تضمینی وجود ندارد که درصد زیادی از مخاطبین موجود در لیست، جزء مشتریان بالقوه باشند. بنابراین اگر پیام تبلیغاتی خود را برای مشتریانی که هیچ ارتباطی با کسب و کار شما ندارند ارسال کنید، سرمایه اولیه خود را نابود خواهید کرد.
همچنین نتیجهای نیز از بازاریابی پیامکی نخواهید گرفت. برای جلوگیری از این مشکل، ابتدا باید مشتریان خود را بشناسید و بازار هدف خود را درک کنید. به عنوان مثال، بهتر است به چند سوال کلی پاسخ دهید. مشتریان شما کجا هستند؟ از کدام کانال رسانهای برای خرید محصولات مورد نیاز خود استفاده میکنند؟ عادات خرید آنها چیست؟ پاسخ دادن به این سوالها به شما کمک میکند که مخاطبین خود را به شکل دقیقتر شناسایی کنید. در ادامه، مراحل لازم برای شناسایی بازار هدف (Target Market) را به طور کامل توضیح خواهیم داد.
بیشتر بدانید : امکانات پنل پیامکی
مراحل شناخت و شناسایی بازار هدف
شناسایی بازار هدف طی یک روز یا یک هفته انجام نمیشود. برای انجام این کار باید صبور باشید و مرحله به مرحله مسیر شناسایی بازار را طی کنید. در ادامه مراحل شناخت و شناسایی بازار هدف به طور کامل بیان خواهد شد:
۱.داده های مشتریان فعلی خود را جمع آوری کنید
اولین قدمی که باید برای شناسایی بازار هدف بردارید، جمع آوری دادههای مشتریان فعلی است. شناسایی افرادی که تمایل زیادی برای خرید محصولات شما دارند، یکی از روشهای درست برای شناسایی بازار هدف (Target Market) در بازاریابی پیامکی است. برای جمع آوری دادهها، به دنبال ویژگیهای خاص در مشتریان فعلی خود باشید. به عنوان مثال، جستجو کنید و ببینید که مشتریان فعلی شما غالباً از چه جنسی هستند و در چه گروه سنی قرار دارند. ویژگیهای متمایز مشتریان فعلی خود را روی کاغذ یادداشت کنید. با کمک جمع آوری دادههای مشتریان فعلی، میتوانید لیستی از شماره تلفنهای هدفمند از شرکت مخابرات دریافت کنید.
به عنوان مثال، از شرکت مخابرات بخواهید که صرفاً شماره تلفن افرادی که در گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال قرار دارند را در اختیار شما قرار دهد. یکی از روشهای مناسب برای جمع آوری دادههای مشتریان فعلی، پرسش و پاسخ است.
از مشتریانی که به صورت حضوری یا در فضای مجازی برای خرید محصولات و خدمات اقدام میکنند سوالاتی بپرسید. بسته به اینکه مخاطب چگونه با کسب و کار ارتباط برقرار میکند، ممکن است اطلاعات کم یا اطلاعات زیادی در اختیار شما قرار بگیرد. البته پرسش و پاسخ طولانی ممکن است موجب آزار مشتریان شود. در نتیجه سعی کنید سوالات استانداردی از مشتریان خود بپرسید.
بیشتر بدانید : ارسال به بلک لیست
۲.داده های رسانه های اجتماعی را تحلیل کنید
قدم بعدی برای شناسایی بازار هدف این است که رسانههای اجتماعی را مورد بررسی قرار داده و دادههای حاصل از آنها را تحلیل کنید. بررسی رسانههای اجتماعی میتواند راهی عالی برای یافتن تصویر درست از بازار هدف (Target Market) شما باشد. این کار به کسب و کارها نشان میدهد که چه کسانی با حسابهای اجتماعی آنها تعامل دارند. بسیاری از افرادی که در فضای مجازی با کسب و کارها تعامل دارند، ممکن است حتی مشتری آنها نباشند.
همانطور که میدانید، مردم در فضای مجازی مسائل مورد علاقه خود را دنبال میکنند. به عنوان مثال، بانوان معمولا به دنبال خرید کفش و لباسهای زنانه یا زیورآلات هستند و آقایان، معمولاً تجهیزات مردانه یا لباس و زیورآلات مردانه را خریداری میکنند. بنابراین افرادی که در رسانههای اجتماعی با شما در ارتباط هستند، میتوانند در میان مخاطبین و مشتریان آینده قرار بگیرند. برای بررسی و تحلیل دادههای رسانههای اجتماعی، ابتدا یک حساب در پلتفرمهای فضای مجازی ایجاد کنید. همچنین میتوانید یک وبسایت راه اندازی کنید.
سپس از نظر سنجی برای بررسی مخاطبین خود استفاده کنید. به عنوان مثال، ببینید چند درصد از دنبال کنندگان شما در میان بانوان و چند درصد در میان آقایان قرار دارند. همچنین گروه سنی آنها را بپرسید و از این طریق اطلاعات بهتری درباره شناسایی بازار هدف (Target Market) به دست آورید.
۳. رقبا را بررسی کنید
حالا که متوجه شدهاید چه کسی با کسب و کار شما تعامل دارد یا محصولات و خدمات شما توسط چه افرادی خریداری میشوند، نوبت آن رسیده است که به بررسی رقبا بپردازید. در واقع، یکی از مهمترین مراحل شناسایی بازار هدف، بررسی و تحلیل عملکرد رقبا است. برای انجام این کار ابتدا عملکرد رقبا در فضای مجازی را در نظر بگیرید. نظرات مخاطبین را در وب سایتها یا سایر رسانهها مطالعه کنید و ببینید که کدام دسته از مشتریان بیشتر با رقبا در ارتباط هستند. سپس باید به سوالاتی مانند این پاسخ دهید:
- آیا رقبای شما بازار هدفی مشابه شما دارند؟
- آیا رقبا مشتریانی را جذب کردهاند که شما قبلا در نظر نگرفته بودید؟
- ذقبا چگونه مشتریان را به سمت خود جذب میکنند؟
- کدام دسته از مشتریان به فعالیت رقبا علاقه دارند؟
با این حال، قادر نخواهید بود اطلاعات دقیق مخاطبین رقبای خود را بدست آورید. اما میتوانید درک کلی از عملکرد رقبا و نحوه تعامل آنها با مشتریان داشته باشید. این تجزیه و تحلیل به شما کمک خواهد کرد تا متوجه شوید رقبا کدام بازار را هدف قرار دادهاند. نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که هیچ گاه نباید فکر کنید باقی رقبا عملکرد کاملاً درستی دارند.
گاهی اوقات ممکن است رقبا مسیر اشتباهی را برای انجام بازاریابی پیامکی و شناسایی بازار هدف انتخاب کنند. بنابراین باید نتیجه تلاشهای رقبا را نیز بررسی کنید. به عنوان مثال، ببینید رقبا فروش ماهانه و سالانه مناسبی دارند یا مخاطبین درستی را به سمت خود جذب کردهاند یا خیر.
۴.ارزش محصول یا خدمات خود را روشن کنید
بعد از اینکه تمامی مراحل قبلی را سپری کردید، باید به ارزش محصول و خدمات خود فکر کنید. فرض میکنیم شما با کمک روشهای قبلی توانستهاید تا حدودی بازار هدف را شناسایی کنید. قدم بعدی که باید انجام دهید این است که محصولات و خدمات خود را به بازار هدف (Target Market) شناسایی کنید. در غیر این صورت، قادر نخواهید بود محصولات را به فروش برسانید. زمانی که به درک درستی از ارزش محصولات و خدمات خود برسید، میتوانید پیام تبلیغاتی را تنها در یک یا دو خط آماده کرده و برای بازار هدف ارسال کنید.
برای انجام این کار، ویژگی های محصولات و خدمات را در تمام طول روز روی کاغذ یادداشت کنید. سپس مجموعه ویژگیها و مزایای محصولات یا خدمات را به صورت کاملا خلاصه شده بنویسید. فراموش نکنید که پیام تبلیغاتی شما باید در عین کوتاه بودن، تاثیر زیادی روی مشتریان هدف داشته باشد. سعی کنید بفهمید چگونه محصول شما زندگی مخاطبین را آسانتر، یا بهتر یا فقط جالبتر میسازد.
اگر برای شناسایی بازار هدف (Target Market)اقدام کرده و لیستی از مزایای محصولات خود ندارید، وقت آن رسیده است که با تیم بازاریابی خود مشورت کنید و به نتایج قابل قبولی برسید. به عنوان مثال، اگر خدمات شما مربوط به مراقبت از حیوانات خانگی هستند، میتوانید مطمئن باشید که بازار هدف شما دارای دو بخش اصلی خواهد بود
۱.صاحبان حیوانات خانگی
۲. فروشندگان حیوانات خانگی
بنابراین زمانی که ارزش محصولات خود را مورد بررسی قرار میدهید، به صورت ناخودآگاه بازار هدف را نیز دقیقتر شناسایی خواهید کرد.
پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!
ثبت نام رایگان سامانه پیامک
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل درباره شناسایی بازار هدف (Target Market) برای انجام بازاریابی پیامکی صحبت شد. بازاریابی پیامکی درست مانند سایر روشهای بازاریابی، به مقدار قابل توجهی سرمایه اولیه و زمان نیاز دارد.
به همین دلیل باید به دنبال روشهایی باشید که تا حد امکان میزان سرمایه اولیه را کاهش داده و در کوتاهترین زمان ممکن نتیجه بخش باشند. یکی از مهمترین کارهایی که باید قبل از بازاریابی پیامکی انجام دهید، شناسایی بازار هدف و مخاطبین است. اگر بخواهید پیامک انبوه را برای مشتریان تصادفی و احتمالی ارسال کنید، نتیجه چندانی ملاحظه نخواهید کرد. برای شناسایی بازار هدف ابتدا دادههای مربوط به مشتریان فعلی خود را بررسی کنید. با تجزیه و تحلیل عملکرد مخاطبین در فضای مجازی، صحت اطلاعات قبلی را تکمیل کنید. در نهایت میتوانید با بررسی رقبا و ارزش گذاری محصولات، بازار هدف خود را به طور کامل شناسایی کنید.
سوالات متداول شناسایی بازار هدف
۱.بازار هدف چیست؟
بازار هدف مجموعهای از مخاطبین و مشتریان بالقوه یک کسب و کار است که علاقه و تمایل شدیدی برای خرید محصولات و خدمات کسب و کار مورد نظر دارند.
۲.چگونه میتوان بازار هدف را شناسایی کرد؟
کسب و کارها برای شناسایی بازار هدف باید از استراتژی و تجزیه و تحلیل عملکرد رقبا یا نظر مشتریان استفاده کنند. همچنین میتوان دادههای مشتریان فعلی را جمع آوری کرد.
۳.اهمیت شناسایی بازار هدف چیست؟
شناسایی بازار هدف از هدر رفتن سرمایه اولیه جلوگیری کرده و مانع اتلاف وقت خواهد شد.
۴.شناسایی بازار هدف چه تاثیری بر بازاریابی پیامکی دارد؟
با کمک شناسایی بازار هدف، میتوان پیامک هدفمند برای مخاطبین ارسال کرد و با هزینه کمتر تعداد بیشتری مشتری جذب کرد.