کدام بهتر است، بازاریابی انبوه یا بازاریابی هدفمند؟

کدام بهتر است، بازاریابی انبوه یا بازاریابی هدفمند؟

بازاریابی یک امر اجتناب ناپذیر برای همه کسب و کارها است. با این حال، بسیاری از مشاغل نسبت به انجام بازاریابی هراس دارند. زیرا به راحتی می‌توان کسب و کارهایی را مشاهده کرد که طی چند سال گذشته هزینه‌های مختلفی برای موفقیت در فرایند بازاریابی پرداخت کرده و به نتیجه خوبی نرسیده‌اند. شاید جالب باشد بدانید تعداد محدودی از کسب و کارها در فرایند بازاریابی به موفقیت می‌رسند.

 یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث موفقیت و توسعه کسب و کار می‌شود، انتخاب روش درست بازاریابی است. با یک جستجوی کوچک در گوگل متوجه خواهید شد که تعداد زیادی روش مختلف برای انجام بازاریابی وجود دارد. در زمان گذشته، روش‌های بازاریابی بسیار محدود بودند و به شکل سنتی مثل بازاریابی انسانی انجام می‌شدند. اما امروزه به راحتی می‌توان از روش‌های جدید مثل بازاریابی هدفمند یا بازاریابی انبوه استفاده کرد.

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

 یکی از سوالاتی که برای بسیاری از کسب و کارها ایجاد می‌شود این است که بازاریابی انبوه بهتر است یا بازاریابی هدفمند؟ در ادامه این مقاله قصد داریم به طور کامل درباره (mass marketing VS target marketing) صحبت کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

تفاوت بازاریابی انبوه یا بازاریابی هدفمند

بازاریابی هدفمند چیست؟ 

بازاریابی هدفمند یک استراتژی مناسب برای توسعه یک کسب و کار است. در این روش بازاریابی، به جای اینکه کسب و کار روی همه گروه‌های مشتریان تمرکز کند، صرفاً روی گروه خاصی از مشتریان خود تمرکز دارد. افرادی با ویژگی‌های مشترک در یک دسته قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، می‌توان مشتریان را بر اساس موقعیت و محل زندگی، سن و جنسیت، دیدگاه‌هایی سیاسی و اجتماعی، وضعیت تاهل سرگرمی یا ارزش‌های شخصی دسته بندی کرد.

دسته بندی مشتریان بر اساس ویژگی‌های مشترک، تا حد زیادی انجام فرآیند بازاریابی را ساده می‌سازد. افرادی که در یک دسته قرار دارند، دیدگاه و سبک زندگی تقریبا مشابهی دارند. در نتیجه، انجام بازاریابی برای هر دسته بازدهی بیشتری خواهد داشت. زیرا در این حالت، شما از علایق مشتریان خبر دارید و به شکل بهتری با آن‌ها ارتباط برقرار خواهید کرد.

 به عنوان مثال، فرض کنید یک کسب و کار از پنل پیامکی برای برقراری ارتباط با مشتریان خود استفاده کند. این کسب و کار می‌تواند با استفاده از بازاریابی هدفمند، برای هر دسته از مشتریان خود یک پیامک تبلیغاتی خاص آماده کند. احتمال اینکه مشتریان پیام‌های تبلیغاتی را باز کرده و روی لینک مورد نظر کلیک کنند، افزایش می‌یابد. 

مقایسه بازاریابی انبوه با بازاریابی هدفمند

بازاریابی انبوه چیست؟

اگر تمایل دارید بدانید بازاریابی انبوه بهتر است یا بازاریابی هدفمند؟ پیشنهاد می‌کنیم ابتدا با مفهوم بازاریابی انبوه آشنا شوید. بازاریابی انبوه که با عنوان بازاریابی غیر متمایز نیز شناخته می‌شود، عملکردی مغایر با بازاریابی هدفمند دارد. در این روش بازاریابی، فرایند تبلیغات در یک گستره بزرگ از جامعه مشتریان انجام می‌شود.

 گاهی اوقات ممکن است همه مشتریان در یک دسته قرار بگیرند یا صرفاً در دو تا سه دسته کلی تقسیم بندی شوند. در بازاریابی هدفمند، مشتریان به دسته‌های منحصر به فرد و کوچک تقسیم می‌شوند. اما این دسته بندی در بازاریابی انبوه وجود ندارد و نمی‌توان مشتریان را بر اساس ویژگی‌های خاص تقسیم بندی کرد. در این روش بازاریابی، نیازی نیست برای هر دسته از مشتریان وقت و انرژی صرف شود. با این حال، ممکن است بازدهی بازاریابی انبوه مانند بازاریابی هدفمند نباشد. به عنوان مثال، نیازی نیست برای هر دسته از مشتریان یک پیامک تبلیغاتی خاص ارسال شود. 

به جای آن می‌توان یک پیامک یکسان را برای همه گروه‌های مشتریان فرستاد. بدیهی است که برخی از مشتریان به محتوای پیامک علاقه نخواهند داشت و حتی پیامک را باز نمی‌کنند. روش انجام بازاریابی انبوه نسبت به سال‌های گذشته تغییرات بسیار زیادی داشته است. در عصر دیجیتال، اکثر روش‌های بازاریابی به کمک وب سایت و رسانه‌های اجتماعی انجام می‌شوند. انجام بازاریابی انبوه با استفاده از رسانه‌های اجتماعی، کار بسیار ساده‌ای است. زیرا در رسانه‌های اجتماعی، می‌توان به میلیون‌ها نفر از افراد مختلف دسترسی داشت.

مزایای بازاریابی هدفمند

مزایای بازاریابی هدفمند 

برای اینکه بهتر متوجه شوید بازاریابی انبوه بهتر است یا بازاریابی هدفمند؟ در ادامه چند نمونه از مزایای بازاریابی هدفمند برای شما بیان خواهد شد: 

  • ارزان و مقرون به صرفه 

یکی از مهم‌ترین مزایای بازاریابی هدفمند این است که نسبت به باقی روش‌های بازاریابی کاملاً ارزان و مقرون به صرفه است. با توجه به اینکه جامعه هدف چند دسته کوچک تقسیم می‌شود، بنابراین می‌توان برای هر دسته مقدار کمی هزینه پرداخت کرد. این روش علاوه بر مقرون به صرفه بودن، بازدهی بالایی نیز دارد. 

یعنی کسب و کار می‌تواند با پرداخت هزینه محدود، بازدهی بسیار زیادی از گروه‌های کوچک مشتریان داشته باشد. به عنوان مثال، تصور کنید یک فروشگاه کیف و کفش هر روز تعداد ۲۰۰ تا ۳۰۰ تراکت را در خیابان پخش می‌کند. برخی از مردم به صورت تصادفی از این کسب و کار تراکت دریافت می‌کنند. در این میان، تنها تعداد محدودی از مردم محتوای داخل تراکت را مطالعه می‌کنند و بسیاری از آن‌ها ترجیح می‌دهند کاغذ را در سطل زباله بیاندازند. 

اگر کسب و کار این کار را برای چند ماه متوالی انجام دهد، به مرور زمان به مرز ورشکستگی خواهد رسید. زیرا بازدهی این روش بازاریابی بسیار پایین است. مخاطبینی که تراکت دریافت می‌کنند، به صورت تصادفی و رندوم انتخاب شده و هیچ برنامه ریزی و استراتژی پشت انتخاب آن‌ها وجود ندارد. 

  • سود و درآمد بالا 

به طور کلی، بازاریابی هدفمند سود بسیار زیادی نسبت به سایر روش‌های بازاریابی دارد. در این نوع بازاریابی، کسب و کار دقیقا دقیقا می‌داند که دنبال چه چیزی است. زمانی که مشتریان به دسته‌های کوچک تقسیم می‌شوند، درک نیازها و علایق آن‌ها ساده‌تر خواهد بود. 

در نتیجه، کسب و کار می‌تواند از محتوای متناسب با علاقه مشتریان استفاده کند. به این ترتیب، تعداد زیادی مشتری به سمت کسب و کار جذب می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود کسب و کار مورد نظر به مرور زمان سود و درآمد بالایی از طریق بازاریابی هدفمند داشته باشد. 

  • یافتن سرنخ ها

شاید یکی از بهترین روش‌ها برای یافتن سرنخ، انجام بازاریابی هدفمند است. بازاریابی هدفمند شما را مجبور می‌کند که پیگیری بیشتری در بین مشتریان خود داشته باشید. به عنوان مثال، برای اینکه مشتریان را به چند دسته کوچک تقسیم کنید، باید وضعیت کلی مخاطبین خود را مورد بررسی قرار دهید. 

باید ببینید بیشتر مشتریان شما در کدام بازی سنی قرار دارند و جنسیت آن‌ها چیست. همچنین باید ببینید اکثر مشتریانی که برای خرید محصولات و خدمات اقدام می‌کنند، مربوط به کدام موقعیت مکانی هستند. در ادامه می‌توانید مشتریان را به دسته‌‌های کوچک و جزئی‌تر تقسیم کرد. در نتیجه، می‌توان گفت بازاریابی هدفمند به صورت ناخودآگاه اطلاعات بیشتری درباره مشتریان در اختیار شما قرار می‌دهد. 

  • گسترش مشتریان وفادار 

یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای بازاریابی هدفمند، این است که باعث گسترش مشتریان وفادار می‌شود. در این نوع بازاریابی، کسب و کار به صورت اختصاصی با هر دسته از مشتریان ارتباط برقرار می‌کند. به عنوان مثال، فروش محصولات به صورت سفارشی سازی شده انجام می‌شود و کاملا متناسب با علایق مشتریان است.

 در نتیجه، مشتریان متوجه خواهند شد شما به علایق و نیازهای آن‌ها توجه دارید. همین موضوع باعث می‌شود مشتریان جدید به مرور زمان به مشتریان بالقوه و مشتریان وفادار تبدیل شوند. متاسفانه در بازاریابی انبوه، چنین چیزی امکان پذیر نیست. زیرا فرایند بازاریابی برای همه گروه‌های مشتریان به صورت یکسان انجام می‌شود. 

معایب بازاریابی هدفمند

معایب بازاریابی هدفمند 

حال که به طور کامل با مزایای بازاریابی هدفمند آشنا شدید، در ادامه چند نمونه از معایب بازاریابی هدفمند را برای شما بیان می‌کنیم. 

  • زمان‌ بر بودن 

یکی از مهم‌ترین معایب بازاریابی هدفمند، این است که به هیچ وجه برای کسب و کارهایی که به دنبال نتایج سریع هستند مناسب نیست. بازاریابی هدفمند برخلاف بازاریابی انبوه، نیاز به استراتژی و برنامه ریزی دارد. شاید لازم باشد چندین ماه زمان بگذارید تا مشتریان مورد نظر خود را پیدا کرده و در دسته‌های مختلفی تقسیم کنید. این کار به وقت و انرژی بسیار زیادی نیاز دارد. علاوه بر این، انجام فرایند بازاریابی برای هر دسته خاص از مشتریان، بیشتر از بازاریابی انبوه زمان می‌برد.

 به عنوان مثال برای ارسال پیامک هدفمند از طریق پنل پیامکی، لازم است برای هر دسته از مشتریان یک محتوای متنی خاص آماده شود. در حالی که در بازاریابی انبوه، یک پیام آماده شده و برای همه مشتریان فرستاده می‌شود. با این حال، اگر قصد دارید یک نتیجه عالی و منحصر به فرد از فرایند بازاریابی دریافت کنید، پیشنهاد می‌کنیم برای انجام بازاریابی هدفمند زمان بگذارید. 

  • برنامه ریزی دقیق 

همانطور که گفته شد، اولین و مهم‌ترین مرحله برای انجام بازاریابی هدفمند، یافتن مشتریان هدف و تقسیم بندی آن‌ها در دسته‌های مختلف است. انجام این کار بسیار سخت است و به افراد حرفه‌ای و متخصص در زمینه بازاریابی و تحلیل بازار نیاز دارد.

 بنابراین برای انجام بازاریابی هدفمند، ابتدا باید افراد متخصص و حرفه‌ای استخدام کنید تا وضعیت کسب و کار شما را مورد بررسی قرار داده و مشتریان را در دسته‌های مختلف قرار دهند‌. به طور کلی، همه روش‌های بازاریابی نیاز به برنامه‌ریزی و استراتژی دارند. بازاریابی هدفمند نیز از این موضوع مستثنی نیست. 

مزایای بازاریابی انبوه

مزایای بازاریابی انبوه

برای درک این مسئله که بازاریابی انبوه بهتر است یا بازاریابی هدفمند، باید با مزایا و معایب بازاریابی انبوه آشنا شوید. در ادامه برخی از مزایای بازاریابی انبوه را برای شما بیان می‌کنیم.

  • افزایش آگاهی از برند 

یکی از مهم‌ترین مزایای بازاریابی انبوه این است که تا حد زیادی بر فرآیند برند سازی موثر است. با استفاده از این روش بازاریابی، تعداد زیادی از مردم با نام تجاری شما آشنا خواهند شد. این روش بازاریابی، در سطح گسترده انجام می‌شود. بنابراین بدیهی است که به مرور نام تجاری کسب و کار دهان به دهان در میان مردم پخش می‌شود.

 در واقع، هدف اصلی بازاریابی انبوه، فروش محصولات و خدمات نیست. بازاریابی انبوه معمولاً با این هدف انجام می‌شود که محصولات و خدمات را بیشتر در معرض افراد قرار دهد. در نتیجه، به مرور زمان حجم فروش و بازگشت سرمایه افزایش پیدا می‌کند. تحقیقات و پژوهش‌ها نشان می‌دهد بازاریابی انبوه تا حد زیادی فرایند برندسازی موثر است. در حالی که بازاریابی هدفمند صرفاً روی فروش محصول متمرکز است. 

  • دسترسی بیشتر به مشتریان

این روش بازاریابی به کسب و کارها امکان می‌دهد تا به گروه بزرگی از مشتریان دسترسی داشته باشند. در نتیجه، تحلیل و بررسی بازار کار بسیار ساده‌ای خواهد بود. کسب و کار با ارسال پیامک انبوه برای مشتریان، به راحتی متوجه خواهد شد میزان فروش محصولات و خدمات در کدام شهر یا منطقه بیشتر است یا کدام دسته از مشتریان برای خرید محصولات و خدمات اقدام می‌کنند. 

معیب بازاریابی انبوه

معایب بازاریابی انبوه

بازاریابی انبوه علاوه بر داشتن مزایا، دارای معایبی نیز است که در ادامه برخی از آن‌ها برای شما بیان می‌شود. 

  • هزینه بالا 

یکی از مهم‌ترین معایب بازاریابی انبوه این است که هزینه انجام آن بسیار بالا است. در این روش بازاریابی، باید با گروه‌های بزرگی از مشتریان در ارتباط باشید. به عنوان مثال، اگر بخواهید از بازاریابی پیامکی برای برقراری ارتباط با مشتریان استفاده کنید، مجبور به پرداخت هزینه بسیار زیادی خواهید بود. 

بسیاری از مشتریانی که پیامک تبلیغاتی را دریافت می‌کنند، ممکن است علاقه و تمایلی برای خرید محصولات و خدمات شما نداشته باشند. در نتیجه، ارسال پیامک برای این دسته از مشتریان به معنی هدر دادن سرمایه اولیه و زمان خواهد بود. 

  • پیچیدگی محاسبات و نتایج 

بررسی اثرگذاری بازاریابی انبوه بسیار سخت است. با توجه به اینکه این فرایند بازاریابی برای گروه‌های بزرگی از مشتریان انجام می‌شود، بنابراین، نمی‌توان میزان تاثیر بازاریابی انبوه بر مشتریان را به درستی سنجید. در حالی که در بازاریابی هدفمند، اندازه گیری اثرگذاری فرایند بازاریابی بر مشتریان بسیار ساده است. کافی است بازخورد مشتریان هر دسته را مورد بررسی قرار دهید تا متوجه شوید فرایند بازاریابی چگونه پیش می‌رود.

  • سود پایین 

بازاریابی انبوه نسبت به بازاریابی هدفمند سود کمتری دارد. همانطور که گفته شد، در بازاریابی انبوه مشتریان به دسته‌های کوچک تقسیم نمی‌شوند و فرایند بازاریابی برای همه مشتریان به صورت یکسان انجام خواهد شد. در این میان، ممکن است برخی از مشتریان هیچ علاقه‌ای به محصولات و خدمات کسب و کار مورد نظر نداشته باشند. 

در نتیجه، برای خرید محصولات یا خدمات اقدام نمی‌کنند. همین موضوع باعث می‌شود سود حاصل از بازاریابی انبوه نسبت به بازاریابی هدفمند پایین‌تر باشد. به همین دلیل است که گفته می‌شود بازاریابی انبوه صرفا باید با هدف آگاه‌سازی و تجاری سازی انجام شود. 

مقایسه و تفاوت بازاریابی انبوه یا بازاریابی هدفمند کدام بهتر است؟

mass marketing VS target marketing

برای این که درک بهتری از تفاوت بازاریابی انبوه و بازاریابی هدفمند داشته باشید، در ادامه یک مقایسه جامع و کامل بین این دو روش بازاریابی خواهیم داشت: 

در بازاریابی انبوه، هدف اصلی کسب و کار دسترسی به افراد بیشتر است. به عبارت دیگر، کسب و کار می‌تواند با استفاده از بازاریابی انبوه نام تجاری خود را به تعداد بیشتری از مردم معرفی کند. در حالی که انجام این کار در بازاریابی هدفمند امکان پذیر نیست. در بازاریابی هدفمند، هدف اصلی کسب و کار این است که به گروه خاصی از مشتریان دسترسی داشته باشد. 

هدفمندسازی مشتریان باعث می‌شود کسب و کار با صرف هزینه کمتر، فروش بالاتری داشته باشد. در این روش، پیامک تبلیغاتی صرفاً برای مشتریانی ارسال می‌شود که به محصولات و خدمات کسب و کار علاقه دارند. هزینه انجام بازاریابی انبوه نسبت بازاریابی هدفمند بیشتر است. زیرا لازم است پیامک تبلیغاتی برای دسته‌های مختلفی از مشتریان ارسال شود. در این میان ممکن است تعداد زیادی از مشتریان در میان جامعه هدف قرار نداشته باشند. 

با استفاده از بازاریابی انبوه، اکثر مردم با نام تجاری کسب و کار آشنا خواهند شد. اما در بازاریابی هدفمند، تنها تعداد محدودی از مشتریان پیامک تبلیغاتی دریافت می‌کنند و نمی‌توان از این روش برای معرفی نام تجاری استفاده کرد.

بررسی تاثیرگذاری بازاریابی انبوه بر مشتریان بسیار دشوار است. اما در بازاریابی هدفمند، می ‌توان به راحتی میزان بازخورد‌های مشتری را محاسبه کرد. زیرا در بازاریابی هدفمند، جامعه مشتریان بسیار کوچک است و امکان بررسی و محاسبات وجود دارد. 

بازاریابی انبوه نیازی به استراتژی و برنامه ریزی ندارد. تنها کاری که کسب و کار باید انجام دهد این است که یک پیامک تبلیغاتی یکسان برای صدها هزار نفر از مشتریان ارسال کند. اما در بازاریابی هدفمند، باید حتماً از برنامه ریزی و استراتژی‌های خاص برای ارتباط بهتر با مشتریان هدف استفاده کرد. 

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل درباره این موضوع صحبت شد که بازاریابی انبوه بهتر است یا بازاریابی هدفمند؟ هر دو روش برای تحلیل و بررسی بازار کاملا مناسب هستند. کسب و کارهایی که صرفاً به دنبال سود و درآمد بیشتر هستند، بهتر است از بازاریابی هدفمند استفاده کنند. در مقابل، کسب و کارهایی که قصد انجام تجاری سازی و برندسازی دارند، باید از بازاریابی انبوه کمک بگیرند. 

در بازاریابی هدفمند، مشتریان بر اساس ویژگی‌ها و علایق خود به دسته‌های کوچک تقسیم می‌شوند. در نتیجه، کسب و کار به راحتی با هر دسته از مشتریان ارتباط برقرار خواهد کرد. در حالی‌که در بازاریابی انبوه، کسب و کار با تعداد زیادی از مشتریان مختلف در ارتباط است. بنابراین نمی‌توان به راحتی با مشتریان تعامل داشت.

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *