تاریخ پیدایش و ارسال پیامک

تاریخ پیدایش و ارسال پیامک

همه ما عادت داریم به صورت روزانه از طریق ارسال پیامک متنی با دیگران ارتباط داشته باشیم. ولی تاکنون فکر کرده‌اید که اولین پیامک کجا و چه زمانی فرستاده شد؟ دانش فناوری ارتباطات طی چند دهه گذشته با سرعت بسیار زیادی رشد کرده است. این میزان تغییر و تحول تنها طی ۱۰۰ سال بسیار جالب توجه است. زمانی که اولین امکانات برای ارسال پیامک اختراع شد، بسترهای مناسب برای پیام رسانی مثل گوشی تلفن همراه بسیار کمیاب بود. گوشی تلفن همراه در آن زمان، به سختی پیامک‌های متنی را برای دیگران ارسال می‌کرد.

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

 برای ارسال پیامک در دهه ۱۹۹۰ باید از یک صفحه کلید کوچک ۱۰ عددی استفاده می‌شد. اما امروزه به راحتی می‌توان پیام‌های متنی را تنها با یک لمس کوچک ارسال کرد. در ادامه قصد داریم به طور کامل درباره تاریخچه پیامک صحبت کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. 

اولین دستگاه ارسال پیام

طراحی اولیه دستگاه ارسال پیامک 

در بین سال‌های ۱۸۳۷ تا ۱۸۴۴، دستگاهی به نام تلگراف الکتریکی ساخته شد. در واقع زمان دقیق ساخت این دستگاه مربوط به سال ۱۸۳۷ است. این دستگاه اولین ابزاری بود که می‌توانست پیام‌های متنی را به صورت الکترونیکی از یک موقعیت محلی به موقعیت محلی دیگر بفرستد. اولین پیام متنی توسط ساموئل مورس که کد مورس را اختراع کرده است طراحی شد. اما قدرت ارسال این پیام متنی تنها چندین کیلومتر بود.

 در سال ۱۸۴۴، مورس تلاش دیگری انجام داد. او یک سیستم تلگراف الکتریکی از راه دور از راه اندازی کرد که می‌توانست پیام متنی را در یک مسافت طولانی‌تر نسبت به حالت قبلی ارسال کند. اولین پیامی که توسط این سیستم تلگرافی از راه دور فرستاده شد، شامل این مضمون بود «خدا چه کرده است». مدتی بعد از ساخت این دستگاه، تجهیزات و امکانات مربوط به ارتباطات رادیویی اختراع شدند. به عنوان مثال، رادیو تلگراف یا تلگراف بی‌سیم ساخته شد که ویژگی‌های متفاوتی نسبت به دستگاه‌های تلگراف قدیمی داشت.

 فردی به اسم مارکونی در بین سال‌های ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۵، یک دستگاه فرستنده و گیرنده رادیویی ابداع کرد. این دستگاه توانست به عنوان یک نقطه عطفی برای ارسال پیام‌های متنی شناخته شود. حدود چندین سال بعد، در اوایل سال ۱۹۰۸ ایستگاه‌های بین اقیانوسی قادر بودند پیام‌های متنی را از طریق دستگاه تلگراف برای یکدیگر ارسال کنند. البته این پیام‌های متنی با محدودیت ارسال می‌شدند و حداکثر تعداد کلمات، برابر با دویست کلمه بود. 

اولین شبکه پیام رسان و ارسال پیامک

ساخت اولین شبکه پیام رسان

در سال ۱۹۳۳ یک مجموعه خدمات پستی در کشور آلمان، سرویسی به نام سرویس تلکس راه اندازی کرد. این سرویس خدمات رسانی ویژگی‌های بسیار بهتری نسبت به دستگاه تلگراف داشت. تلکس به شبکه‌های تلفن امروزی شباهت بسیار زیادی داشته و به عنوان یک ابزار مناسب برای رد و بدل کردن پیام متنی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

 در سال ۱۹۷۱، دانشگاه هاوایی تصمیم گرفت روشی برای ارسال امواج رادیویی با فرکانس فوق العاده بالا طراحی کند. این دانشگاه برای انجام این کار از (ALOHAnet) استفاده کرد که یک فناوری بسیار پیشرفته برای ارسال امواج رادیویی بود. 

آغاز اختراع پیامک 

اگرچه تا پیش از سال ۱۹۸۴ پیام‌های متنی برای انجام امور کاری ارسال می‌شدند، ولی تاریخ دقیق ارسال پیامک متنی با ویژگی‌های تقریباً مشابه به پیامک امروزی، به ۱۹۸۴ بازمی‌گردد. در آن زمان، دو نفر به نام هیلبراند و گیلبارت روشی جدید برای ارسال پیامک طراحی کردند. اولین پیامکی که توسط این دو نفر ارسال شد، حدود ۱۶۰ کاراکتر داشت. حجم این پیامک بسیار محدود بود تا به راحتی از طریق فرمت‌های سیگنال رادیویی موجود ارسال شود.

 هیلبراند، در آن زمان از تعداد کاراکترهای دقیق برای ارسال پیامک مطلع نبود. به همین دلیل، پشت ماشین تحریر نشسته و جملات تصادفی را تایپ کرد. سپس هر عدد، حرف یا نقطه را به صورت جداگانه می‌شمرد تا متوجه شود بهترین میزان کاراکتر برای ارسال اولین پیامک متنی چقدر است.

 بعد از چند بار تایپ متن پیامک، متوجه شد بهترین میزان کاراکتر برای ارسال پیام ۱۶۰ کاراکتر است. به همین دلیل، امروزه بسیاری از افراد هلیبراند را مخترع پیامک می‌دانند و به او لقب پدر اس ام اس می‌دهند. اگرچه هیلبراند معتقد است مهندسان زیادی درگیر این مسئله بودند و او به تنهایی مخترع پیامک نیست. 

تاریخ ارسال اولین پیامک با تلفن همراه

ارسال اولین پیامک در تلفن همراه 

به مرور زمان، روش‌های ارسال پیامک متنی توسعه پیدا کرد. در سال ۱۹۹۲، یک مهندس ۲۲ساله به نام نیل پاپورث توانست اولین پیامک را از طریق تلفن همراه ارسال کند. گیرنده اولین پیامک تلفن همراه فردی به نام ریچارد جارویس بود. او در آن زمان مشغول شرکت در یک جشن کریسمس در نزدیکی دفتر مرکزی (Vodafone) در نیوبوری انگلستان بود.

 اولین متن پیامکی که توسط این مهندس ۲۲ ساله ارسال شد، یک پیام کاملاً دلگرم کننده با مضمون «کریسمس مبارک» بود. در سال ۱۹۹۳، یعنی حدود یک سال بعد از ارسال اولین پیامک متنی، فردی به نام هایدن تصمیم گرفت روش جدیدی برای تجاری سازی پیام متنی ایجاد کند. هدف او این بود که اکثر مردم بتوانند از این روش با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. هایدن مهندس شرکت بیسیم ایرلندی (Aldiscon) بود و توانست شکل جدیدی از ارتباطات را در تاریخچه پیامک ایجاد کند. 

برند اولین تلفن ارسال پیامک

شاید برای شما سوال ایجاد شود که اولین پیامک متنی در سال ۱۹۹۳ با کدام تلفن همراه ارسال شد. در آن زمان، از یک تلفن همراه نوکیا بسیار ساده برای ارسال پیامک استفاده شد. به مرور زمان، کمپانی نوکیا تلفن همراه خود را به گونه‌ای طراحی کرد تا مردم هنگام تایپ پیامک با مشکل مواجه نشوند. 

در آن زمان، از یک صفحه کلید ده رقمی برای ارسال پیامک متنی استفاده می‌شد. به مرور زمان، روش‌های ارسال پیامک تغییرات بسیار زیادی پیدا کرد. به عنوان مثال، ویژگی‌هایی مثل تکمیل خودکار متن پیامک طراحی شد. این ویژگی به مردم کمک کرد تا با سرعت بیشتری پیامک ارسال کنند. 

گسترش و استفاده همگانی از پیامک

گسترش ارسال پیامک در جامعه 

به مرور زمان، ارسال پیامک متنی در جامعه گسترش پیدا کرد و به یک امر رایج تبدیل شد. در سال ۱۹۹۹، طراحی یک ویژگی جدید در ارسال پیامک متنی باعث بهبود ارتباط مردم با یکدیگر شد. تا قبل از سال ۱۹۹۹، تاریخچه پیامک بسیار محدود بود و مردم صرفا می‌توانستند به افرادی پیام دهند که از یک اپراتور مشترک استفاده می‌کردند. اما در این سال،  تاریخچه پیامک تغییرات بسیار زیادی پیدا کرد و مردم می‌توانستند برای کاربران اپراتورهای مختلف پیامک ارسال کنند.

 در سال ۲۰۰۰، میزان ارسال پیامک متنی توسط مردم افزایش پیدا کرد. به گونه‌ای که هر فرد در ایالات متحده آمریکا به صورت متوسط در هر شبانه روز ۳۵ پیامک ارسال می‌کرد. در سال ۲۰۰۱، ارسال پیامک متنی محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرد. در این سال، بسیاری از شرکت‌ها و کسب و کار ها تصمیم گرفتند از پیامک به عنوان یک ابزار مناسب برای بازاریابی استفاده کنند.

 حتی سازمان‌هایی طراحی شدند که به کسب و کارها کمک می‌کردند تا از طریق بازاریابی پیامکی، فعالیت‌های خود را توسعه دهند. در سال ۲۰۰۲ تاریخچه پیامک تغییر بسیار زیادی پیدا کرده و به یک پدیده کاملا جهانی تبدیل شد. به گونه‌ای که حدود ۲۵۰ میلیارد پیام در سراسر جهان رد و بدل می‌شد. 

پیشرفت و تکامل پیامک در طول تاریخ

تکامل پیامک متنی 

به مرور زمان، روش‌های ارسال پیامک تکامل پیدا کرده و به شکل امروزی تبدیل شد. به عنوان مثال، در سال ۲۰۰۳ یک برنامه تلویزیونی راه اندازی شد که از پیامک برای رای دادن به میهمانان برنامه تلویزیونی استفاده می‌کرد. به این ترتیب، بینندگان برنامه تلویزیونی می‌توانستند خواننده مورد علاقه خود را انتخاب کرده و با ارسال پیامک، به فرد مقابل رای دهند. بنابراین می‌توان گفت در سال ۲۰۰۳، ارسال پیامک با هدف جدیدی انجام شد.

 در سال ۲۰۰۶، شبکه‌های جدیدی برای پیام رسانی اختراع شدند. به عنوان مثال، در همان سال توییتر طراحی شد که دارای محدودیت ارسال پیام بود. هر فرد می‌توانست حداکثر ۱۴۰ کاراکتر تایپ کند. در سال ۲۰۰۷، ارسال پیامک به اوج محبوبیت خود رسید و به یکی از بهترین سرویس‌های تلفن همراه در تمام جهان تبدیل شد. در آن زمان، حدود ۳.۳ میلیارد نفر از تلفن همراه استفاده می‌کردند که در این میان ۲.۴ میلیارد نفر به استفاده از سرویس پیامکی برای ارتباط با نزدیکان خود عادت داشتند.

 در آن زمان، تعداد پیامک‌های ارسالی از تعداد تماس‌های برقرار شده بیشتر شد. در سال ۲۰۰۸، سرویس‌های پیامکی برای هدف جدیدی مورد استفاده قرار گرفتند. در آن سال، اوباما از پیامک متنی برای کمک به کمپین‌های تبلیغاتی خود استفاده کرد. به این ترتیب، توانست در انتخابات پیروز شود. شاید جالب باشد بدانید اوباما یکی از اولین افرادی است که از نرم افزار پنل اس ام اس برای ارسال پیامک انبوه و رشد کمپین تبلیغاتی خود استفاده کرده است.

ارسال پیامک در عصر مدرن

تاریخچه پیامک هر سال در حال تغییر و تحول است. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۰، پیامک متنی به فرهنگ لغت نیز راه پیدا کردند. فعل (smsing) در سال ۲۰۱۰ به فرهنگ لغت اضافه شد. زیرا تعداد پیام‌های متنی که در تمام جهان رد و بدل می‌شد به شش تریلیون رسید. یعنی هر فرد تقریبا هزار پیام برای افراد دیگر ارسال می کرد!

 در سال ۲۰۱۳، سرویس‌های پیام رسان جدید مثل فیسبوک، واتساپ و وایبر طراحی شدند که از اینترنت برای ارسال پیام استفاده می‌کردند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سرویس‌های پیام رسانی جدید این بود که پیام‌ها را با حجم بسیار کم ارسال می‌کرد. از سال ۲۰۱۹ تاکنون، اپلیکیشن‌های پیام رسانی توسعه بسیار زیادی پیدا کردند و هنوز هم بازار آن‌ها در حال رشد است.

 به عنوان مثال، بسیاری از سازمان‌ها و کسب و کارها از پنل پیامکی برای بازاریابی استفاده می‌کنند. به این ترتیب، کانال ارتباطی جدیدی برای تعامل با مشتریان خود راه اندازی خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود میزان استفاده از سرویس‌های پیامکی در سال‌های آینده نیز در حال رشد باشد. به عنوان مثال، از پیامک برای درخواست بازخورد، ارسال اعلان، تحویل بسته، ارسال مجوزهای امنیتی، تایید قرار ملاقات و مواردی مانند این استفاده می‌شود. 

تاریخچه پیامک در ایران و اولین ارسال پیامک در ایران

تاریخچه پیامک در ایران 

بعد از اینکه ارسال و دریافت پیامک در تمام جهان رواج پیدا کرد، فناوری پیام کوتاه وارد ایران شد. در سال ۱۳۸۱ اولین خدمات پیام کوتاه در ایران به مردم ارائه شد. در آن زمان مردم می‌توانستند با استفاده از گوشی تلفن همراه یک پیامک کوتاه با تعداد کاراکتر مشخص ارسال کنند. در بین سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۳، از پیامک متنی صرفا برای ارتباط با دیگران استفاده می‌شد و کسب و کارها شناختی با فرایند بازاریابی پیامکی نداشتند.

 گزارش‌ها نشان می‌دهد تعداد کاربرانی که از پیامک برای ارتباط با دیگران استفاده می‌کردند، پیوسته افزایش یافت. به گونه‌ای که در سال ۱۳۸۳، تعداد پیام‌های رد و بدل شده به حدود هشتصد میلیون پیام رسید. در سال ۱۳۸۵، سرویس پیام کوتاه تلفن همراه در اختیار تمامی مشترکین اپراتورهای داخلی قرار گرفت. همین موضوع باعث شد تا استفاده از پیامک متنی رشد بیشتری داشته باشد. به گونه ای که در سال ۱۳۸۵، حدود ۸ میلیارد پیام کوتاه در بین مردم رد و بدل می‌شد. 

توسعه ارسال پیامک در ایران 

در سال ۱۳۸۷، تعداد پیام‌هایی که به صورت روزانه در بین مردم جابجا می‌شد توسعه شدیدی پیدا کرد و در هر ۲۴ ساعت، حدود ۲۰ میلیون پیام در داخل کشور ارسال می‌شد. پیشرفت ارسال پیامک در داخل ایران، زمانی مشاهده شد که در سال ۱۳۸۴ برخی از شرکت‌های مخابراتی ایران مثل رهیاب یا آتیه داده پرداز برای ارائه خدمات پیام کوتاه داوطلب شدند. از آن زمان تاکنون، خدمات مختلفی به مردم ارائه می‌شود.

 به عنوان مثال، بسیاری از کسب و کارها می‌توانند از طریق سامانه‌های پیامکی، برای مشتریان خود پیامک تبلیغاتی ارسال کنند. امروز بازاریابی پیامکی در ایران به یک روش رایج برای توسعه فعالیت‌های کسب و کار تبدیل شده است. همچنین پیش بینی می‌شود میزان استفاده از پیام کوتاه برای فروش بیشتر محصولات و خدمات به مردم، پیوسته در حال افزایش باشد.

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

سخن پایانی 

در این مقاله به طور کامل درباره تاریخچه پیامک صحبت شد. اولین سیستم‌هایی که برای ارسال پیام متنی مورد استفاده قرار گرفتند، سیستم‌های تلگراف الکتریکی بودند. به مرور تجهیزات و امکانات برای ارسال پیامک متنی توسعه پیدا کرده و گوشی‌های تلفن همراه اختراع شدند.

 روش‌های ارسال پیامک در عصر امروز تغییرات بسیار زیادی نسبت به زمان گذشته پیدا کرده‌ است. به عنوان مثال، پیامک‌های متنی با سرعت بیشتری ارسال می‌شوند و حتی امکان ارسال پیامک انبوه وجود دارد.

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *