سخنان آندره موروا نویسنده بزرگ فرانسوی

سخنان آندره موروا نویسنده بزرگ فرانسوی

آندره موروا بزرگ­ترین نویسنده فرانسوی در دوران زندگی خود بود او اولین داستانش را در در 33 سالگی نوشت و از این طریق توانست طرفداران بسیاری برای خود پیدا کند. حتماً برای شما هم اتفاق افتاده که وقتی داستانی را می­‌خوانید با شخصیت اصلی آن همزاد­پنداری کنید درد­هایش را از عمق جان درک کنید، برایش اشک بریزید و از اعماق وجودتان برای لحظات شادش شاد شوید. این احساس عمیق با داستان به این دلیل است که نویسنده‌­ها از درد­های واقعی می‌­نویسند؛ دردهایی که یا خودشان تجربه کرده­‌اند و یا در اطرافشان شاهد تجربه آن­ها بوده‌­اند و از عمق جان درکش کرده­‌اند. یکی از رمان­‌های مشهوری که این ویژگی دارد «سکوت سرهنگ برامبل» از آثار آندره موروا است.  این رمان حاصل حضور آندره موروا در جنگ و بازتاب احساس عمیق نویسنده در مورد اتفاقات آن دوره است.

مختصری از زندگینامه آندره موروا

آندره موروا در سال ۱۸۸۵ در شهر البوف متولد شد. او پس از پایان تحصیلاتش، مسؤلیت نظارت بر کارخانه نساجی خانواده‌اش را به مدت 10 سال بر عهده گرفت. زندگی آندره موروا شاید قبل از جنگ نیز پیچ و خم­‌هایی داشت اما زمانی که او در 33 سالگی نوشتن را شروع کرد از جنگ نوشت. در واقع هنر نویسندگی او زمانی آغاز شد که در طول جنگ جهانی اول به ارتش کشورش پیوست و مترجم بین نیروهای فرانسه و انگلیس شد. ثمره حضور او در جنگ جهانی اول همان رمان مشهور «سکوت سرهنگ برامبل» از آثار اندره موروا است. این کتاب «نوول داستانی» است و در قالب طنز بیان شده است.

نوول؛ نوعی داستان کوتاه است که نویسنده چند نفر را در تلاش و کوشش با مسئله به شدت سختی نشان می‌­دهد و در پایان از آن نتیجه­‌ای مشخص می­‌گیرد. نوول نویسی بخشی از ادبیات محسوب می­‌شود. در ابتدای جنگ جهانی دوم آندره موروا دوباره وارد ارتش شد و در نیروی آزادی بخش فرانسه با اشغالگران به مبارزه برخواست.

آثار آندره موروا

سخنان آندره موروا

آثار آندره موروا حس انسان دوستی و ژرف اندیشی و هشیاری فراوان او را می‌­رساند. از او آثار زیادی در قالب‌­های زندگینامه، نمایش­نامه، مقاله و داستان کودک به یادگار مانده است. اما شاید مشهورترین کتاب های اندره موروا در قالب زندگینامه باشند. مثل «ویکتور هوگو زندگی و آثارش» این کتاب اثری از اندره موروا است که در آن به شرح زندگی نویسنده هم وطن خود پرداخته است. او در نوشتن آثار تاریخی نیز تبحر داشته است و از آن جمله می­‌توان کتاب­‌های «تاریخ آمریکا»، «تاریخ انگلستان» و «تاریخ فرانسه» نام برد. آثار تاریخی موروا که حاصل پژوهش او در بهترین و مستندترین منابع است بسیاری از نقطه‌های تاریک تاریخ را روشن می‌­کند.از دیگر کتاب های آندره موروا می­‌توان «اهل سحر و اهل منطق»، «هنر خوب زندگی کردن» و «بایرو» را نام برد.

سخنان آندره موروا

آندره موروا جملات نابی در مورد زندگی و فلسفه آن دارد که در اینجا به چند نمونه از آن­ها اشاره می‌­کنیم.

شماره 1

به هر اندیشه و هوش و ادراكی، خوراک خاص خودش را باید تجویز كرد كه متناسب با اشتهای آن اندیشه باشد.

 شماره 2

جنگ و نبرد زندگی باعث پایداری و قوت شما خواهد شد.

شماره 3

با تمام وجود به كسی كه شایسته عشق شما به نظر می‌­رسد سوگند وفاداری یاد كنید.

شماره 4

علت واقعی پیری در ضعف جسمانی نیست در بی‌علاقگی روحی است.

 شماره 5

توان هر کس بیش از آنكه مربوط به سن و سالش باشد، به تندرستی و سلامت وابسته است.

 شماره 6

در دنیا عده اندكی یافت می­‌شوند كه می­توان به آنها اعتماد كرد؛ باید گشت و آنها را یافت.

شماره 7

خونسردی، بزرگترین ویژگی برای كسی است كه امر فرماندهی را بر عهده گرفته است.

شماره 8

نخستین ابزار مورد نیاز یك مدیر، داشتن اراده است

کتاب آندره موروا

شماره 9

هر كاری كه با عشق و محبت آغاز گردد، لذت بخش می­‌شود، اما عشقی كه با كار آمیخته شود لذت­اش بیشتر است.

شماره 10

یکی از موارد اساسی آیین دلبری این است که شخصی که می­‌خواهد محبوب باشد باید وقت بیشتری را صرف تربیت و فرهنگ خویش نماید.

 

شماره 11

عشق مانند آن بوته خاری است که هرچه بیشتر در کندن آن از زمین تلاش شود آن خارها بیشتر در جسم و گوشت طرف مقابل نفوذ و رسوخ می­‌نماید.

 

شماره 12

کسی که بخواهد همه‌کاره باشد؛ هیچ‌کاره است.

 

شماره 13

اشخاص نادری هستند که با وجود قدرتی که به آنها داده می‌شود خود را گم نکنند.

 

شماره 14

ثروت­‌ها و نام آوری­‌هایی که زاده یک لحظه از عمراند در یک لحظه از زمان فنا می‌­شوند.

 

شماره 15

پیروزمندان فراموش نکنید که پیروزی­‌های بشری همیشه نسبی و موقتی است.

 

شماره 16

هیچ رهبری نمی­‌تواند قدرت خود را پاس دارد؛ مگر اینکه هر روز خود را سزاوار آن قدرت نشان دهد.

 

شماره 17

افراد دانا کوشش می­‌کنند خود را همرنگ محیط سازند ولی اشخاص دیوانه سعی می­‌کنند محیط را به شکل خود در آورند به همین دلیل تحولات و پیشرفت اجتماع به دست دیوانگان بوده است.

 

شماره 18

افراد بشر هیچ­گاه نمی‌­توانند به اقدامی مفید مبادرت ورزند و به عملی مشترک دست زنند مگر اینکه یکی از میان آنان برخاسته و تلاش همه را هر لحظه به سوی هدف مشترک رهبری کند.

 

شماره 19

زن خوب، وزیر دارایی خوبی برای خانه است و در اثر لطف و مهربانی و بینایی و بینش او است که بودجه خانه همیشه در تعادل است.

جمع بندی

چالش­‌های زندگی همراه با رنج­‌هایی که دارند قدرت درک انسان را بالا می‌­برند. انسان وارسته زمانی که با دردهای زندگی روبه­‌رو می­‌شود در خود رسالتی بزرگ احساس می‌­کند و سعی می‌­کند با آگاه­‌سازی راه را برای هم­نوعش هموارتر سازد. جنگ باعث شد آندره موروا رسالت خود را بیابد. او پس از جنگ کتاب­‌های زیادی نوشت. گاهی انسان در رویارویی با مشکلات زندگی احساس رشد و تحویلی عظیم در خود حس می­‌کند و همین نقطه عطف زندگی او می­‌شود. در قسمت نظرات برایمان بنویسید نقطه عطف زندگی شما در اثر روبرو شدن با چه حادثه­‌ای بوده است؟

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *