تبدیل خط تبلیغاتی به خط خدماتی

تبدیل خط تبلیغاتی به خط خدماتی

 درست مانند دوستانتان که اتفاقات مهم زندگی را برایتان ارسال می‌ کنند، برند های مورد علاقه‌تان نیز دوست دارند از طریق پیامک با شما ارتباط برقرار کنند. در واقع برند ها از طریق خطوط تبلیغاتی و خطوط خدماتی، پیام تشکر، اخبار یا به روز رسانی محصول، کد تخفیف، جزئیات رزرو یا سفارش، یا هشدارهای ارسال را با شما به اشتراک می گذارند. 

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

بازاریابی پیامکی یکی از ساده ترین، سریع ترین و مقرون به صرفه ترین راه ها برای برقراری ارتباط با مخاطبان یک برند و همچنین یکی از بهترین راه ها برای افزایش نرخ تعامل مشتری است. با اس ام اس، کسب و کارها می توانند پیام های ارزشمند و آنی را به لیست بزرگی از افراد در مخاطبان خود ارسال کنند. به طور کلی دو نوع پیامک تبلیغاتی و پیامک خدماتی وجود دارند که هر کدام ماهیت و نحوه ارسال و خطوط متفاوتی دارند. در ادامه این مطلب با اشاره کوتاهی به این دو نوع پیامک بازاریابی، در مورد تفاوت خطوط تبلیغاتی با خطوط خدماتی نیز صحبت می کنیم. پس اگر هنوز تفاوت بین این دو نوع پیامک را کاملاً درک نکرده اید پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

تبدیل خط تبلیغاتی به خدماتی

انواع پیامک مورد استفاده کسب و کارها

با توجه به اینکه پیامک های بازاریابی پیامکی دارای نرخ باز شدن 98 درصد هستند، جای تعجب نیست که کسب و کارها این روش بازاریابی را برای تعامل با مشتریان انتخاب می کنند. راه‌ های زیادی وجود دارد که کسب‌وکارها می ‌توانند از بازاریابی پیامکی به نفع خود استفاده کنند، از هشدار دادن به خریداران در مورد امتیازات وفاداری موجود تا اشتراک‌گذاری به‌روزرسانی‌های شرکت یا رویداد های فروش. 

ارسال پیامک به کسب‌وکارها اجازه می ‌دهد تا با مخاطبان خود به گونه‌ای درگیر شوند که یک رابطه مثبت و دوجانبه سودمند ایجاد شود. در واقع دو نوع پیامک وجود دارد که کسب . کارها اغلب به مشتریان خود ارسال می کنند، پیامک تبلیغاتی و پیامک خدماتی. این دو نوع پیامک دارای اهداف، محتوا، قوانین انطباق و خطوط ارسال متفاوتی هستند. پس قبل از شروع استفاده از پیامک برای بازاریابی و اس ام اس مارکتینگ، مهم است که تفاوت بین این دو نوع پیامک را درک کنید. بیایید به این دو پیامک نگاهی بیاندازیم:

پیامک تبلیغاتی

اینفوگرافی شرایط دریافت خط خدماتی

اس ام اس های تبلیغاتی یا همان پیامک تبلیغاتی، پیامک های بازاریابی هستند که اغلب در قالب پیامک انبوه یا پیام متنی بلاست برای مشترکین یا مشتریان یک کسب و کار ارسال می شود. هدف آن هم معمولاً تبلیغ یک محصول یا خدمات، افزایش فروش، ایجاد آگاهی از برند، ایجاد علاقه در مصرف کننده، ایجاد تعامل با مشتری است. اما از سوی دیگر این پیام ‌ها شامل اطلاعیه های محصول جدید، دعوت نامه های رویداد، اطلاع از تخفیف و پیشنهادات ویژه به مشتریان خاص، درخواست های جمع آوری کمک های مالی، نظرسنجی ها و قرعه کشی ها نمی شوند.

عامل کلیدی در پیامک های تبلیغاتی این است که این پیام ها فقط باید با رضایت صریح هر گیرنده ارسال شوند. رضایت هرگز نباید فرض شود و نمی توان آن را ضمنی دانست. باید به صورت شفاهی، الکترونیکی یا روی کاغذ نوشته یا ضبط شود. برای مثال، ثبت نام فعال در لیست پستی به منزله رضایت صریح است. به همین دلیل، هنگامی که محصولی را به صورت آنلاین خریداری می کنید یا برای یک سرویس ثبت نام می کنید، اغلب یک تیک باکس در پایین فرم ها وجود دارد تا در دریافت مطالب اس ام اس مارکتینگ یا ایمیل مارکتینگ شرکت کنید.

پیامک خدماتی

پیامک خدماتی معمولاً از یک کسب‌وکار به یک گیرنده خاص ارسال می ‌شود، جایی که اطلاع از یک محصول یا خدمات خاص برای گیرنده ضروری است. در بیشتر موارد، پیامک خدماتی حاوی اطلاعاتی است که مصرف‌کننده درخواست کرده است و هنگام ارائه شماره تلفن همراه خود، اغلب در حین پرداخت، با دریافت این پیام‌ها موافقت می ‌کند. 

پیامک خدماتی شامل رمز عبور، احراز هویت دو مرحله ای، تایید سفارش، وضعیت سفارش، وضعیت تحویل و شماره پیگیری، یادآوری پرداخت، رسید ها و فیش های بانکی و تاییدیه رزرو یا قرار ملاقات و … می شود. اغلب پیام‌های خدماتی به صورت خودکار ارسال می شوند، اما همه پیام‌ های متنی خودکار پیامک خدماتی نیستند. 

تفاوت خطوط تبلیغاتی و خطوط خدماتی

همانطور که پیامک تبلیغاتی و خدماتی دو نوع مختلف پیامک هستند که در اس ام اس مارکتینگ از آنها استفاده می شود، لازم به ذکر است که خطوط تبلیغاتی و خطوط خدماتی دو نوع  متفاوت هستند. با استفاده از این دو در پنل اس ام اس می توان پیامک ارسال کرد. در ادامه به معرفی این خطوط می پردازیم.

معرفی خطوط تبلیغاتی

همه ما پیامک هایی از فروشگاه ها، مراکز خرید، رستوران ها و … را روزانه دریافت می کنیم که جنبه تبلیغاتی دارند. این نوع پیامک ها برای کسانی ارسال می شود که جزو وایت لیست هستند، به معنای دیگر برای کسانی می توان پیامک تبلیغاتی ارسال کرد که اجازه دسترسی داده اند بنابراین از طریق خطوطی به نام خطوط تبلیغاتی ارسال می شوند.

معرفی خطوط خدماتی

همانطور که پیشتر اشاره کردیم گاهی افراد اجازه دسترسی به کسب و کارها نمی دهند تا کسب و کارها نتوانند پیامک تبلیغاتی برایشان ارسال کنند. در واقع همه ما گاهی از حجم پیامک های ورودی که جنبه تبلیغ و بازاریابی دارند به ستوه می آییم و کلافه می شویم و با کلیک روی گزینه لغو، اجازه ارسال پیام را به کسب و کارها نمی دهند. این افراد اصطلاحاً در بلک لیست قرار دارند و بنابراین اگر کسب و کاری به این افراد پیامک تبلیغاتی ارسال کنند مشمول جریمه خواهند شد. اما حتی این افراد که در بلک لیست قرار دارند هم در هر صورت پیامک خدماتی مثل اطلاع رسانی های بانک، بیمه و غیره را دریافت می کنند. اما چگونه؟!

اینجاست که خطوط خدماتی تعریف می شوند. در حقیقت خطوط خدماتی خطوطی هستند که سازمانهای بزرگی مثل بانک ها یا بیمه ها از آن استفاده می کنند تا بتوانند اطلاع رسانی و ارتباط خود را با مشتریانشان حتی اگر مشتری اجازه دسترسی خود را بسته باشد؛ داشته باشند. بنابراین یک ویژگی خطوط خدماتی که آن را با خطوط تبلیغاتی متمایز می کند این است که می توان از طریق آنها به همه مشترکین، چه در وایت لیست باشند و چه در بلک لیست، پیامک ارسال کرد.

ویژگی خط خدماتی

مهم‌ترین ویژگی خط خدماتی این است که از شماره‌های بلک لیست عبور کرده و پیامک شما به تمامی شماره‌ها حتی آنهایی که دریافت پیامک تبلیغاتی خود را بسته‌اند، ارسال می‌شود. ارسال پیامک خدماتی بیشتر از طرف سازمان‌های دولتی، بانک‌ها، موسسات آموزشی، بیمه، دانشگاه‌ها و مدارس و….به منظور ارسال کد فعال سازی، یادآوری تمدید قراردادهایی مانند بیمه، بدهی افراد، ارسال کد رهگیری مرسولات پستی، اطلاع رسانی برگزاری یا لغو کلاس و…انجام می‌شود.

چگونگی تبدیل خطوط تبلیغاتی به خطوط خدماتی

پیشتر توضیح دادیم که کسب و کارها برای تبلیغات و بازاریابی از خطوط تبلیغاتی برای ارسال پیامک های تبلیغاتی خود به مشترکین و مشتریان استفاده می کنند. از سوی دیگر خطوط خدماتی بیشتر مختص سازمان های بزرگی مثل بیمه و بانک و .. است تا بتوانند بدون محدودیت اطلاع رسانی های خود را به دست همه مشترکین برسانند حتی کسانی که در بلک لیست یا لیست سیاه دریافت پیامک هستند. 

حال یک سوال بزرگی که ممکن است برای شما هم پیش بیاید این است که اگر یک کسب و کار کوچک یا معمولی بخواهد اطلاع رسانی های خود را به دست مشترکین و مشتریانش برساند، اما آن مشترک جزو بلک لیست باشد باید چه کار کند؟ چاره این راه تبدیل خط تبلیغاتی به خط خدماتی است. اما این تبدیل چگونه انجام می شود؟ در ادامه می خوانیم.

شرایط دریافت خط خدماتی چیست؟

برای خرید خط خدماتی باید نکات زیر را رعایت کنید:

1.شرکت شما دارای شناسه ثبت ملی باشد.(یعنی درخواست، از طرف افراد حقیقی پذیرفته نمی‌شود)

2. تعهدنامه، سفته و مدارک لازم را به اپراتور سامانه پیامکی تحویل دهید.

به محتوای پیامک خدماتی خود توجه داشته باشید. ارسال پیامک تبلیغاتی با خط خدماتی بر خلاف قانون است و اپراتور پنل پیامکی با توجه به ویژگی‌های خط تبلیغاتی و خط خدماتی، به طور خودکار، آن را از سامانه حذف می‌کند.

نحوه تبدیل خط تبلیغاتی به خط خدماتی

برای راه اندازی خطوط خدماتی ابتدا باید خط تبلیغاتی داشت و سپس طبق مراحلی آن را تبدیل به خطوط خدماتی کرد تا بتوان برای ارسال اطلاعیه ها به مشترکین بلک لیست هم دسترسی داشت. در ادامه با مراحل تبدیل خط تبلیغاتی به خط خدماتی آشنا می شویم:

  1. ابتدا برای تبدیل خطوط تبلیغاتی به خطوط خدماتی باید یک خط اختصاصی برای مجموعه خریداری شود. این خط به نام مدیر مجموعه ای که متقاضی دریافت خط است احراز هویت می شود.
  2. برای شماره خط خریداری شده باید یک فرم درخواست خط خدماتی تکمیل شود.
  3. هر اپراتور تعهدنامه ای دارد و در آن قوانین استفاده از خطوط خدماتی را به طور دقیق و مشخص ذکر کرده است. این تعدنامه باید توسط شرکت متقاضی خط خدماتی تکمیل شود.
  4. معمولاً اپراتورها برای ضمانت یک سفته از متقاضی درخواست می کنند تا متقاضی قوانین استفاده از خطوط خدماتی پیامک انبوه را رعایت کند. در این مرحله از مراحل تبدیل خط تبلیغاتی به خط خدماتی، شرکت متقاضی باید این سفته ها را مطابق شرایط اپراتور تکمیل و برای او ارسال کند.
  5. پس از انجام دقیق این مراحل، اپراتور اقدام به ساخت خطوط خدماتی برای شرکت متقاضی می شود و بنا به شریط این فرآیند 2 تا 4 ماه زمان می برد.

دلایل عدم ارسال پیامک خدماتی

  • شکایت مشترک مبنی بر عدم دریافت هر گونه پیامک اعم از تبلیغاتی و خدماتی
  • ارسال پیامک خدماتی با محتوای تبلیغاتی
  • عدم رعایت مفاد تعهدنامه خط خدماتی
  • ارسال اس ام اس خدماتی به شماره‌هایی خارج از لیست مشترکینِ اعلام شده به پنل پیامکی

استفاده از خط خدماتی در کنار خط تبلیغاتی، می‌تواند به ارتباط بیشتر و بهتر کسب و کار شما با مخاطبین‌تان کمک کند. سرعت عمل، ارتباط مستمر و مفید، حضور در بازارهای رقابتی و جذب بیشتر مشتریان دائمی، از دیگر مزیت‌های ارسال پیامک خدماتی در کنار پیامک تبلیغاتی است.

برای داشتن خط پیامکی خدماتی می‌توانید با شماره 02532008 تماس بگیرید تا مشاورین پنل پیامکی سیگنال، شما را برای یک انتخاب مناسب، راهنمایی کنند.

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

در آخر

این روزها که بازار اس ام اس مارکتینگ برای کسب و کارها داغ است، هر برند یا شرکتی برای فروش موفق و ارتباط به مشتری باید بازاریابی پیامکی را امتحان کند. این نوع بازاریابی مدرن بر روی دو پایه اصلی یعنی پیامک استوار است و از دو طریق خطوط تبلیغاتی و خطوط خدماتی انجام می شود. پیامک های تبلیغاتی همانطور که از نامشان مشخص است، هدفی جز تبلیغ و بازاریابی ندارد اما پیامک های خدماتی مخصوص اطلاع رسانی به مشتری ها هستند. ارسال هر دو نوع این پیامک های انبوه به خطوط خدماتی یا خطوط تبلیغاتی نیاز دارند ما در شرایطی که مشتری یا مشترک دریافت پیامک خود را لغو یا غیر فعال کرده باشد، شرکت ارسال کننده پیامک باید پیامک حاوی اطلاع رسانی خود را از طریق خطوط خدماتی به آن شخص ارسال کند. به همین دلیل در این مطلب به انواع این خطوط و تفاوت هایشان اشاره کردیم و در انتها نحوه تبدیل خطوط تبلیغاتی به خطوط خدماتی را آموختیم. اگر شما نیز تجربه ای در این زمینه دارید می توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *