اشتباهات فاحش در تبلیغات پیامکی

اشتباهات فاحش در تبلیغات پیامکی

شرکت‌ها، مؤسسات و… می‌توانند از روش‌های مختلفی برای تبلیغات استفاده کنند. یکی از بهترین راه‌ها این است که از پیامک برای انجام این کار استفاده شود. پیامک‌های تبلیغاتی مستقیماً به شماره مخاطبان هدف شما ارسال می‌شود و شما می‌توانید بی‌واسطه با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. به همین دلیل باید در نحوه ارسال آن بسیار دقت کنید. انجام مجموعه‌ای از اشتباهات در این زمینه می‌تواند نتیجه عکس را برای شما داشته باشد و شما را از اهدافتان دور کند. با توجه به اهمیت این موارد، در این مقاله به بررسی 18 اشتباه در تبلیغات پیامکی می‌پردازیم و توصیه‌هایی را برای رفع این اشتباهات ارائه می‌دهیم. با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

انتخاب رمزگذاری اشتباه برای پیامک تبلیغاتی

اینفوگرافی 5 اشتباه رایج در تبلیغ پیامکی

منظور از رمزگذاری پیامک یا Encoding نوع کاراکترها و حروفی است که در یک پیام متنی استفاده می‌شود. انتخاب نوع صحیح رمزگذاری برای حفظ خوانایی پیام شما مهم است. معمولاً برای ارسال پیامک از رمزگذاری GSM7 استفاده می‌شود. GSM7 حروف و نمادهای رایج بسیاری از زبان‌ها را شامل می‌شود. رمزگذاری دیگری هم وجود دارد که UCS-2 نام دارد. UCS-2 شامل انواع کاراکترهای خاص از جمله ایموجی‌های ساده و پیچیده می‌شود.

استفاده از رمزگذاری اشتباه درک پیام شما را سخت می‌کند و ممکن است خوانایی آن را پایین بیاورد. به عنوان مثال، اگر از رمزگذاری GSM7 استفاده کنید و در پیامک تبلیغاتی خود حروف یا شکلک‌های خاص بیاورید، گیرنده نمی‌تواند این موارد را مشاهده کند. ممکن است به جای آن حروف یا شکلک‌های خاص یک کادر تو خالی، یک مربع یا یک نماد دیگر نمایش داده شود. این گونه پیامک شما هم نامرتب به نظر می‌رسد. علت این امر هم آن است که این نوع رمزگذاری برای ارسال شکلک و حروف خاص طراحی نشده است و پیامک شما با آن مطابقت ندارد.

برای حل این مشکل، پیش از هر چیزی باید متن کامل پیامک تبلیغاتی خود را تهیه کنید. سپس مشخص کنید که آیا در عبارات از حروف و… خاصی استفاده شده است یا خیر. آیا می‌خواهید ایموجی‌ها و… خاصی را به کار ببرید؟ پس از آن، رمزگذاری را مطابق با پیامک خود انتخاب کنید.

ارسال تبلیغات پیامکی بدون رضایت مخاطب

ارسال تبلیغات پیامکی بدون رضایت مخاطب

این مورد از بدترین و در عین حال رایج ترین اشتباهات در تبلیغات پیامکی است. اگر می‌خواهید از طریق پیامک ارتباط برقرار کنید، باید از مخاطبان خود اجازه بگیرید. شما برای ارسال تبلیغات پیامکی خود دارید از داده‌های آنان مثل شماره تلفن همراهشان، استفاده می‌کنید. آنان باید اجازه دستیابی شما به این موارد را بدهند و با رضایت پیامک‌ها را دریافت کنند. در واقع، اگر پیامک‌های شما با رضایت مخاطبان ارسال نشود، مثل این می‌ماند که فردی دارد مزاحم آن‌ها می‌شود. در نتیجه، نام شرکت، موسسه و… شما به شکل منفی در ذهن آنان ثبت می‌شود.

برای این که بتوانید تبلیغات پیامکی خود را با رضایت مخاطبان ارسال کنید، می‌توانید روی رشد ارگانیک فهرست خود تمرکز کنید. شماره‌ای را که از آن برای تبلیغات پیامکی استفاده می‌کنید، به همراه کلمات کلیدی مرتبط با بیزنس خود در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ و ترویج کنید. از مشترکین خبرنامه خود بخواهید که به روز رسانی‌ها را از طریق پیامک دریافت کنند، هنگام ثبت نام، شماره تلفن آنان را بخواهید. راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید با به کارگیری آنان شماره و رضایت افراد را به طور قانونی دریافت کنید.

از اشتباهات رایج در تبلیغات پیامکی خرید فهرست شماره

خرید فهرست شماره

خرید فهرست شماره دیگر اشتباه در تبلیغات پیامکی است که ممکن است به آن مرتکب شوید. همان طور که در نکته قبل ذکر شد تماس با مشتریان بدون رضایت آنان کار درستی نیست و تصویر منفی از بیزینس شما در ذهن آنان ثبت می‌کند. علاوه بر این، همه این افراد شما را نمی‌شناسند یا درباره شما چیزی نشنیده‌اند، یا حتی به خدمات شما نیاز ندارند.

رشد ارگانیک فهرست مخاطبان کندتر انجام می‌شود اما مطمئن باشید که ارزشش را دارد؛ زیرا شماره‌هایی که در این لیست قرار دارند، با رضایت مالک در اختیار شما قرار گرفته‌اند. روش‌های مختلفی برای افزایش فهرست مخاطبان وجود دارد که سالم‌تر از خرید لیست هستند.

ارسال پیامک در زمان‌های نامناسب

بیش از سه چهارم مشتریان تمایل دارند که کسب و کارها پیشنهادات خود را با استفاده از پیامک برای آنان ارسال کنند. در نتیجه، اگر اس ام اس در زمانی نامناسب ارسال شود، هزینه زیادی برای شما خواهد داشت. تصور کنید ساعت 3 صبح با یک پیامک تبلیغاتی از خواب بیدار شوید! قطعا هیچ مخاطبی نمی‌خواهد چنین چیزی را تجربه کند.

حتماً زمان ارسال پیامک را در نظر بگیرید. اگر پیامک‌های شما فقط به صورت محلی ارسال می‌شوند، به سادگی می‌توانید زمان آن را مشخص کنید. اگر پیامک‌ها به سایر کشورها هم ارسال می‌شوند، باید زمان ارسال را با توجه به همان کشور مشخص کنید؛ زیرا ممکن است ساعت یازده صبح شما، ساعت چهار صبح فردی در کشوری دیگر باشد! مطمئن باشید اگر پیامک شما در ساعت نامناسبی برای افراد ارسال شود، تصویر منفی از کسب و کار شما در ذهن آنان ثبت می‌شود.

از اشتباهات رایج در تبلیغات پیامکی استفاده از URL های طولانی

استفاده از URL های طولانی

از دیگر رایج ترین اشتباهات در تبلیغات پیامکی استفاده از URL های طولانی است. لینک‌های طولانی تصویر خوبی در پیامک ندارند و بیشتر شبیه به هرزنامه‌ها هستند. هر چه لینک‌ها طولانی‌تر باشند، فضای بیشتر را هم در پیامک اشغال می‌کنند. فضایی که می‌توانید به اطلاعاتی ارزشمند اختصاص دهید. برای رفع این اشتباه پیشنهاد می‌کنیم از کوتاه کننده‌های URL مثل bit.ly استفاده کنید. با این ابزارها می‌توانید لینک‌ها را کوتاه کنید.

ارسال پیامک‌های متعدد

نمی‌توان گفت که ارسال چه تعداد پیامک تبلیغاتی مناسب است. همه چیز به کسب و کار شما بستگی دارد. مخاطبان خود را مطالعه کنید. به خواسته‌های آنان توجه کنید. این گونه متوجه خواهید شد که ارسال چه تعداد پیامک برای هر شماره مناسب است. در انتخاب تعداد پیامک‌ها باید به نوع محصول یا خدمات هم دقت کنید. در برخی موارد ارسال پیامک باید به صورت روزانه باشد. در برخی دیگر هم دو بار در هفته یا حتی یک بار در ماه! بهتر است مخاطبان شما از تعداد پیامک‌ها و زمان ارسال آنان باخبر باشند. می‌توانید در پیامک خوشامدگویی خود تعداد پیامک‌هایی را که قرار است ارسال کنید، مشخص کنید؛ مثلاً مخاطب بداند که قرار است دو بار در هفته پیامک شما را دریافت کند.

از اشتباهات رایج در تبلیغات پیامکی عدم استفاده از کال تو اکشن یا CTA

عدم استفاده از کال تو اکشن یا CTA

نیازی نیست همه پیامک‌های تبلیغاتی دارای CTA باشند؛ اما بهتر است برای برخی از آن‌ها بخش کال تو اکشن را قرار دهید. این گونه می‌توانید متوجه شوید که تبلیغات شما روی چند درصد از مشتریان تأثیر گذاشته است و چند نفر با خواندن پیامک تمایل پیدا کردند که قدم بعدی را هم بردارند. بخش کال تو اکشن باید به گونه‌ای باشد که مخاطب کنجکاو شود و بخواهد روی آن لینک بزند و وارد آن شود.

البته همیشه نیازی نیست لینک شما مخاطب را به سمت خرید هدایت کند. بلکه این لینک می‌تواند یک پست از وبلاگ شما باشد. برای تکمیل نظرسنجی یا دریافت تخفیف ماهانه باشد. لینکی که به پیامک پیوست می‌کنید، باید کوتاه و ساده باشد. می‌توانید از عباراتی مثل «برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید» یا «اکنون خرید کنید» و… استفاده کنید و مخاطبین را دعوت به زدن روی لینک CTA کنید. بهتر است مخاطب بداند که با لمس لینک قرار است چه چیزی را باز کند. برای همین جملات کوتاه پیش از لینک، مهم هستند.

عدم ارسال پیامک خوشامدگویی یا معرفی

حتماً پیش از شروع ارسال تبلیغات پیامکی، با یک اس ام اس کسب و کار خود را معرفی کنید. اگر شماره فرد را از طریق ثبت نام او در سایت و… به دست آورده‌اید، نیاز است که به وی یادآوری کنید که چه کسب و کاری هستید؛ زیرا بسیاری از افراد این موارد را فراموش می‌کنند و در ذهنشان نمی‌ماند که شماره خود را در کجا ثبت کرده یا اصلاً چرا ثبت نام کرده بودند. در نتیجه، ممکن است با دریافت یک پیامک سریع ارسال‌های دیگر را لغو کنند.

می‌توانید در پیامک خوشامدگویی خود بخش CTA قرار دهید و لینکی را که شامل معرفی کسب و کار شما می‌شود، به آن پیوست کنید. اگر شخصی در سایت شما ثبت نام کرده و شماره خود را قرار داده است، برای او یک پیامک خوشامدگویی ارسال کنید. از ثبت نام او تشکر کنید. سپس توضیح دهید که قرار است هر چند وقت یک بار و در چه شرایطی پیامک دریافت کند.

از اشتباهات رایج در تبلیغات پیامکی عدم ذکر نام برند

عدم حفظ نام برند

دیگر اشتباه در تبلیغات پیامکی عدم استفاده از نام برند در SMS است. در تمام کانال‌های ارتباطی از نامی یکسان استفاده کنید. تمایل مردم برای پاسخ دادن به پیام‌هایی که نام برند در آن‌ها درج شده است، بیشتر است. در واقع اگر نام برند خود را درج کنید، 45 درصد از مشتریان بالقوه به پیام شما پاسخ خواهند داد. به جای استفاده از شماره‌های ناشناس، از نام کسب و کار خود به عنوان فرستنده استفاده کنید. وقتی نام برند در تبلیغات درج شود، تشخیص هرزنامه برای مشتریان بالقوه آسان‌تر می‌شود و کسب و کار شما را با این موارد اشتباه نمی‌گیرد.

ارسال پیامک تکراری

مردم انتظار دارند متن‌هایی را دریافت کنند که برایشان مفید باشد. به همین دلیل هم ارسال پیامک‌های تکراری برای آنان کاربردی ندارد. علاوه بر این، از پیامک‌های شما خسته خواهند شد. در ارسال تبلیغات خلاق باشید. تبلیغات سفارشی ارسال کنید، محتوای انحصاری ایجاد کنید، از مردم بخواهید شما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنند و… . اگر در تبلیغات پیامکی خود برای یک مشتری اس ام اسی را ارسال کردید، برای بار دوم محتوای دیگری برای او ارسال کنید.

استفاده از لینک‌هایی که با گوشی سازگار نیستند

یکی دیگر از اشتباهات رایج در تبلیغات پیامکی، استفاده از لینک‌هایی است که با موبایل سازگار نیستند. منظور ما این است که لینک‌هایی را به پیامک خود پیوند ندهید که وقتی مخاطب روی آن‌ها میزند وارد صفحه‌ای عجیب و غریب، طولانی یا ناخوانا شود. علاوه بر این، صفحه لینک باید سبک باشد تا نیاز به زمان بارگذاری زیادی نداشته باشد و سرعت کار با گوشی را کم نکند. مهم نیست چقدر تبلیغات شما جذاب باشد، به محض این که فرد با چنین لینکی مواجه شود، صفحه را ترک خواهد کرد.

مطمئن شوید به صفحاتی لینک می‌دهید که برای موبایل بهینه‌سازی شده‌اند. محتوا باید قابل خواندن باشد، فونت به درستی انتخاب شده باشد. تصاویر با دقت جایگذاری شده باشند و… . حتماً لینک‌ها را در موبایل تست کنید. از ابزارهای مختلفی برای تست این مورد می‌توانید استفاده کنید. Mobile-Friendly Test یکی از این ابزارها است.

عدم استفاده از حالت انصرف از اشتباهات رایج در تبلیغات پیامکی

عدم استفاده از حالت انصرف

حتماً حالت لغو دریافت تبلیغات و پیامک را در اس ام اس فعال کنید. در واقع، مخاطب باید بتواند هر زمان که خواست راه ارتباطی را قطع کند. شاید فردی نخواهد از شما پیامکی دریافت کند. شما می‌توانید این قابلیت را به پیامک خود اضافه کنید. انجام این کار هم نباید سخت باشد و باید راحت‌ترین راه را پیش روی مخاطب قرار دهید. به عنوان مثال، در انتهای پیام عبارت «لغو: ارسال عدد 1» را قرار دهید. این گونه مخاطب هر زمان که بخواهد می‌تواند عدد یک را به همان شماره ارسال کند و پیامک‌ها را قطع کند.

عدم شخصی‌سازی پیامک‌ها

بهتر است تبلیغات خود را با توجه به نیازهای هر شخص ارسال کنید. مشتریان دوست دارند پیام‌هایی را دریافت کنند که نیازهای آنان را تأمین می‌کند. پیامک‌ها را با توجه به اطلاعات مشتریان دسته‌بندی کنید. می‌توانید از تاریخچه خرید، علایق، اطلاعاتی همچون نام کوچک مخاطب استفاده کنید تا این گونه وی احساس منحصر به فرد بودن کند.

تمرکز بیش از حد بر فروش از اشتباهات رایج در تبلیغات پیامکی

تمرکز بیش از حد بر فروش

درست است که هدف شما از ارسال تبلیغات پیامکی فروش محصولات و خدماتتان است؛ اما مردم دوست ندارند کسب و کارها به میان بیاورند. این گونه آنان فکر می‌کنند که شما فقط به پول اهمیت می‌دهید و مخاطبان برایتان مهم نیستند. ابتدا روی ایجاد روابط با مخاطبان کار کنید. سپس در درازمدت سود بیشتری دریافت خواهید کرد. در کنار پیامک‌های تبلیغاتی از اس ام اس های آموزشی، سرگرم‌کننده و… استفاده کنید. می‌توانید اطلاعات و مزایای خرید از شرکت خود همچون خدمات مشاوره، آموزشی، پشتیبانی پس از خرید و… را در کنار پیامک‌های تبلیغاتی برای مخاطبان ارسال کنید.

عدم تست پیامک‌ها و استراتژی‌ها قبل از ارسال

عدم تست پیامک‌ها و استراتژی‌ها قبل از ارسال

قبل از ارسال پیامک‌ها آنان را از جهات مختلف تست کنید. وجود اشتباه تایپی، قرار دادن لینک‌های نادرست، انتخاب نامناسب مخاطبان و… اشتباهات جدی هستند که می‌توانند هزینه زیادی برای شما داشته باشند. حتماً از شیوه تست A/B استفاده کنید. این شیوه تست صرفاً برای بازاریابی ایمیل و تبلیغات آنلاین نیست. تست A/B می‌تواند نرخ کلیک را تا 433 درصد و نرخ تبدیل را تا 550 درصد افزایش دهد.

شما می‌توانید با این تست موارد مختلفی همچون طول کاراکترها، انواع پیام‌ها (SMS در مقابل MMS)، محتوای رسانه‌ای (تصاویر، ویدیوها یا GIF)، محتوای پیام و طرح‌بندی آن و… را مورد آزمون قرار دهید. تست A/B بهترین راه برای اطمینان از این است که ببینید مشترکین تا چه میزان پیام‌های شما را باز می‌کنند، از آن‌ها خرید می‌کنند و آنان را به اشتراک می‌گذارند.

ارسال پیامک‌های طولانی

ارسال پیامک‌های طولانی دیگر اشتباه در تبلیغات پیامکی است. متن‌های طولانی حوصله را سر می‌برند و مخاطب آنان را نمی‌خواند. علاوه بر این ممکن است به عنوان اسپم شناسایی شوند. اگر واقعاً نیاز به توضیح مسئله‌ای وجود دارد که باعث طولانی شدن پیامک می‌شود، می‌توانید آن موضوع را به صورت لینک به SMS پیوست کنید. این گونه هر شخصی که تمایل به خواندن نکات بیشتری داشته باشد، روی لینک میزند و توضیحات را می‌خواند.

 تبدیل پیامک تبلیغاتی به اسپم

نکات مختلفی می‌توانند باعث شوند که اس ام اس تبلیغاتی شما به اسپم تبدیل شود. مسلماً نمی‌خواهید پیامک شما چنین حالتی را برای مخاطب داشته باشد. به هر حال دارید هزینه زیادی برای آن پرداخت می‌کنید. مواردی مانند استفاده از لینک‌های طولانی، استفاده از علائم و نشانه‌هایی همچون علامت دلار، آدرس ایمیل، عدم قرار دادن حالت انصراف دریافت پیامک، ارسال مجدد پیامک به شماره‌هایی که تمایلی به دریافت تبلیغات شما ندارند و… می‌توانند موجب بروز این مشکل شوند.

از اشتباهات رایج در تبلیغات پیامکی عدم بررسی و پیگیری نتایج

عدم بررسی و پیگیری نتایج

کسب و کارهایی که نتایج تلاش‌های خود را در استفاده از شیوه‌های مختلف تبلیغاتی بررسی نمی‌کنند، داده‌های ارزشمندی را از دست می‌دهند. داده‌هایی که می‌توانند در آینده مفید واقع شوند و بسیاری از هزینه‌ها را کاهش دهند. پس از استفاده از تبلیغات پیامکی باید داده‌های مختلفی را بررسی کنید و از کارشناسان برای تحلیل آنان استفاده کنید. این که چقدر هزینه کرده‌اید، برای چه مدت زمانی از این روش استفاده کردید، این روش را چگونه انجام دادید، چند نفر پیام‌های خود را دریافت کردند، چند نفر پیامک‌ها را باز کردند، چند نفر به لینک‌های درون پیامک وارد شدند، چند نفر از این طریق خرید کردند و… بسیار مهم است و باید بررسی شود.

همین موارد نشان می‌دهند که آیا این روش تبلیغاتی برای کسب و کار شما خوب بوده است یا نه. آیا باید آن را دوباره به کار بگیرید یا خیر. آیا باید از روش دیگری استفاده کنید و… شما باید اثربخشی روش‌های مختلف را بررسی کنید و آنان را در کنار هم مقایسه کنید. ردیابی نکردن نتایج روش‌های استفاده شده می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین و پرهزینه‌ترین اشتباهات در دنیای کسب و کار باشد.

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

کلام آخر

تبلیغات پیامکی در صورت استفاده صحیح می‌تواند ابزار قدرتمندی برای گسترش یک کسب و کار باشد. حال اگر این روش به درستی اجرا نشود، می‌تواند نتیجه عکس دهد و تمامی نقشه‌ها و برنامه‌های شما را به هم بریزد. در این مقاله به بررسی انواع مختلف اشتباه در پیامک تبلیغاتی پرداختیم و برای دوری از هر کدام راه‌حل‌هایی را ارائه دادیم. آیا شما هم از چنین روشی برای تبلیغ کسب و کار خود استفاده کرده‌اید؟ لطفاً تجربیات، نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *