معرفی معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی

معرفی معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی

آیا می دانید برای موفقیت یک کمپین بازاریابی پیامکی چه معیارهایی را باید در نظر بگیرید؟ اگر پاسختان منفی است، می توانید معرفی معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی را در این مطلب دنبال کنید. پیش از هرچیز باید توجه کنید که شما تنها نیستید! در واقع اکثر کسب و کارها، حتی کسب و کارهایی که از بازاریابی پیامکی استفاده می کنند، شناخت کافی از کی پی ای های بازاریابی پیامکی ندارند و آن ها را تجزیه و تحلیل نمی کنند. در واقع منظور از کی پی ای های بازاریابی پیامکی، همان معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی است.

باکمترین هزینه، خدمات یا محصولتو تبلیغ کن!!

دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان سیگنال

چرا شناخت معیارهای بازاریابی پیامکی ارزش دارد؟

اما چرا شناخت این معیارها در بازاریابی پیامکی اهمیت دارد؟ بد نیست بدانید نرخ باز شدن پیامک ها بالاست و اکثر مردم تا 5 دقیقه پس از دریافت، پیامک ها را می خوانند. اما با این حال، این تنها نیمی از موفقیت کمپین تبلیغات پیامکی است و به غیر از آن، سایر معیارهای اثربخشی بازاریابی پیامکی ارزش آگاهی و  ارزیابی دارد. بنابراین تصمیم گرفتیم در این مطلب به طور کامل و جامع KPI های بازاریابی پیامکی را به شما معرفی و آن ها را بررسی کنیم؛ پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

KPI بازاریابی پیامکی چیست؟

هر آنچه باید در مورد معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی بدانید

سه حرف مهم در زندگی هر بازاریابی کی، پی، ای است! کی پی ای های بازاریابی پیامکی یا همان KPI های بازریابی پیامکی، معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی هستند که میزان موفقیت تلاش های بازاریابان را تعیین می کنند. این معیارها مهم‌ترین مواردی هستند که باید قبل از شروع هر نوع کمپین بازاریابی پیامکی معرفی و بررسی شوند. متأسفانه این روزها شروع یک کمپین بازاریابی پیامکی جدید بدون برنامه ریزی بسیار رایج است. اما نکته‌ای که گاهاً فراموش می شود، این است که برنامه ریزی صحیح قبلی از عملکرد ضعیف جلوگیری می کند. به همین دلیل هم با معرفی معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی، شناخت و بررسی آن ها می توان جلوی عملکرد ضعیف کمپین تبلیغات پیامکی را گرفت و در عوض بازده آن را بالا برد.

معیارهای بازاریابی پیامکی

این معیارها را همیشه می توان مطابق با نیازهای کسب و کار شما تنظیم کرد. با این حال، برای کمک به شما در برنامه ریزی و ارزیابی بازاریابی پیامکی، شما را با کی پی ای های بازاریابی پیامکی که باید در کمپین های بازاریابی پیامکی خود به آن توجه داشته باشید، آشنا می کنیم.

نرخ بازگشت پیامک‌ها

نرخ بازگشت پیامک‌ها

برای معرفی معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی، ابتدا به سراغ معرفی نرخ بازگشت پیامک‌ها در بازاریابی پیامکی می رویم. نرخ بازگشت پیامک‌ها به درصدی از تعداد کل پیامک‌های ارسال شده می گویند که در پاسخ به آن‌ها بازگشت دریافت شده است. بدین ترتیب شما برای دستیابی به نتایج موفقیت آمیز در کمپین بازاریابی پیامکی خود باید به تعداد پیامک ارسالی و تعداد بازگشت پیامک‌های خود توجه کنید. این معیار یکی از کاربردی‌ترین کی پی ای های بازاریابی پیامکی است و با توجه به نسبت تعداد پیامک‌هایی که مخاطبان به آن‌ها پاسخ می ‌دهند، به کل تعداد پیامک‌های ارسال شده در یک بازاریابی پیامکی، محاسبه می شود.

معمولاً نرخ بازگشت پیامک‌ها به عنوان یک معیار مهم در بازده و کارآیی راهبرد های بازاریابی پیامکی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. ارتباط نزدیکی بین این معیار و میزان عملکرد کمپین تبلیغات پیامکی وجود دارد. به‌طور کلی، نرخ بازگشت بالاتر به نتایج بهتری در تبلیغات منجر می ‌شود.

در افزایش نرخ بازگشت پیامک‌ها، عوامل مختلفی ممکن است تأثیر داشته باشند. استفاده از متن مناسب و جذاب، برندینگ مناسب، استفاده از فراخوان‌های قوی در متن پیامک، ارائه پیشنهادهای ویژه و درج شماره تماس فعال از جمله عواملی هستند که می‌ توانند به افزایش نرخ بازگشت پیامک‌ها کمک کنند. با تجزیه و تحلیل نرخ بازگشت پیامک‌ها، بازاریابان می ‌توانند عملکرد کمپین ‌های خود را ارزیابی کرده و تغییرات مورد نیاز را اعمال کنند. 

نرخ پاسخگویی به پیامک ها

نرخ پاسخگویی

نرخ پاسخ پیامک در بازاریابی پیامکی یکی از مهم‌ترین معیارهای اندازه‌گیری کارآیی یک کمپین بازاریابی پیامکی است. این نرخ به میزان پاسخ دهی مخاطبان به پیامک‌های ارسالی اشاره دارد. در اصل، نرخ پاسخگویی پیامک همانند نرخ تعامل بین برند و مخاطب است و نشان می ‌دهد که چه تعداد از مخاطبان، پیامک را مشاهده کرده و به آن پیامک پاسخ داده‌اند. برای محاسبه نرخ پاسخگویی پیامک، فرمول زیر استفاده می‌ شود:

  (تعداد پاسخ‌ها ÷ تعداد ارسال‌ها) × 100

با استفاده از این فرمول، می ‌توان نرخ پاسخگویی پیامک در بازاریابی پیامکی را به صورت درصدی محاسبه کرد. مثلاً، اگر 1000 پیامک ارسال شده و 200 پاسخ دریافت شده باشد، نرخ پاسخ پیامک برابر است با:

فرمول نرخ پاسخگویی پیامک

200) ÷ 1000 (×  100= 20%

نرخ پاسخ پیامک برای تعیین میزان موفقیت یک کمپین بازاریابی بسیار مهم است. اگر نرخ پاسخ به‌طور معمول بالا باشد، نشان دهنده این است که مخاطبان به پیامک‌های تبلیغاتی شما واکنش نشان داده و احتمال اینکه به پیشنهادها و اطلاعات موجود در پیامک‌ها علاقه‌مند باشند؛ بسیار بالاست. بنابراین بهترین راه برای افزایش نرخ پاسخ پیامک، ارسال پیامک ‌هایی است که برای مخاطبان هدف مناسب باشد و به نیازها و خواسته‌هایشان پاسخ دهد. همچنین، مدیریت مهارت‌های ارتباطی و تعاملی بهتر در متن پیامک‌ها و استفاده از امکاناتی نظیر ارسال پیامک هدفمند نیز می ‌تواند به افزایش نرخ پاسخ پیامک کمک کند. در کل، نرخ پاسخ پیامک در بازاریابی پیامکی یکی از مهم‌ترین کی پی ای های بازاریابی پیامکی و بالا بودن این نرخ نشان دهنده موفقیت کمپین و جذب و تعامل موثر با مخاطبان هدف است.

نرخ تبدیل

نرخ تبدیل

برای معرفی معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی باید به نرخ تبدیل نیز اشاره کنیم. نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی به معنای میزان تعامل و واکنش کاربران به پیامک‌های بازاریابی و درصدی از تعداد کل مخاطبانی است که با خواندن پیامک اقدام به انجام عمل مد نظر کارفرما نموده‌اند. این نرخ به صورت درصدی یا به طور عمده به صورت تعداد واکنش‌ها نسبت به تعداد پیامک‌های ارسال شده محاسبه می ‌شود. برای مثال، فرض کنید 500 پیامک تبلیغاتی به مخاطبان شما ارسال شده است. از این 500 پیامک، شما 50 پاسخ دریافت کرده ‌اید. در این صورت، نرخ تبدیل شما طبق فرمول زیر برابر است با:

(تعداد پاسخ‌ها ÷ تعداد پیامک‌های ارسال شده) × 100

50) ÷ 500 (×  100= 10%

فرمول نرخ تبدیل بازاریابی پیامکی

با توجه به مثال بالا، نرخ تبدیل شما 10 درصد است، یعنی از بین هر 100 پیامکی که ارسال می ‌کنید، به صورت میانگین 10 نفر به آن پاسخ می ‌دهند. نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی نقش مهمی در اندازه‌گیری و بهبود کیفیت کمپین‌های بازاریابی و افزایش بازدهی آن ها دارد. با تجزیه و تحلیل نرخ تبدیل، شما می ‌توانید عملکرد پیامک‌های خود را بررسی کرده و عواملی مانند عنوان پیامک، محتوا، زمان ارسال و مخاطبان را به صورت کارآمدتر و بهینه‌تر و برای کسب نتایج مطلوب تغییر دهید. به معنای دیگر نرخ تبدیل بالا نشان می دهد که پیامک متقاعد کننده، مرتبط و قانع کننده برای مخاطبان هدف بوده که آن ها را وادار به عمل کرده است.

نرخ بازاریابی

نرخ بازاریابی

برای شناخت و معرفی معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی بهتر است با نرخ بازاریابی نیز آشنا شویم. نرخ بازاریابی در حقیقت به معنای درصدی از تعداد کل مخاطبانی است که اقدام به خرید کالا یا خدمات از طریق پیامک تبلیغاتی کرده‌اند. بنابراین این نرخ در اصل میزان موفقیت ارسال پیامک ‌ها را نشان می ‌دهد و به برندها کمک می ‌کند تا بهترین استراتژی‌ها برای ارتباط با مشتریان خود را شناسایی کرده و از آن برای فروش و کسب درآمد بیشتر استفاده کنند.

نرخ هزینه به درآمد مربوط به بازاریابی پیامکی

نرخ هزینه به درآمد

نسبت هزینه کل بازاریابی پیامکی به درآمد کسب شده از بازاریابی پیامکی یکی دیگر از KPI های بازاریابی پیامکی است که باید مورد ارزیابی و تحلیل قرار گیرد. محاسبه درآمد حاصل از کمپین پیامکی و مقایسه آن با هزینه کمپین، موجب اندازه گیری بازگشت سرمایه تبلیغات شده و برای بودجه بندی کسب و کارها کاربردی است. نرخ هزینه به درآمد را ROI نیز می نامند. برای محاسبه ROI، می توانید هزینه کمپین را از درآمد ایجاد شده کم کرده و آن را بر هزینه کمپین تقسیم کنید تا درصد ROI به دست آید. ROI  مثبت نشان می دهد که کمپین پیامکی درآمد بیشتری نسبت به هزینه تبیلغات داشته است.

نرخ اشتراک بازاریابی پیامکی

نرخ اشتراک

تعداد کل افرادی که اجازه داده‌اند پیامک‌های بازاریابی را دریافت کنند به تعداد کل مخاطبان موجود را نرخ اشتراک می نامند. بنابراین افرادی که در نرخ اشتراک در بازاریابی پیامکی محسابه می شوند، افرادی هستند که اجازه می‌ دهند پیامک‌های تبلیغاتی یا اطلاعاتی را دریافت کنند و به معنای دیگر در بلک لیست یا لیست سیاه مخابراتی قرار ندارند. نرخ اشتراک در بازاریابی پیامکی می ‌تواند به جزئیات و معیارهای گوناگونی بستگی داشته باشد، از جمله:

نرخ اشتراک به چه عواملی بستگی دارد؟

تعداد مشتریان

نرخ اشتراک در بازاریابی پیامکی می ‌تواند به تعداد مشتریانی که به لیست دریافت کنندگان پیامک‌ها اضافه می‌ شوند بستگی داشته باشد. این موضوع شامل تعداد مشتریان جدیدی است که به لیست مخاطبان اضافه شده و یا از این لیست خارج می شوند.

نرخ حساب کاربری‌ها

در صورتی که اشتراک به معنای ساخت حساب کاربری برای مشتریان باشد، نرخ اشتراک می ‌تواند به تعداد حساب ‌های کاربری، به عنوان نتیجه حاصل از عملکرد کمپین تبلیغات پیامکی، بستگی داشته باشد.

نرخ زمان پاسخ

آخرین مورد از لیست معرفی معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی، نرخ زمان پاسخ است. در واقع منظور از زمان پاسخ، میانگین زمان پاسخ به پیامک‌های دریافتی از سوی مخاطبان هدف است. از آنجایی که اکثر پیامک ها بسیار سریع خوانده می شوند، مشتریان شما تمایل دارند که پاسخ پیام هایشان را هم به همان سرعت دریافت کنند. برای دستیابی به اوج عملکرد کمپین تبلیغات پیامکی خود، باید تلاش کنید تا پیام های مشتری را به همان سرعتی که می رسند، پاسخ دهید. بنابراین سعی کنید در عرض یک ساعت به پیام های دریافتی از مشتریان پاسخ داده و تمام تلاش خود را بکنید که هرگز مشتری را بیش از 24 ساعت منتظر نگذارید. محاسبه میانگین زمان پاسخگویی ماهانه برای اطمینان از ارائه بهترین تجربه ممکن در خدمات مشتری مهم است. لازم به ذکر است که با کمی آزمون و خطا، داده های کافی برای تعیین زمان بهینه برای ارسال پیام های خود جمع آوری خواهید کرد!

هنوز برای کسب و کارت پنل پیامکی نداری؟

همین حالا تماس بگیرید (داخلی یک)

کلام آخر

بازاریابی پیامکی یک راه عالی برای دسترسی مستقیم به مخاطبان و مشتریان بالقوه است. این یک روش موثر برای برقراری ارتباط با آن ها است و می تواند برای افزایش فروش، جذب مشتری بیشتر و موارد دیگر استفاده شود. با این حال، مانند هر استراتژی بازاریابی دیگری، اندازه گیری موفقیت و بهینه سازی مداوم کمپین های تبلیغات پیامکی برای ایجاد حداکثر تأثیر و بازده ضروری است. اینجاست که کی پی ای های بازاریابی پیامکی وارد عمل می ‌شوند. با معرفی معیارهای ارزیابی کارایی بازاریابی پیامکی، شناخت و ردیابی این معیارها  مانند نرخ بازگشت پیامک، نرخ تبدیل و پاسخگویی، کسب‌وکارها می ‌توانند بینش ارزشمندی در مورد کمپین‌های بازاریابی پیامکی خود به دست آورده و تصمیم‌های کاربردی و مفیدی برای بهبود بازگشت سرمایه خود بگیرند. در این وبلاگ به بررسی KPI های بازاریابی پیامکی پرداختیم و اهمیت و چگونه تأثیر آن ها در عملکرد کمپین های تبلیغات پیامکی را مورد بررسی قرار دادیم. شما نیز با شناخت، به کارگیری و نظارت بر این معیارها، می توانید تصمیمات مهمی اتخاذ کرده و کمپین‌های تبلیغات پیامکی آینده خود را برای تعامل و بازگشت سرمایه بهتر بهینه سازی کنید. در نهایت اگر تجربه یا نظری در این زمینه دارید، می توانید آن را با ما و سایر مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *