OTT چیست و مقایسه آن با پیامک

OTT چیست و مقایسه آن با پیامک

اگر به دنبال ایجاد یک استراتژی بازاریابی و ارتباطات قوی هستید، باید از همه راه های ممکن برای دستیابی مؤثر به مشتریان خود استفاده کنید. پیام OTT یکی از این راه ها است که در سال های اخیر برای ارتباطات تجاری محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اما منظور از OTT  چیست؟ فرق آن با پیامک و اس ام اس چیست؟ در این مطلب می خواهیم پیام های OTT  را به شما معرفی کرده و مزایا و معایب و همچنین کاربردهای آن را در مقایسه با پیامک به شما معرفی کنیم؛ پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

باکمترین هزینه، خدمات یا محصولتو تبلیغ کن!!

دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان سیگنال

پیام OTT چیست؟

OTT مخفف کلمه over-the-top است. برنامه‌های پیام‌رسان OTT، پلتفرم‌های پیام‌رسانی هستند که به جای شبکه مخابرات از اتصال اینترنت برای انتقال ارتباطات استفاده می ‌کنند. حتما شما هم با خواندن این جمله یاد اپلیکیشن هایی مثل واتساپ، تلگرام و غیره افتادید؟! بله دقیقاً منظور ما هم همین برنامه ها هستند. در واقع  پیام OTT هم پیام هایی هستند که از طریق این پلتفرم ها و اپلیکیشن ها، مخابره می شوند. درست همانند پیامک ها، پیام های OTT نیز برای دسترسی به مخاطبان به تلفن همراه خصوصاً از نوع هوشمند آن نیاز دارند. در واقع می توان از این پیام ها به عنوان جایگزینی برای پیامک در بازاریابی استفاده کرد. اما  پیام OTT چه تفاوتی با پیامک دارد؟

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

تفاوت اصلی بین پیام های OTT و پیامک این است که اولی مبتنی بر اینترنت است، در حالی که پیامک فقط از شبکه های مخابرات برای انتقال استفاده می کند. برخی دیگر از تفاوت های مهم این دو سیستم ارتباطی عبارتند از:

  • پیام OTT لزوماً به شماره تلفن نیاز ندارد، اما پیامک به شماره موبایل فرد گیرنده نیاز دارد.
  • پیام های OTT برای انتقال نیاز دارند تا مخاطبان پلتفرم یا اپلیکیشن پیامرسان روی گوشی هوشمند خود نصب کنند. در غیر این صورت، آن ها نمی توانند پیام های شما را دریافت کنند. این در حالی است که پیامک به عنوان یک برنامه پیش فرض در هر گوشی موبایلی حتی گوشی های غیر هوشمند هم تعبیه شده است.
انواع برنامه ها و پلتفرم های پیام رسان OTT

انواع برنامه ها و پلتفرم های پیام رسان OTT

احتمالاً قبلاً در مورد برخی از محبوب ترین برنامه های پیام رسانی OTT شنیده اید یا از آن ها استفاده می کنید. اما ما لیست معتبرترین و بهترین برنامه ها را برای شما گردآوری کرده ایم:

  • واتساپ
  • فیس بوک مسنجر
  • وایبر
  • تلگرام
  • پیام رسان اینستاگرام
  • Google Business Messages
  • وی چت
  • لاین

مقایسه پیام‌ OTT با پیامک

برای درک بهتر و آشنایی بیشتر با پیام های OTT ، بیایید به مقایسه دقیق بین پلتفرم های پیام رسانی OTT و پیامک در مورد تحویل، دسترسی، محتوا، مقیاس پذیری، هزینه و غیره نگاهی بیاندازیم.

تحویل پیام

همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، پیام OTT از اینترنت برای انتقال استفاده می ‌کند و پیامک از طریق شبکه‌های مخابراتی انتقال داده می ‌شود. بنابراین پیام های OTT تنها در صورتی قابل ارسال و دریافت هستند که فرستنده و گیرنده به اینترنت متصل باشند، این درحالی است که برای ارسال و دریافت پیامک نیاز به سیم کارت و یک اپراتور است. با یک حساب سرانگشتی می توان گفت پیامک برای دسترسی به افراد در مناطق دورافتاده که دسترسی به اینترنت وجود ندارد و یا محدود است، گزینه بهتری است.

اپلیکیشن های پیام OTT

دسترسی به پیام

هر دو این پیام ها عموماً دسترسی گسترده برای مخاطبان ایجاد می کنند. با توجه به این موضوع که پیام OTT برای ارسال و دریافت به اینترنت بین المللی وابسته است، می توان گفت که دسترسی به این پیام ها از هر جای جهان ممکن است. به علاوه اگر از یک ارائه دهنده API پیامک استفاده کنید، دسترسی به بازارهای جهانی با پیامک نیز ممکن و آسان است. در غیر این صورت ممکن است با محدودیت هایی در ارسال پیامک به خارج از کشور مواجه شده و حتی هزینه گزافی هم پرداخت کنید. یک سامانه ارتباطی یا پنل پیامکی مناسب می ‌تواند به شما کمک کند از نرخ بالای هزینه پیامک بین‌المللی جلوگیری کنید.

لازم به ذکر است که اپلیکیشن های پیام OTT در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرند و بیش از سه میلیارد کاربر پیام رسانی OTT در سراسر جهان وجود دارد. با این حال، نیاز به دسترسی به اینترنت برای تحویل پیام و نصب برنامه OTT روی گوشی هوشمند؛ جزو محدودیت های این سیستم ارتباطی است. به علاوه، برخی از کانال‌های پیام‌رسان OTT در برخی کشورها در دسترس نیستند! به عنوان مثال، WhatsApp در چین، امارات و چند کشور دیگر ممنوع است.

نوع محتوا

پیامک از نظر طول محتوا تا حدودی محدود است و امکان ارسال تصاویر، فیلم ها، فایل های GIF، فایل های صوتی و غیره از طریق پیامک وجود ندارد. از سوی دیگر اما با ارسال پیام OTT، می‌ توانید پیام‌های طولانی را ارسال کنید. به علاوه محدودیت خاصی برای ارسال تصاویر، فیلم و غیره نیز وجود ندارد. پلتفرم‌های OTT همچنین به شما این اجازه را می ‌دهند تماس‌های صوتی و تصویری درون برنامه‌ای را برقرار کنید و این گزینه برای پشتیبانی مشتری، می تواند بسیار مفید باشد.

مقیاس پذیری

یکی دیگر از تفاوت های بنیادی بین پیامک و پیام OTT، میزان مقیاس پذیری این دو روش ارتباطی است. برای مثال پیامک برای چت گروهی مناسب نیست، مگر اینکه از خدمات ارتباطی غنی (RCS) استفاده کنید. که البته این نکته را هم باید توجه کنید که در این شرایط هم تعداد افراد گروه محدود است!

برخی از برنامه‌های OTT، مانند واتس‌اپ، از ارسال پیام‌های انبوه جلوگیری می ‌کنند، اما با این وجود برای چت های گروهی بسیار مفید و انعطاف پذیر هستند. یکی دیگر از نمونه های خوب پلتفرم های OTT ، وایبر بیزینس است. اپلیکیشن Viber Business Messages یک گام فراتر می رود و شما را قادر می سازد تا انجمن ها و کانال های عمومی و خصوصی راه اندازی و از این طریق با مخاطبان خود ارتباط ویژه ای برقرار کنید.

هزینه

با وجود اینکه پیامک یکی از ارزان ترین راه های ارتباطی است اما برای ارسال پیامک نیاز به شارژ خط همراه یا پرداخت قبض است. از سوی دیگر اما، پلتفرم های OTT می ‌توانند رایگان باشند، مثل  پیام‌رسان اینستاگرام. اما اگر از نسخه تجاری یک پلتفرم OTT استفاده می کنید، مثل نسخه تجاری وایبر (Viber Business Messages)، به ازای هر پیام، از شما هزینه دریافت می شود. 

کاربردهای پیام OTT

کاربردهای پیام OTT

برای مقایسه پیامک و پیام OTT بد نیست به سراغ کاربرد پیام های OTT در بحث بازاریابی و تجارت برویم. برخی از کاربردها و عملکردهای پیام OTT در تجارت و بازاریابی به شرح زیر است:

ارسال تبلیغات به شکلی ویژه

شما می توانید به راحتی پیشنهادات ویژه، کوپن، جزئیات محصول جدید، توصیفات مشتری، موعد حراج، و غیره را از طریق ویدئو و تصاویر برای مشتریان و مخاطبان خود ارسال و توجه آن ها را جلب کنید.

ارسال اعلان‌ها، اطلاعیه ها و هشدارها

انواع پیام های اطلاع رسانی، یادآوری و هشدار مثل اعلان بازگشت محصول سفارشی مشتری به انبار، بسته شدن غیرمنتظره دفاتر یا فروشگاه ها، آخرین اخبار و تحولات شرکت، یادآوری‌ سبد خرید رها شده یا اعلان‌های سفارش و غیره را می توان از طریق پیام رسان های OTT ارسال کرد.

ارسال پیام های یادآوری 

یادآوری از تاریخ و زمان قرار ملاقات های دندانپزشک، پزشک، سالن زیبایی، آرایشگاه و خدمات خودرو را می توان به راحتی از طریق پیام های OTT ارسل کرد.

پشتیبانی مشتری

اگر پیام‌رسانی دو طرفه در پلتفرم OTT فعال باشد، می ‌توانید از OTT برای مکالمه با مشتری و به منظور پاسخ به سؤالات مشتری و حل شکایات استفاده کنید.

درخواست بازخورد

یکی از کاربردهای پیام OTT ، ارسال فرم یا لینک نظر سنجی برای درخواست بازخورد پس از هر خرید مشتری است.

امنیت

برنامه‌های پیام‌رسان OTT معمولاً ارتباطات فوق‌ایمنی را به کاربران خود ارائه می ‌کنند. متأسفانه اما پیامک اینطور نیست. باید به این نکته توجه شود که در هر دو راه ارتباطی، باید قوانین محلی و یا بین‌المللی حفاظت از داده و اطلاعات مشتری را رعایت کنید تا مطمئن شوید اطلاعات شخصی و محرمانه مشتری امنیت دارند و فقط برای اهداف قانونی استفاده می ‌شوند. 

از سوی دیگر یکی از نکات مهم در مورد ارسال پیامک تبلیغاتی، اجازه گرفتن از مشتری یا مخاطب برای ارسال پیامک است، در غیر این صورت ارسال پیامک شما غیرقانونی است و می تواند برای شما جریمه داشته باشد. به معنای دیگر برای ارسال پیامک، باید رضایت صریح از گیرندگان برای بازاریابی پیامکی دریافت کنید. این در حالی است که با استفاده از برنامه‌های OTT، نیازی به دریافت رضایت از گیرندگان ندارید، البته بسیاری از کسب‌وکارها برای جلب رضایت مشتری این کار را انجام می ‌دهند. 

ارسال خودکار

ارسال پیامک را می توان به راحتی خودکار کرد و از این طریق فوراً به مشتری یا مخاطب پاسخ داد. به عنوان مثال، هنگامی که یک مشتری جدید خرید می کند، می توانید پیام تشکر را به صورت کاملاً خودکار به او ارسال کنید. با این حال، برخی از برنامه‌های پیام‌رسان OTT قابلیت اتوماسیون و ارسال خودکار پیام را ندارند. 

پیام OTT برای ارتباطات تجاری بهتر است یا پیامک؟

پیام OTT برای ارتباطات تجاری بهتر است یا پیامک؟

اینکه کدام کانال ارتباطی را برای ارتباطات تجاری و ارسال پیام های تبلیغاتی خود انتخاب کنید به عوامل مختلفی مانند میزان دسترسی، بودجه، انعطاف‌پذیری محتوا و غیره بستگی دارد. پیشتر نیز این موارد را معرفی و بررسی کردیم. بنابراین بهترین کار، در نظر گرفتن اهداف بازاریابی و نوع فعالیت تجاری خود و مزایا و کاربردهای هر دو نوع راه ارتباطی است. البته می توانید از هر دو روش برای اهداف مختلف بازاریابی و تبلیغات خود نیز استفاده کنید. به عنوان مثال، پیامک یک گزینه عالی برای ارسال اطلاعیه و اعلان‌های یادآوری است چراکه گیرنده پیام شما را به سرعت دریافت می ‌کند. از سوی دیگر پیام OTT یک گزینه مناسب برای انواع کمپین های بازاریابی و تبلیغات خلاق است.

هنوز برای کسب و کارت پنل پیامکی نداری؟

همین حالا تماس بگیرید (داخلی یک)

در آخر

ما در طول روز از روش های مختلفی برای ارسال پیام و صحبت با دوستان، آشنایان و اطرافیان خود استفاده می کنیم، مانند ارسال پیامک، تلفن، ایمیل و ارسال پیام از طریق اپلیکیشن های پیام رسان مانند تلگرام و واتساپ و … . برخی از این روش ها را می توان برای ارتباطات تجاری و تبلیغات هم استفاده کرد، مانند پیام رسان ها و پیامک و ایمیل. با توجه به مزایای اپلیکیشن های پیام رسان و پیامک، مانند ارسال سریع، ارسال هدفمند و غیره؛ این روش ها محبوبیت زیادی دارند. در این مطلب ضمن معرفی پیام OTT، یعنی همان پیام های مبتنی بر اینترنت که به واسطه برنامه های پیام رسان اینترنتی ارسال می شوند؛ به مقایسه این پیام ها با پیامک پرداختیم. بنابراین اگر برای کسب و کار خود به دنبال بهترین روش بازاریابی هستید، پیشنهاد می کنیم مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *