مدیریت بلاها و حوادث با پیامک
حوادث کوچک و بزرگ به صورت روزانه در گوشه و کنار این جهان در حال به وقوع پیوستن هستند. بسیاری از این حوادث را نمیتوان به علت عدم اطلاع رسانی به موقع، مدیریت و کنترل کرد. در شرایط بحرانی، به هیچ وجه نمیتوان از پیام رسانهای آنلاین یا سایر سرویسهای پیام رسانی مثل ایمیل برای انتقال اطلاعات و اخبار فوری استفاده کرد. زیرا در اکثر موارد، بروز شرایط بحرانی موجب قطع شبکه اینترنت یا قطع شبکههای برق میشود.
اگر حادثه به شکل کاملاً شدیدی به وقوع پیوسته باشد، در شرایط کاملاً خوش بینانه ممکن است شبکههای پیام رسانی یا شبکههای تلفن همراه قطع نشود. بنابراین، انتخاب سایر پیام رسانها برای انتقال اطلاعات، اخبار یا مدیریت حوادث به هیچ وجه پیشنهاد نمیشود. بهترین راه مدیریت حوادث، استفاده از پیامک است.
سرویسهای پیام متنی به شبکههای تلفن همراه متصل هستند. بنابراین، در بسیاری از مواقع میتوانند برای مدیریت حوادث و بلایا مفید واقع شوند. در ادامه، به طور کامل درباره کاربرد پیامک در مدیریت حوادث و اتفاقات ناگوار توضیح خواهیم داد. بنابراین پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!
ثبت نام رایگان سامانه پیامک
اهمیت پیامک در حوادث چیست؟
پیش از اینکه با کاربرد پیامک برای مدیریت حوادث آشنا شوید، ابتدا باید از اهمیت و فواید پیامک هنگام وقوع حوادث و اتفاقات خاص اطلاعاتی داشته باشید. در ادامه برخی از فواید ارسال پیامک هنگام بروز حوادث را برای شما توضیح خواهیم داد:
. دسترسی سریع
یکی از مهمترین فواید مدیریت حوادث با پیامک، دسترسی سریع به مخاطبین است. اگر میخواهید از سرویسهای پیام رسانی یا اپلیکیشنهای پیامرسانی آنلاین برای انتقال اخبار و اطلاعات مهم استفاده کنید، ممکن است مدت زیادی از زمان خود را هدر دهید. اتلاف وقت در زمان بروز حوادث خطرناک و ناگوار به هیچ وجه توصیه نمیشود. در زمان بروز چنین حوادثی، افراد بازمانده باید تمام تلاش خود را انجام دهند تا در کوتاهترین زمان ممکن اخبار را به مخاطبین یا سایر افرادی که به آنها دسترسی دارند منتقل کنند.
شبکههای تلفن همراه در هر شرایطی قطع نمیشوند. ماهوارهها و شبکههای مخابراتی فعالیت خود را به گونهای انجام می چدهند تا اکثر مناطق جهان تحت پوشش شبکههای تلفن همراه قرار بگیرند. بنابراین، سرویس پیام متنی راحتتر از سایر برنامههای پیام رسانی در دسترس افراد قرار خواهد داشت. علاوه بر این، سرویسهای پیام رسانی دیگر ممکن است برای استفاده دارای محدودیتهایی باشند.
به عنوان مثال، بسیاری از اپلیکیشنهای پیام رسانی در صورت پر بودن فضای حافظه داخلی غیر فعال میشوند. در این حالت حتی قادر نخواهید بود وارد برنامه پیامرسانی شوید. اما سرویس پیام متنی کاملا مستقل از فضای ابری تلفن همراه است و زیرساختهای متفاوتی نسبت به سایر سرویسهای پیام رسانی دارد.
بیشتر بدانید : کاربرد پنل پیامکی برای سازمان ها و مدیران
. ایمنی بالا
یکی از مهمترین فواید استفاده از پیامک برای مدیریت حوادث، ایمنی بالای این سرویس پیام رسانی است. حوادث و بلایا صرفا مربوط به سقوط یک هواپیما یا آتش سوزی جنگل نیستند. بلکه در بسیاری از موارد، ممکن است منظور از حوادث و بلایا درگیری با یک باند خلافکار و مواردی مانند این باشد. بسیاری از حوادث در گوشه و کنار مرزهای یک کشور به وقوع میپیوندند که به دلیل مسائل سیاسی و اقتصادی قادر به مطرح شدن در فضای رسانهها نیستند. با این حال، مدیریت این گونه حوادث نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
به عنوان مثال، نیروهای جنگی هر کشور میتوانند با استفاده از پیامک، اخبار و اطلاعات لحظهای را به یکدیگر منتقل کنند. با توجه به این که نیروهای جنگی سایر کشورها به شبکههای تلفن همراه کشور دیگر دسترسی ندارند، بنابراین میتوان گفت سرویسهای پیام رسان متنی در گوشیهای همراه از ایمنی بسیار بالایی برخوردار هستند و می.توانند برای انتقال اخبار و اطلاعات هنگام بروز حوادث خطرناک مورد استفاده قرار بگیرند.
بیشتر بدانید : خط خدماتی
. ارسال اخبار در دامنه وسیع
تنها تعداد کمی از اپلیکیشنهای پیامرسانی آنلاین یا سایر سرویسهای پیام رسانی وجود دارند که به کاربران اجازه میدهند تا یک خبر مهم و فوری را در یک زمان مشخص برای تعداد زیادی از مردم ارسال کنند. در واقع، امکان ارسال پیام انبوه از طریق اپلیکیشنهای پیام رسانی آنلاین وجود نخواهد داشت. اگر بخواهید چنین کاری را انجام دهید، حداقل به یک الی دو ساعت زمان نیاز دارید. در ابتدا باید لیستی از شماره تلفنهای مخاطبین خود را وارد گوشی تلفن همراه کنید. در مرحله بعد، باید وارد اپلیکیشنهای پیام رسانی آنلاین شده و پیام متنی را آماده کنید.
در نهایت نیز باید با انتخاب تمامی مخاطبین، پیام متنی را برای آنها ارسال کنید. در این حالت، اگر به شبکههای اینترنتی اتصال داشته باشید، ( که در شرایط بحرانی احتمال آن بسیار پایین است!) قادر خواهید بود تعداد زیادی از مخاطبین را از وقوع حادثه مطلع سازید. همانطور که میبینید، انجام چنین کاری به حداقل ۱۲ ساعت زمان نیاز دارد. در حالیکه سرویس پیام رسانی گوشی تلفن همراه به شما اجازه میدهد تا ظرف مدت زمان چند دقیقه یک پیام مشخص را آماده کرده و برای صدها یا هزاران نفر از کاربران ارسال کنید.
البته برای ارسال پیام متنی انبوه، باید شرایط خاصی داشته باشید. به عنوان مثال لازم است از قبل پنل پیامکی دریافت کنید. در پنل پیامکی، پیامک در مدت زمان کوتاهی برای همه مخاطبین ارسال میشود. چنین مسئلهای در زمان وقوع حوادث خطرناک و ناگهانی اهمیت بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال، با ارسال پیام انبوه به مردم، میتوان عده زیادی را از وقوع حوادث مثل سیل و آتش سوزی یا انفجار باخبر کرد. در این حالت، جان بسیاری از افراد نجات پیدا میکند. همچنین، تمامی سازمانها و ارگانهای مربوط به مدیریت حوادث در کوتاهترین زمان ممکن از وقوع حادثه مطلع خواهند شد.
. برنامه ریزی برای مدیریت حوادث
از دیگر فواید مدیریت حوادث، برنامه ریزی برای کنترل بلایا و مدیریت آنها است. مدیران کنترل حوادث و بلایا معمولاً از سرویسهای پیام رسانی همگانی برای اطلاع رسانی سریع به مردم استفاده میکنند. در این حالت، یکسری پیام با محتوای مشخص آماده میشود و در زمان وقوع حوادث برای مردم ارسال خواهد شد. به عنوان مثال، اگر یک شهر در مجاورت دریا قرار گرفته باشد، مدیران کنترل حوادث وقوع برخی از اتفاقات مثل سیل را پیش بینی میکنند.
احتمال وقوع سیل به خصوص در زمان بارش شدید باران و فصول پاییز و زمستان بسیار زیاد است. به همین دلیل لازم است پیامهایی با محتوای اطلاع رسانی در زمینه سیل و خطرات آن برای مردم ارسال شود. این پیامهای اطلاع رسانی، مردم را راجع به خطرات سیل و نحوه پناه بردن به مکانهای امن هنگام وقوع سیل مطلع خواهد ساخت. در نتیجه، تعداد بیشتری از مردم هنگام بروز چنین حادثهای جان سالم به در خواهند برد.
بیشتر بدانید : ارسال انبوه پیامک
کاربرد پیامک برای مدیریت حوادث
حالا که به طور کامل با اهمیت استفاده از پیامک در مدیریت حوادث آشنا شدید، بهتر است با چند نمونه از کاربردهای پیامک هنگام کنترل حوادث و مدیریت بلایا آشنایی پیدا کنید. در ادامه برخی از کاربردهای پیامک برای مدیریت حوادث را به شما معرفی میکنیم:
۱) ارسال اطلاعات بروزرسانی
یکی از مهمترین کاربردهای پیامک برای مدیریت حوادث، ارسال پیامهای به روز رسانی است. برای اینکه این مسئله را بهتر درک کنید، یک مثال میزنیم. به عنوان مثال، در زمانی که ویروس کرونا در اکثر شهرها شیوع پیدا کرده بود، اکثر مردم خواستار دریافت اطلاعاتی در رابطه با آمار شیوع ویروس کووید ۱۹ بودند. به همین دلیل، اطلاعاتی مثل تعداد افراد فوت شده یا تعداد افراد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ به صورت روزانه در شبکههای اطلاع رسانی در اختیار مردم قرار میگرفت. این اطلاعات به روز رسانی جان بسیاری از افراد را در آن زمان نجات داد.
به عنوان مثال، زمانی که مردم مشاهده میکردند آمار افراد فوت شده نسبت به مبتلایان و افراد درمان شده افزایش پیدا کرده است، ترجیحاً از خانه خارج نمیشدند یا از ابزارهای بهداشتی مثل ماسک سه لایه و الکل استفاده میکردند. بنابراین میتوان گفت همین پیامهای اطلاع رسانی باعث شد به مرور زمان تعداد افراد فوت شده یا افراد مبتلا به ویروس کرونا کاهش پیدا کند.
با توجه به اینکه سرویسهای پیامکی قادر هستند اطلاعات به روز رسانی را در کوتاهترین زمان ممکن برای شهروندان ارسال کنند، بنابراین همه شهروندان در ساعات مختلف شبانهروز مثل اوایل صبح یا انتهای شب پیامکی مبتنی بر آمار حوادث را دریافت میکردند.
بیشتر بدانید : پنل نمایندگی پیامک
۲) گزارش حوادث
یکی دیگر از روشهای مدیریت حوادث با پیامک، ارسال گزارشات حوادث است. گاهی اوقات ممکن است هنگام بروز حادثه نیروهای امنیتی در محل مورد نظر حاضر نباشند. به عنوان مثال، هنگام آتش سوزی جنگل، اولین افرادی که متوجه این مسئله میشوند اشخاصی هستند که برای تفریح و گشت و گذار به آن مکان مراجعه کردهاند. بنابراین باید یک شماره خاص برای ارتباط سریع بین شهروندان و دولت وجود داشته باشد تا سازمانهای مربوط به کنترل حوادث و مدیریت بلایا، در کوتاهترین زمان ممکن از وقوع حادثه مطلع شوند.
به همین دلیل، در بسیاری از کشورها دولت شهروندان را تشویق میکند تا از پیامک برای گزارش حوادث یا وقوع شرایط اضطراری در یک منطقه خاص استفاده کنند. ایجاد یک کانال ارتباطی دو طرفه که اخبار و گزارشات حادثه را در مدت زمان بسیار کوتاهی به دولت منتقل کند، کار بسیار سختی است. به عنوان مثال، اگر مردم بخواهند از تماس تلفنی برای اطلاع رسانی به دولت استفاده کنند، ممکن است زمان بسیار زیادی تلف شود و حادثه به جان و مال بسیاری از افراد یا محیط زیست آسیب بزند.
اما با کمک پیامک کوتاه، میتوان گزارش حادثه را با سرعت بالایی به سازمانهای مدیریت حوادث اطلاع داد. در نتیجه، مسئولان قادر خواهند بود به سرعت به حوادث رسیدگی کنند. برای انجام این کار، بسیاری از کشورها شماره تلفنهای خاصی را در نظر گرفتهاند که به شهروندان امکان میدهد حوادث را به آنها گزارش کنند.
۳) کمک های امدادی
یکی دیگر از انواع راههای مدیریت حوادث با پیامک، ارسال پیامهای مبتنی بر کمکهای امدادی است. به عنوان مثال، زمانی که حادثهای در یک منطقه خاص رخ دهد، سازمانهای امداد و نجات میتوانند از پیامک برای جذب نیروهای جدید یا استخدام افراد داوطلب استفاده کنند. کمبود نیرو برای کمک به مناطق محروم یا مناطق آسیبدیده، گاهی اوقات موجب بروز آسیبهای جانی و مالی بسیار زیادی میشود که میتوان با کمک پیامک متنی این مشکل را برطرف کرد.
به عنوان مثال، طی چند سال گذشته بسیاری از مناطق کشور درگیر حوادثی مثل زلزله بودند. زلزله موجب تخریب بسیاری از ساختمانها و منازل شده بود. در عین حال، بسیاری از افراد زیر آوار باقی مانده بودند و جان آنها در خطر بود. در این حالت، سازمانهای امدادی از پیامک برای جذب نیروهای داوطلب استفاده کردند. به این ترتیب، بسیاری از افراد از زیر آوار خارج شدند. همچنین، سازمانهای امدادی مناطق مختلف میتوانند از طریق پیامک برای هماهنگ کردن برخی مسائل استفاده کنند.
به عنوان مثال، ابزارهای لازم برای حمل و نقل افراد یا وسایل، تعداد داوطلبان مورد نیاز برای کمک به مردم یک منطقه، تعداد بستههای غذایی برای افراد آسیب دیده یا مواردی مانند این از طریق پیامک قابل هماهنگی هستند.
۴) ارسال اطلاعیه های اضطراری
یکی دیگر از روشهای مدیریت حوادث با پیامک، ارسال اطلاعیههای اضطراری برای شهروندان است. این پیامهای اضطراری به صورت خودکار برای شهروندان ارسال میشوند. برخی از عوامل ممکن است دولت را مجاب کنند تا با ارسال پیامهای فوری، جان بسیاری از افراد را نجات دهند. به عنوان مثال، یک تهدید بزرگ درباره آب و هوای آینده مثل طوفان شن یا گرد و غبار، اطلاع از بمب گذاری در یک منطقه خاص، هشدار درباره آتشسوزی یا اطلاعات مربوط به هر وضعیت اضطراری دیگری میتواند از طریق پیامک به شهروندان منتقل شود.
این پیامکها همچنین به مردم نشان میدهند که باید از چه روشهایی برای حفظ جان و مال خود اقدام کنند. به عنوان مثال، در زمان بروز حوادثی مثل طوفان شن، ممکن است از مردم خواسته شود به یکی از شهرهای مجاور که امنیت بسیار بالایی دارد و از نظر جغرافیایی در محل عبور طوفان شن قرار نمیگیرد مهاجرت کنند. همچنین ممکن است دولت بعد از اطلاع یافتن از بمب گذاری در یک منطقه خاص، از مردم بخواهد از عبور و مرور در آن منطقه خودداری کنند تا فرایند خنثی سازی بمب انجام شود.
پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!
ثبت نام رایگان سامانه پیامک
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل درباره مدیریت حوادث با پیامک صحبت شد. علاوه بر مواردی که در این مقاله بیان شد، ممکن است از روشهای دیگری مثل درخواست کمک مالی برای مدیریت حوادث استفاده شود. در این حالت ممکن است دولت یک منطقه خاص، در هنگام بروز حوادث با ارسال پیامک از سایر دولتها درخواست کمک مالی یا همکاری داشته باشد.
به طور کلی، میتوان از پیامک برای ارسال اطلاعات به روز رسانی به شهروندان، دریافت گزارشات حوادث از مردم، انتقال اطلاعات مربوط به کمکهای امدادی و مواردی مانند این استفاده کرد. در نتیجه، میتوان گفت پیامک ابزار مناسبی برای مدیریت حوادث و بلایا هنگام شرایط اضطراری و ناگهانی است.