مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

بازاریابی یکی از اساسی ترین روش‌های تبلیغات در تجارت است. به طور کلی دو روش بازاریابی وجود دارد، یکی بازاریابی سنتی مانند تبلیغات تلویزیونی و رادیویی و دیگری بازاریابی مدرن مانند بازاریابی پیامکی. با مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی می توان دید کلی نسبت به هر دو روش بازاریابی به دست آورد و بدین ترتیب انتخاب بهتری برای تبلیغات داشت.

باکمترین هزینه، خدمات یا محصولتو تبلیغ کن!!

دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان سیگنال

تبلیغات تلویزیونی و رادیویی سال‌ها در حال تحول بوده است، در حالی که بازاریابی پیامکی چند سالی است که رواج پیدا کرده و محبوب شده است. هر دو روش بازاریابی مفید و کاربردی هستند و هر دو نیز مزایا و معایب خود را دارند. بنابراین، انتخاب بین هر دو روش بازاریابی کاملاً به افراد و نوع کسب و کارشان، بستگی دارد. بنابراین در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با هر دو روش بازاریابی آشنا شده و مزایا و معایب هر دو روش را با هم مقایسه کنیم.

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

بازاریابی پیامکی چیست

معرفی بازاریابی پیامکی

امروزه افراد بیشتر وقت خود را در گوشی های خود می گذرانند. در واقع، آن‌ها به طور معمول بیش از 2600 بار در روز گوشی های هوشمند خود را لمس و با آن کار می کنند. این آمار نشان می دهد که افراد بیش از 95 درصد پیامک ها را باز می کنند و می خوانند. بنابراین استفاده از پیامک برای بازاریابی به سرعت رواج پیدا کرد و در حال حاضر یکی از محبوب ترین روش های بازاریابی است. نکته قابل توجه این روش بازاریابی که به آن بازاریابی پیامکی می گویند، این است که اگر بازاریاب به طور فیزیکی به سراغ همه مشتریان می رفت، باز هم به این نرخ 95 درصدی نمی رسید! بنابراین می توان تیجه گرفت که بازاریابی پیامکی جوابگوی نیاز کسب و کارها برای تبلیغات هوشمند است. 

اما بازاریابی پیامکی چیست؟ بازاریابی پیامکی در واقع همان استفاده از پیامک به عنوان یک راه قدرتمند و مستقیم برای دستیابی به مشتریان است. این روش بازاریابی مدرن سریع است، نرخ باز کردن و پاسخ بالایی دارد و یکی از محبوب‌ترین راه‌ها برای دسترسی به مخاطبان و مشتریان است. پیامک های تبلیغاتی که در این روش بازاریابی برای مخاطبان ارسال می شود، می‌تواند شامل به‌روزرسانی‌ها، اخبار، پیشنهادهای تخفیف، معرفی خدمات و محصولات جدید و موارد دیگر باشد. به علاوه از مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی متوجه می شویم که در این روش بازاریابی، شما کنترل کاملی روی اینکه به چه کسی و چه زمانی پیام می ‌فرستید، دارید. یکی از ابزارهایی که در این روش مورد استفاده قرار می گیرد، پنل پیامکی است. پنل پیامکی یک سیستم ارسال پیامک خودکار هوشمند است که به کمک آن می توان به گروهی از افراد و به صورت همزمان، پیامک ارسال کرد. 

درصد استفاده از تلویزیون

معرفی تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

شاید همه ما از کودکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی آشنا باشیم، اما برای مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی؛ لازم است کمی دقیق‌تر باشیم. بیش از هر تاکتیک بازاریابی دیگری، تلویزیون و رادیو می توانند مخاطبان زیاد و متنوعی را جذب کند. در دنیای دیجیتال و مدرن امروز، رشد و پخش محتوای درخواستی مخاطبان از طریق شبکه های اجتماعی، عملکرد تبلیغات تلویزیونی را زیر سوال می برد اما با این وجود هنوز هم رادیو و تلویزیون برای بسیاری از افراد جذابیت دارد. 

علیرغم این واقعیت که مخاطبان زمان بیشتری را صرف گشت و گذار در اینترنت و استفاده از دستگاه های تلفن همراه نسبت به قبل می کنند، بازاریابی تلویزیونی و رادیویی همچنان بازگشت سرمایه قابل توجهی را برای کسب و کارها فراهم می کند. در واقع، تبلیغات تلویزیونی با شاخص عملکرد کلیدی (KPI) موفقیت بیشتری را نسبت به هر رسانه دیگری نشان می دهد. بر اساس داده های اخیر، بزرگسالان برای تماشای ویدیو،  13 برابر بیشتر از اینترنت و 23 برابر بیشتر از دستگاه های تلفن همراه خود، از تلویزیون استفاده می کنند. از سوی دیگر رادیو هنوز هم یک منبع سرگرمی محبوب بین ایرانی ها است، به ویژه در مواقعی از روز که افراد استفاده محدودی از اینترنت یا دسترسی به تلویزیون دارند. بنابراین می توان به این نتیجه رسید که تبلیغات تلویزیونی و رادیویی به ویژه هنگامی که با سایر روش ای بازاریابی دیجیتال ترکیب ‌شود، کارایی خود را حفظ می کند. 

مزایای بازاریابی پیامکی

مزایای بازاریابی پیامکی نسبت به تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

حال که با این روش های بازاریابی آشنا شدیم، بد نیست برای مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، با مزایا و محدودیت های هر روش بیشتر آشنا شویم. بنابراین پیش از هرچیز به سراغ مزایای بازاریابی پیامکی می رویم:

هزینه کمتر

بازاریابی پیامکی به عنوان یکی از مقرون به صرفه‌ترین روش های بازاریابی شناخته شده است. در حقیقت تبلیغات از طریق ارسال پیامک هزینه کمتری نسبت به تبلیغات سنتی دارد. 

دسترسی به مخاطبان دقیق تر و خاص تر

با استفاده از امکاناتی که پنل پیامکی در اختیار کاربر خود قرار می دهد، می توان پیامک ها را به صورت دقیق و هدفمند ارسال و از این طریق به مخاطبان دقیق تر و خاص تر دسترسی داشت. برخی از این امکانات و ویژگی ها عبارتند از ارسال پیامک براساس سن و جنسیت، ارسال براساس بانک شماره دسته بندی شده، ارسال از روی نقشه و غیره.

تأثیربخشی بیشتر در تبلیغات با محدودیت زمانی کوتاه

نرخ خوانایی پیامک در بازاریابی پیامکی، 95 درصد گزارش شده است. بنابراین بدیهی است که در مدت زمان کوتاه می تواند تأثیرات زیادی روی مخاطب داشته باشد و مخاطب را به محصول یا خدمات متنوع جذب کند. 

قابلیت ارائه پیام شخصی و مستقیم به مخاطبان

با استفاده از ارسال پیامک اطلاع رسانی از طریق پنل پیامکی، می توان پیام های شخصی به مشتریان ارسال کرد. برای مثال تبریک روز تولد یا اطلاع به مشتری از وضعیت ارسال محصول و سفارش، نمونه های خوبی از پیامک اطلاع رسانی هستند. 

امکان دریافت بازخورد سریع و دقیق از مخاطبان

امکان دریافت بازخورد سریع و دقیق از مخاطبان

در مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، این نکته حائز اهمیت است که در بازاریابی پیامکی می توان به راحتی از مشتری یا مخاطب بازخورد دریافت کرد. در واقع با استفاده از پنل پیامکی می توان مشتری را در نظرسنجی شرکت داد و با ارسال لینک فرم نظر سنجی یا لینک سایت و شبکه های اجتماعی، از گیرنده تقاضا کرد تا بازخورد خود را ثبت کند.

قابلیت تنظیم زمان ارسال به صورت دقیق

یکی از امکانات بی نظیر پنل پیامکی و بازاریابی پیامکی، امکان ارسال پیامک براساس زمانبندی است. بدین ترتیب با توجه به استراتژی کمپین تبلیغات پیامکی، می توان زمان مناسب برای ارسال پیامک را در نظر گرفت و پیامک های تبلیغاتی یا اطلاع رسانی را در زمان مناسب به مخاطب مناسب ارسال کرد.

محدودیت کمتر در نحوه و محتوای پیام

محدودیت کمتر در نحوه و محتوای پیام

یکی از مزایای بازاریابی پیامکی، محدودیت کمتر در محتوای پیامی است که می توان به مخاطب ارسال کرد. برخلاف تبلیغات رادیویی و تلویزیونی، ارسال پیام ممیزی چندانی نداشته و کسب و کارها می توانند متن دلخواه خود را چنانچه در چهراچوب قانون و عرف جامعه باشد، برای مخاطبان هدف خود ارسال کنند.

محدودیت‌های بازاریابی پیامکی نسبت به تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

برای مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، بد نیست چالش ها و محدودیت‌های بازاریابی پیامکی راهم در نظر بگیریم. برخی از محدودیت‌های بازاریابی پیامکی نسبت به تبلیغات تلویزیونی و رادیویی شامل موارد زیر می شود:

محدودیت‌های قانونی

محدودیت‌های قانونی

برخلاف تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، ارسال پیامک برای افراد زیادی در جامعه امکان پذیر نیست. در واقع افراد زیادی تمایل به دریافت پیامک های تبلیغاتی ندارند و به همین دلیل هم در بلک لیست یا لیست سیاه مخابراتی قرار دارند. یکی از محدودیت‌های قانونی بازاریابی پیامکی، اعدم امکان ارسال پیامک به افرادی است که در بلک لیست هستند. 

محدودیت‌های فنی و تکنولوژیکی

در بحث بازاریابی پیامکی گاهی با محدودیت‌های فنی و تکنولوژیکی روبرو می شویم که ممکن است روی نتایج کمپین تبلیغات پیامکی تأثیرات منفی داشته باشد. برای مثال محدودیت تعداد کاراکتر پیامک یا تعداد پیامک ارسال و یا محدودیت های تکنولوژیکی پنل های پیامکی و غیره.

محدودیت‌های مالی و بودجه‌ای

با وجود اینکه بازاریابی پیامکی یکی از مقرون به صرفه‌ترین روش های بازاریابی ایت اما گاهی کسب و کارها با محدودیت‌های مالی و بودجه‌ای مواجه می شوند. برای مثال ممکن است بنابر محصول یا نوع خدماتی که ارائه می دهند، نیاز به استراتژی کمپین تبلیغات پیامکی یا پنل پیامکی خاصی باشند که از بودجه تبلیغاتشان بالاتر باشد. در چنین شرایطی نمی توان استراتژی بازاریابی را به طور کامل پیاده سازی کرد و این موضوع روی نتایج بازاریابی آن ها تأثیر خواهد داشت.

مزایای تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

مزایای تبلیغات تلویزیونی و رادیویی نسبت به بازاریابی پیامکی

برای درک بهتر و مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، با مزایای تبلیغات تلویزیونی و رادیویی آشنا می شویم. برخی از این مزایا عبارتند از:

معرفی برند

از آنجایی که تقریباً هر خانواده تلویزیون و رادیو دارد، برای یک برند بسیار آسان است که از طریق تبلیغات تلویزیونی و رادیویی به یکباره مخاطبان زیادی را جذب کند. معرفی برند در بین پخش‌ خبر های محلی، ارتباط آن را با جامعه نشان می‌ دهد و با ایجاد یک فرکانس مناسب، مخاطبان تلویزیون با پیام شما اخت خواهند گرفت، مخصوصاً اگر با شعر یا ترانه ای همراه باشد. 

اعتبار بیشتر

از آنجایی که مخاطبان رادوی و تلویزیون، معمولاً به این رسانه ها بیش از سایر رسانه ها اعتماد دارند، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی نسبت به بازاریابی پیامکی سرمایه گذاری موجه‌تری محسوب می شود. همچنین بینندگان تبلیغات تلویزیونی را بیش از هر رسانه دیگری مشاهده می کنند. به همین دلیل است که این تبلیغ سنتی منجر به عملکرد بالاتر و در عین حال ایجاد اعتماد در برند شما می شود. 

فرصتی بزرگ برای برندهای کوچکتر

فرصتی بزرگ برای برندهای کوچکتر

تبلیغات تلویزیونی و رادیویی یک فرصت بزرگ برای برندهای کوچک است زیرا به آن ها اجازه می دهد با یک تبلیغ به مخاطبان گسترده و متنوعی دست پیدا کنند. علاوه بر این، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی محلی می ‌تواند بسیار هدفمند باشد و به برندهای کوچک کمک کند تا با شرکت‌های بزرگ‌تر و معتبر رقابت کنند. بنابراین با استراتژی مناسب و اجرای خلاقانه، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی می ‌تواند راهی مقرون‌به‌صرفه برای برندهای کوچک باشد تا پیام خود را به مخاطبان خود منتقل کنند.

 دسترسی بیشتر به مخاطبان گروه سنی میانسال و مسن

اگر می خواهید به جمعیتی مسن تر برسید، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی می تواند بسیار موثر باشد. گزارش شده است که مخاطبان بالای 50 سال در مقایسه با سنین 21 تا 34 سال تقریباً دو برابر بیشتر وقت خود را صرف گوش دادن به رادیو و تماشای تلویزیون می کنند.

مخاطبان گروه سنی میانسال و مسن

محدودیت‌های تبلیغات تلویزیونی و رادیویی نسبت به بازاریابی پیامکی

حال که با مزایای تبلیغات تلویزیونی و رادیویی آشنا شدیم، بهتر است به سراغ محدودیت‌های این روش بازاریابی برویم تا درک بهتری از مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی داشته باشیم:

 محدودیت‌های قانونی

در بحث محدودیت‌های قانونی تبلیغات تلویزیونی و رادیویی می توان به محدودیت های زیر اشاره کرد:

محدودیت‌های تعرفه و افزایش هزینه‌های تبلیغات در برخی ساعات پخش برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی

تبلیغات تلویزیونی و رادیویی می ‌تواند بسیار گران باشد، به‌ویژه در زمان پخش برنامه های پربیننده یا رویدادهای محبوب و روزهای مناسبتی مثل اعیاد یا غیره. این امر می تواند رقابت کسب و کارهای کوچک با بودجه محدود را با برندهای بزرگ دشوار کند. 

محدودیت‌های ارتباطی با مشتریان در تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

در دنیای دیجیتالی اروز، بینندگان گزینه های بیشتری برای انتخاب رسانه دارند و مردم دیگر برای سرگرمی صرفاً به تلویزیون و رادیو متکی نیستند. بنابراین مخاطبان هدف در این رسانه ها کمتر از مخاطبان هدف بازاریابی پیامکی هستند. به علاوه ارتباط با مخاطب از طریق رادیو و تلویزیون بیشتر یک ارتباط  یک طرفه است و نمی توان انتظار بازخورد از بیننده را داشت. همچنین برخلاف بازاریابی پیامکی، امکان ارسال پیام شخصی به مخاطب و حفظ تعامل با مشتری وجود ندارد.

محدودیت محتوای تبلیغات

محدودیت در کالاهای تبلیغاتی و محتوای تبلیغات نکته قابل توجهی در مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی است. در تلویزیون و رادیو معمولاً ممیزی و قوانین نشر محتوا سخت گیرانه تر است و هر کالایی را هم نمی توان در این رسانه ها تبلیغ کرد. 

محدودیت‌های فنی و تکنولوژیکی

در تبلیغات تلویزیونی و رادیویی ما با محدودیت‌های فنی و تکنولوژیکی نیز روبرو هستیم. برخی از این محدودیت ها عبارتند از:

محدودیت‌های نوآوری و تحولات فناورانه در تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

با وجود اینکه رادیو و تلویزیون در اکثر خانه های ایرانی استفاده می شود، اما متاسفانه هنوز تبلیغات در این رسانه ها راه خود را در دنیای دیجیتال به درستی پیدا نکرده‌اند. محدودیت‌های نوآوری و تحولات فناورانه در تبلیغات تلویزیونی و رادیویی مانند عدم امکان ارسال لینک سایت یا شبکه اجتماعی و یا سایر فناوری های هوشمند، باعث شده تا ارتباط با مخاطب و حفظ تعامل با او در این رسانه ها کمتر از ارسال پیامک باشد.

محدودیت‌های قابلیت هدفمندسازی تبلیغات تلویزیونی و رادیویی برای گروه‌های مشخص مشتریان

برخلاف بازاریابی پیامکی که امکان تبلیغات هوشمند و هدفمند را برای کاربر خود فراهم می کند، در تبلیغات تلویزیونی و رادیویی نمی توان تبلیغات را برای گروه‌های مشخص مشتریان نمایش داد. طیف مخاطبان این رسانه ها متنوع و گسترده است و نمی توان آن ها را دسته بندی کرد و پیام های تبلیغاتی را فقط برای گروه خاصی از افراد ارسال کرد.  

مقایسه مزایای و محدودیت‌های بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی

تا به اینچا با مزایا و محدودیت های هر دو روش بازاریابی آشنا شدیم تا بتوانیم به مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی بپردازیم. البته لازم به ذکر است که برای انتخاب صحیح بین این دو روش بازاریابی علاوه بر مقایسه مزایا و معایب هر روش، باید به استراتژی بازاریابی، نوع محصول و خدمات کسب و کارها نیز توجه داشت. 

با این وجود اما می توان با یک دید جامع و کلی به این نتیجه رسید که بازاریابی پیامکی احتمالاً بهترین گزینه برای اکثر کسب و کارها است. اگر می ‌خواهید به گروه خاصی از افراد دسترسی پیدا کنید، در هر کجا که هستند، و در عین حال هزینه‌ تبلیغات را پایین نگه دارید، بهترین کار انتخاب بازاریابی پیامکی است. یکی از مهم ترین مزایای این روش نسبت به تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، این است که می توانید بلافاصله بعد از تبلیغات، اطلاعات ارزشمندی را در مورد مخاطبان خود جمع آوری و به وسیله آن کمپین های بازاریابی مؤثرتری ایجاد کنید. با این حال، هنوز جا برای انتخاب بازاریابی سنتی و تبلیغات تلویزیونی و رادیویی وجود دارد! اگر می ‌خواهید به مخاطبان مسن‌تر یا مخاطبان محلی دسترسی پیدا کنید، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی ممکن است سازنده‌تر و بهتر از بازاریابی پیامکی باشد. 

هنوز برای کسب و کارت پنل پیامکی نداری؟

همین حالا تماس بگیرید (داخلی یک)

در آخر

فراموش نکنید که در مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، در نظر بگیرید که کدام استراتژی بازاریابی برای کسب و کار شما بهترین است. برای این کار محصولات، خدمات، نوع برند، اهداف برند و مخاطبان خود را در نظر بگیرید و از این اطلاعات برای تصمیم گیری استفاده کنید. هنگام تصمیم گیری بین بازاریابی پیامکی و تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، لزوماً درست نیست که یکی از آن ها بهتر از دیگری باشد زیرا هرکدام اهداف متفاوتی را دنبال می کنند و مزایای خاص خود را دارند. نکته اصلی این است که شما باید به طور کامل کسب و کار و مخاطبان خود را بشناسید تا استراتژی بهتری را برای خود انتخاب کنید. در این مطلب اما با قرار دادن لیست مزایا و محدودیت های بازاریابی پیامکی و تبلیغات تلویزیونی و رادیویی و معرفی آن ها؛ سعی کردیم در این انتخاب مهم به شما کمک کنیم. چنانچه تجربه این انتخاب را دارید، خوشحال می شویم نظرات و تجربیاتتان را در اختیار ما و دیگر مخاطبان این صفحه قرار دهید.

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *