برندینگ چیست؟

برندینگ چیست؟

درگذشته فروش محصولات و خدمات برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ کار بسیار ساده‌ای بود. زیرا تعداد کسب و کارها بسیار محدود بوده و منابع اولیه برای خرید محصولات و خدمات نیز گسترده نبود. این عوامل باعث می‌شد تا مردم گزینه‌های زیادی برای خرید محصولات و خدمات نداشته باشند و ناچارا خرید خود را از مراکز موجود انجام دهند. اما در قرن حاضر، تعداد کسب و کارهای کوچک یا کسب و کارهای توسعه یافته بسیار افزایش پیدا کرده است. 

این موضوع باعث شده است تا بازار خرید و فروش محصولات به یک بازار رقابتی تبدیل شود و هر کسب و کار به دنبال یک روش متمایز برای خرید و فروش کالا یا خدمات باشد. یکی از روش‌های بسیار مناسب برای متمایز ساختن یک کسب و کار نسبت به سایر رقبا، برندسازی است. برندسازی کلید موفقیت برای فروش یک محصول است. 

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

این کار در ابتدای امر بسیار دلهره آور و پیچیده به نظر می‌رسد. اما بعد از اینکه وارد آن شوید یا درباره تکنیک‌های برندسازی اطلاعات کافی کسب کنید، انجام آن بسیار ساده خواهد بود. در ادامه این مقاله قصد داریم ببینیم برندینگ چیست و درباره ویژگی‌های آن صحبت کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. 

برندینگ چیست؟ 

اینفوگرافی فرایند برندینگ

برندسازی یکی از مفاهیم بازاریابی بوده و درک آن برای تمامی کسب و کارها کاملا الزامی است. کسب و کاری که به تازگی فعالیت خود را شروع کرده است، نباید صرفا برندسازی را از نظر معنا درک کند. بلکه باید فرایند برندینگ را با نحوه عملکرد خود در کسب و کار تطبیق دهد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند برندینگ و بازاریابی دو مسئله کاملاً یکسان هستند. در حالی که این دو کاملا نسبت به یکدیگر متمایز بوده و دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند. با این حال، می‌توان گفت برندینگ زیرشاخه‌ای از بازاریابی است و ممکن است برخی از مفاهیم آن با بازاریابی مشترک باشد. 

هدف از برندینگ این است که کسب و کار شما نسبت به سایر رقبا کاملاً متمایز باشد و در بازار خرید و فروش محصول منحصر به فرد باشید. با کمک فرایند برندینگ، قادر خواهید بود به یک تعریف درست از کسب و کار خود برای مشتریان برسید.  این تعریف ممکن است با استفاده از طراحی لوگو محصولات، طراحی بروشور یا حتی سایر امکانات کسب و کار شما انجام شود. این عوامل همگی ویژگی‌های منحصر به فرد کسب و کار شما هستند و باید طی فرایند برندینگ به مردم یا مشتریان بالقوه نشان داده شوند. فرایند برندینگ باید با دقت بسیار زیادی انجام شود. 

همچنین حفظ جزئیات حین فرآیند برندینگ اهمیت بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال،  لوگوی مربوط به برند شما باید روی لباس تمامی کارکنان، سربرگ‌ها و خودکارها قرار بگیرد. در این صورت، زمانی که مشتریان وارد محل کسب و کار می‌شوند، به هر طرف که نگاه کنند لوگوی برند شما را خواهند دید. 

اهمیت برندینگ. چرا برندینگ مهم است؟

چرا فرایند برندینگ دارای اهمیت است؟

زمانی که برند یک کسب و کار به خوبی توسعه پیدا کرده باشد، می‌تواند احساس و پیام واقعی خود را به مخاطبین منتقل کند. این پیام به مشتریان و مخاطبین نشان می‌دهد که برند شما نسبت به سایر رقبا برتری خاصی دارد و انتخاب مناسبی برای آن‌ها خواهد بود. مشتریان مختلف انتظارات متفاوتی دارند. بنابراین، تولید محصولی که قادر به رفع انتظارات و نیازهای تمامی مشتریان باشد، کار بسیار پیچیده‌ای خواهد بود. اما فرایند برندینگ به مشتریان نشان می‌دهد که شما دارای یک وجه متمایز نسبت به سایر رقبا هستید. برای اینکه این موضوع را بهتر درک کنید، یک مثال می‌زنیم. 

همانطور که می‌دانید، در بازار جهانی برندهای تولید شامپو و شوینده‌ها بسیار گوناگون هستند. تولید کنندگان محصولات مراقبت از مو یا شامپوها، مخاطبین گسترده‌ای دارند و در یک بازار رقابتی پیچیده مشغول به فعالیت هستند. بازار تمامی کشورها سرشار از برندهای مختلف شامپو است که هر کدام دارای ویژگی‌های خاص و منحصر به فردی می‌باشند. اما این موضوع نباید باعث شود که کسب و کارهای جدید ناامید شوند. 

ممکن است یکی از برندهای شامپو محبوبیت بسیار بیشتری نسبت به صدها برند دیگر پیدا کند. بنابراین اهمیت بسیار زیادی دارد که هرکس جایگاه خود در بازار جهانی را بسازد و مخاطبین منحصر به فرد خود را پیدا کند. همچنین هر کسب و کاری باید به گونه‌ای عمل کند تا برای مشتریان بالقوه جذاب باشد و آن‌ها را به مشتریان وفادار تبدیل کند. 

مراحل برندینگ 

انجام مراحل ایجاد یک برند مستحکم و پایدار، به تلاش و پشتکار و مداوم و افکار خلاقانه نیاز دارد. بنابراین، اگر به دنبال برندسازی هستید، بهتر است از همین ابتدا میزان پیگیری و تلاش خود را بسنجید. زیرا فرایند برندینگ طی یک شب یا یک هفته انجام نمی‌شود. برای برندسازی باید صبور باشید. 

زیرا ممکن است مراحل برندینگ چندین هفته یا حتی چند ماه طول بکشند. فرایند برندینگ ترکیبی از تحقیق، تفکر استراتژیک، مدیریت پروژه و خلاقیت است. بسیاری از افراد به علت پیچیده بودن مراحل برندینگ تمایلی به انجام این کار ندارند. اما در این میان، کسب و کارهایی وجود دارند که با تلاش و پیگیری تمامی مراحل برندینگ را به طور کامل انجام می‌دهند و در نهایت به یک برند معتبر و با ارزش برای مشتریان تبدیل می‌شوند. 

۱.انجام تحقیق

 اولین مرحله از فرایند برندینگ، تحقیق برای بررسی موقعیت فعلی کسب و کار و تعیین موقعیت آینده آن است. شما ابتدا باید درک درستی از وضعیت کنونی خود داشته باشید. زمانی که موقعیت اصلی را پیدا کنید، قادر به تشخیص جهت خواهید بود و پتانسیل فکری خود را روی یک مسیر متمرکز خواهید کرد. انجام تحقیقات در مرحله اول برندسازی اهمیت بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال، تحقیقات به شما کمک می‌کند تا چشم انداز، استراتژی‌ها، اهداف و ارزش‌های کسب و کار را مشخص کنید.

 همچنین قادر خواهید بود نیاز و انتظارات ذینفعان را درک کنید و در یک فضای رقابتی، فعالیت‌های خود را توسعه دهید. بنابراین اولین اولویت شما درک ماموریت، چشم انداز، تعیین بازارهای هدف، ارزش‌های برند، شخصیت مشتریان و بررسی نقاط قوت و ضعف است. برای اینکه مراحل تحقیق به خوبی انجام شود، ابتدا باید به سراغ مدیران و سهامداران بزرگ مرتبط با کسب و کار بروید و سوالات اصلی خود را در مقابل آن‌ها مطرح کنید. پاسخ این دسته از افراد می‌تواند چراغ‌های بسیار زیادی را در ذهن شما روشن کند.

مثال:

 به عنوان مثال، از این افراد بخواهید که برند خود را در سه جمله کوتاه توصیف کنند. همچنین از آن‌ها بخواهید که نحوه برندسازی را برای شما توضیح دهند. بعد از اینکه به اندازه کافی درباره روش‌های برندسازی سایر رقبا تحقیق کردید، باید به امکانات کسب و کار خود نگاه کنید. سعی کنید یک دیدگاه کلی داشته باشید و ببینید که چه چیزی می‌تواند در کسب و کار ارتقا پیدا کند.

 برندینگ شامل طراحی لوگو، تعیین شعار، مشخص کردن رنگ‌ها و تمامی موارد بازاریابی است. سعی کنید چند عنصر اصلی برای برند خپد پیدا کنید. عناصر اصلی برند شما باید در طول تاریخ همچنان مورد پسند واقع شوند. به عنوان مثال، از یک لوگوی پیشرفته استفاده کنید. شکل لوگو و کلمات درون لوگو باید به گونه‌ای انتخاب شوند که صد سال دیگر نیز مورد توجه مصرف کنندگان قرار بگیرند! 

تعیین استراتژی برندینگ

2.تعیین استراتژی

 اگر قصد دارید یک برند منحصر به فرد و متمایز در بازار جهانی ایجاد کنید، باید ابتدا به دنبال استراتژی‌های جدید برندینگ باشید. بدون استراتژی فرایند برندسازی به خوبی انجام نخواهد شد. استراتژی به کسب و کار شما نشان می‌دهد که بهترین جهت برای رشد در بازار جهانی کدام مسیر است. 

پیشنهاد می‌کنیم برای طراحی یک استراتژی به تنهایی عمل نکنید. زیرا توسعه یک استراتژی برندینگ، نیازمند ترکیب شدن خلاقیت افراد مختلف و تفکرات منطقی است. بنابراین بهتر است ابتدا تمامی کارکنان خود را گرد هم جمع کنید و نظر آن‌ها را درباره فرایند برندینگ و استراتژی‌های لازم بپرسید. همانطور که بلیک دویچ می‌گوید:

«با یک چشم به میکروسکوپ و با چشم دیگر به تلسکوپ نگاه کنید.»

بنابراین بهتر است هنگام طراحی یک استراتژی برند سازی، علاوه بر نظر کارکنان و پرسنل از دیدگاه مشتریان به کسب و کار خود نگاه کنید. برای انجام این کار لازم است به چند سوال پاسخ دهید. به عنوان مثال، مشتریان از کسب و کار شما چه می‌خواهند یا کسب و کار شما نیاز آن‌ها را برآورده می‌سازد؟ یک استراتژی برندسازی موفق باید موارد زیر را روشن سازد: 

  • چشم انداز
  • بازارهای هدف
  • مزیت رقابتی
  • ارزش‌های برند
  • شخصیت برند

تمامی این موارد باید با ذکر جزئیات و به شکل دقیق در بیزینس پلن کسب و کار شما قرار بگیرند. برای این که یک استراتژی برند سازی فوق‌العاده طراحی شود، ابتدا تمرکز خود را روی محصولات و خدمات خود بگذارید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که بسیاری از کسب و کارهای نوپا هنگام فرآیند برندسازی مرتکب می‌شوند، این است که از سایر کسب و کار تقلید می‌کنند. اگرچه نگاه به فعالیت سایر کسب و کارها می‌تواند الهام بخش باشد، ولی بهتر است در انتها روی ویژگی‌های محصولات خود متمرکز باشید. همچنین در قدم بعدی باید موقعیت خود را برای مشتریان تثبیت کنید. به مشتریان نشان دهید که به چه دلیل باید شما را انتخاب کنند و وجه تمایز شما نسبت به سایر رقبا چیست. 

برندینگ هویت یک کسب و کار است

3.طراحی هویت 

بعد از اینکه تمامی مراحل قبلی را انجام دادید، باید به دنبال طراحی هویت برای کسب و کار خود باشید. هویت کسب و کار باید به گونه‌ای طراحی شود که در ذهن مشتریان ماندگار باشد و نام کسب و کار را به یک برند همیشگی برای مصرف‌کنندگان تبدیل کند. طراحی هویت کار چندان ساده‌ای نیست. بنابراین بهتر است از شرکت‌های بازاریابی و تبلیغات برای طراحی هویت کسب و کار خود کمک بگیرید. زیرا طراحان حرفه‌ای از تجربه، تخیل و خلاقیت خود برای توسعه استراتژی و تبدیل آن به یک نمایش بصری به عنوان نام تجاری استفاده می‌کنند. 

برخلاف تصور بسیاری از افراد، طراحی هویت کار چندان سختی نیست. در ابتدا لازم است که چند ایده در اختیار آژانس‌های طراحی و تبلیغات قرار بگیرد. این مراکز نوع فعالیت و هدف شما را از راه اندازی کسب و کار مورد بررسی قرار می‌دهند و متناسب با آن یک لوگو یا نام حرفه‌ای برای کسب و کار انتخاب می‌کنند. نام تجاری یا لوگوی کسب و کار شما باید طی زمان‌های مختلف یک مفهوم را به مشتریان القا کند. 

بنابراین، از یک نام عمومی برای طراحی هویت کسب و کار استفاده کنید. هنگام طراحی لوگو به جزئیات توجه کنید و ارزش‌های کسب و کار خود را در گوشه و کنار لوگو قرار دهید. رنگ، فونت، اشکال و نمادهای لوگو همگی باید نسبت به سایر رقبا منحصر به فرد باشند و ارزش‌ها و هویت برند شما را به مشتریان نشان دهند. علاوه بر این، هویت یک کسب و کار باید احساس و پیام اصلی کسب و کار را به مشتریان منتقل کند. برای اطمینان از اینکه لوگوی طراحی شده برای کسب و کار به اندازه کافی مناسب است یا خیر، باید آن را روی اسناد واقعی مثل کارت ویزیت، سربرگ، وبسایت، لباس کارکنان و سایر موارد امتحان کنید. 

ارسال پیامک برای برندینگ یکی موثرترین روش هاست

روش های برندینگ 

از روش‌های مختلفی می‌توان برای برندسازی استفاده کرد. همانطور که گفته شد، بعد از اینکه برند را با استفاده از هدف، ارزش‌ها و پیش بینی آینده تعریف کردید، لازم است که هویت برند را با تعیین نام، لحن صدا، طراحی هویت بصری مثل طراحی لوگو، پالت رنگ و تایپوگرافی تعیین کنید. در مرحله بعد، باید فرایند برندسازی را انجام دهید. روش‌های مختلفی برای انجام برندینگ وجود دارد که در ادامه برای شما بیان خواهد شد: 

  • تبلیغات و ارتباطات

یکی از روش‌های برندسازی، استفاده از ابزارهای تبلیغات و ارتباطات است. به عنوان مثال، تلویزیون، رادیو، مجلات، وب سایت، اپلیکیشن‌های موبایل و مواردی مانند این روش‌های مناسبی برای برندسازی هستند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که هویت طراحی شده کسب و کار خود را در اختیار ابزارهای تبلیغاتی مثل صدا و سیما، مجلات و نشریه‌ها قرار دهید یا صفحه‌‌های جدیدی در اپلیکیشن‌های موبایل مثل اینستاگرام و تلگرام یا وب سایت راه اندازی کنید. 

  • حمایت و مشارکت

روش دیگر برای برند سازی، استفاده از حمایت و مشارکت است. برای انجام این کار لازم است که با سایر رقبا یا کسب و کارهای مرتبط همکاری داشته باشید. کسب و کارهای پیشرفته که به نوعی از فروش محصولات و خدمات یک کسب و کار سود دریافت می‌کنند، می‌توانند در این راه به شما کمک کنند. برای انجام این کار لازم است کسب و کار مورد نظر از نام شما حین تبلیغات خود استفاده کند یا با دریافت یک هزینه جداگانه، برند کسب و کار شما را به سایر مشتریان معرفی کند. 

  • طراحی محصول و بسته بندی

طراحی محصول و بسته بندی، یکی دیگر از روش‌های برندسازی است. این روش در میان سایر روش‌ها تاثیر بیشتری بر مخاطبین دارد. حتماً برای شما اتفاق افتاده است که وارد فروشگاه شوید و یک محصول را از روی ظاهر در رنگ جذاب آن انتخاب کنید.

 به عنوان مثال، زمانی که برای خرید مایع ظرفشویی وارد فروشگاه‌های بزرگ می‌شوید، با انواع مختلفی از برندهای مایع ظرفشویی رو به رو خواهید شد. برخی از این محصولات عطر و بسته بندی‌های خاصی دارند که می‌تواند توجه بسیاری از مشتریان را به سمت خود جذب کند. 

  • قیمت گذاری 

از دیگر روش‌های مناسب برای برندسازی، استفاده از استراتژی قیمت گذاری است. در این استراتژی، شما ابتدا محصولات و خدمات خود را با قیمتی پایین‌تر از سایر رقبا به مشتریان ارائه کنید. زمانی که مشتریان محصولات و خدمات را با کیفیت بالا و قیمت پایین دریافت کنند، آن را به سایر آشنایان و نزدیکان خود معرفی خواهند کرد. بنابراین در کوتاه‌ترین زمان ممکن به یک برند معتبر تبدیل خواهید شد. بعد از اتمام فرایند برندسازی، می‌توانید قیمت فروش محصولات و خدمات را افزایش دهید. 

پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!

ثبت نام رایگان سامانه پیامک

تمامی امکانات + 100 پیامک رایگان

سخن پایانی

در این مقاله، به طور کامل بیان شد که برندینگ چیست و چه مراحل و روش‌هایی برای انجام فرایند برند سازی وجود دارد. برندسازی قادر است یک کسب و کار را نسبت به سایر رقبا متمایز سازد. اگر محصولاتی با کیفیت فوق العاده و قیمت بسیار مناسب به مشتریان ارائه می‌کنید اما نام و هویت مناسبی برای کسب و کار خود ندارید، باز هم در بازار جهانی موفق نخواهید بود. بنابراین برندسازی، لازمه موفقیت در کسب و کار و جذب مشتریان جدید یا حفظ مشتریان بالقوه است. 

مقالات مرتبط

اگر سوال یا نظری دارید با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *