نظرسنجی پیامکی چیست؟
نظرسنجی پیامکی یکی از پرکاربردترین ابزارهای تبلیغاتی است. روشی مقرونبهصرفه برای اجرای نظرسنجی که نرخ پاسخدهی قابل قبولی هم دارد و در زمینههای مختلف قابل اجراست. در این روش نظرسنجی، مشتری را گیج نمیکنید و او را به این صفحه و آن صفحه نمیکشانید؛ همهچیز حتی دریافت پاسخ مشتری نیز از طریق پیامک انجام میشود و دادههای ارزشمند را در اختیارتان میگذارد. همراه ما باشید تا در ادامه این مقاله درباره ریز و درشت نظرسنجی پیامکی و اهمیت بالای آن در تعامل و ارتباط با مشتری صحبت کنیم.
با ارسال پیامک، مشتری هاتو پیدا کن
اهداف نظرسنجی پیامکی
در دنیای امروز حیات کسبوکارها به نظرسنجی از مشتریان در مسائل خرد و کلان بستگی دارد. از فرایند خرید راضی بودید؟ محصول را دوست داشتید؟ معمولا برای فلان محصول چقدر هزینه میکنید؟ همه اینها سوالاتی هستند که دید بهتری از تمایلات مشتری به صاحب کسب و کار میدهند تا هم نقاط قوت و نقاط ضعف کسبوکار خود را بشناسد، هم برای جلب رضایت مشتری دست به انتخابهای بهتری بزند
پس از آنکه مشتری خرید خود را انجام میدهد و قدم از مغازه بیرون میگذارد، دستیابی به او برای گرفتن فیدبک در مورد مسائل مختلف چندان ساده نیست. در حالی که خیلی اوقات بقای کسبوکار به همین فیدبکهای مثبت و منفی بستگی دارد. چرا که تنها از طریق نظرات مشتریان است که پی به محبوبیت خدمات و محصولات خود میبرید. از طرفی نشاندادن این فیدبکها به مشتریان بعدی، میل آنان به خرید را بیشتر میکند. بنابراین نظرسنجی نیاز اول کسبوکار شماست.
چه ابزاری بهتر از تلفن همراه که همیشه در دست مخاطب است و چه راهی بهتر از پیامک که تقریبا در ۹۰ درصد مواقع خوانده میشود؟ خوشبختانه گوشیهای غیرهوشمند هم امکان دسترسی به پیامک و پاسخدهی به آن را دارند. بنابراین میتوان گفت یکی از سادهترین روشها برای جذب نظرات مشتریان، همین ارسال پیامک است.
بیشتر بدانید : روش ارسال پیامک نظرسنجی
کاربردها و موارد استفاده نظرسنجی پیامکی
کاربردهای نظرسنجی پیامکی بهقدری گسترده است که میتوان از آن در حوزههای مختلف برای جمعآوری بازخوردهای مشتریان استفاده کرد. در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
۱. ارتباط مستقیم با مشتریان
بعد از تماس تلفنی، ارسال و دریافت پیامک سادهترین راه برقراری ارتباط با مشتری است. با طرح سوالاتی پیرامون محصول یا خدمات خود میتوانید در کمترین زمان ممکن از مشتری بازخورد بگیرید یا شخصا تخفیفات و پیشنهادهای ویژه را به آنها اطلاع دهید. همچنین درصورت افزایش پایگاه مشتریان، کمک میکند بهطور منظم ارتباط خود را با تکتک آنها حفظ کنید و از دستشان ندهید. این ارتباط مستقیم با مشتری، سوختِ کسبوکار شما برای ادامه حیات است.
۲. تحقیقات بازار
تحقیق پیش از اقدام، لازمه موفقیت است. اگر قرار است محصول یا خدمات تازهای به مجموعه اضافه کنید یا میخواهید نظرات مشتریان را در مورد عملکرد فصلی خود بدانید، به کمک نظرسنجی پیامکی میتوانید نظرات مشتریان را در سریعترین زمان ممکن جمعآوری کرده و با تحلیل آنها به اطلاعات ارزشمندتری برسید.
۳. تسهیل در فرآیندهای فروش
چه راهی سادهتر از ارسال پیامک برای جلب اعتماد و اطمینان مشتریان کسب و کار؟ با کمترین هزینه اطلاعات مربوط به وضعیت سفارش و تحویل محصولات را در اختیار خریدار میگذارید و دردسرهای اینچنینی فرایند فروش را به حداقل میرسانید.
۴. ایجاد رابطه مستحکم با مشتری
فروش آخرین مرحله ارتباط با مشتری نیست. فروشنده باتجربه بیشتر از آنکه برای فروش محصولات و خدمات خود وقت بگذارد، روی جذب عاطفی مشتریان وقت و انرژی میگذارد تا ارتباطی که میان مشتری و کسب و کار شکل میگیرد، مستحکم و ناگسستنی باشد. این ارتباط مستحکم در مسیر رشد کسبوکار قطعا دستاوردهای کوچک و بزرگ بهدنبال خواهد داشت.
بیشتر بدانید : امکانات پنل پیامکی
مزایا و معایب نظرسنجی پیامکی
حالا که با تعریف نظرسنجی پیامکی و کاربردهای آن آشنا شدیم، بد نیست با مزیتها و برخی از معایب این ابزار بازاریابی نیز آشنا شویم.
مزیتهای نظرسنجی پیامکی چیست؟
در این بخش چند مورد از مهمترین مزیتهای نظرسنجی پیامکی را عنوان میکنیم.
۱. سرعت بالا در جمعآوری نظرات
میتوان گفت که ماژول پیامکی سریعترن و آسانترین روش دریافت بازخورد از مشتری است. نوشتن و ارسال پاسخ وقت چندانی از مشتری نمیبرد و نهایتا یک دقیقهای تمام میشود. اینطوری حتی اگر کسی در رسانههای اجتماعی فعال نباشد یا ایمیلهای خود را مرتب چک نکند، از طریق پیامک نظر خود را ارسال میکند.
۲. ارتباط فوری با مشتریان
بهمحض آنکه مشتری قدم از مغازه بیرون گذاشت میتوانید با یک پیامک خوشامدگویی و تشکر برای خرید با او ارتباط برقرار کنید. اگر متن پیامک حاوی پرسشی هم باشد، خیلی زود جواب خود را دریافت میکنید. نیاز نیست منتظر باشید مشتری به خانه برسد، استراحت کند، اینترنت تلفنش را روشن کند و در رسانههای اجتماعی دنبال صفحه شما بگردد!
۳. کاهش هزینهها در مقایسه با روشهای دیگر
هزینه کمپین پیامکی قابل مقایسه با سایر روشهای نظرسنجی نیست! هم این فرصت را دارید تا به مخاطبین انبوه دسترسی پیدا کنید، هم کمترین هزینه را برای هر پیامک میفرستید. خوشبختانه پیامکها نرخ بازشدن بالایی دارند و نسبت به هزینه کمی که میپردازید، یک ابزار بازاریابی مفید و موثر شناخته میشوند.
۴. صداقت در پاسخگویی مشتری
صحبت از تجربه تلخ خرید در تماس تلفنی یا مکالمات رودررو برای بسیاری از خریداران دشوار و حتی ناراحتکننده است. پیامک یک مجرای ارتباطی است که مشتریان بهکمک آن میتوانند صادقانه از تجربیات خرید خود حرف بزنند.
معایب نظرسنجی پیامکی چیست؟
این روش نظرسنجی معایبی هم دارد که اگر آن را انتخاب میکنید، باید با آنها کنار بیایید.
۱. محدودیت در تعداد کاراکترهای قابل ارسال
نظرسنجیهای طولانی و پیامهای پرمحتوا را فراموش کنید. نهایت متنی که میتوانید در کمپینهای پیامکی بفرستید، ۱۶۰ کاراکتر دارد که باید کلمه به کلمه آن گزیده و درست انتخاب شوند.
۲. احتمال عدم تحویل پیامک به مشتری
پیامک این مشکلات را هم دارد. خیلی وقتها با اینکه هزینه ارسال پرداخت شده، پیامک به گیرنده تحویل داده نمیشود. از طرفی بعضیها عادت به شرکت در این مدل نظرسنجیها ندارند و پیامتان را بیپاسخ میگذارند.
۳. هزینه نظرسنجی برای پاسخدهنده
هزینه پاسخ مشتری به نظرسنجی، از حساب خود او کسر میشود که چندان خوشایند نیست.
نمونه متن برای شروع نظرسنجی پیامکی
در ادامه چند نمونه متن مناسب برای شروع نظرسنجی پیامکی را به شما معرفی میکنیم. شما میتوانید این متنها را متناسب با کسب و کار خود تغییر داده و آن را برای مخاطب ارسال کنید:
- خریدار عزیز؛ از انتخاب شما سپاسگزاریم. از فرایند خرید راضی بودید؟ لطفا با بله یا خیر پاسخ دهید.
- برای تابستان بعدی دوست داری کجا سفر کنی؟ ۱. اهواز ۲. تبریز ۳. اصفهان ۴. شیراز؟ گزینه مورد نظرت رو به همین شماره ارسال کن.
- مخاطب عزیز؛ نظرتان در مورد کیفیت خدمات مجموعه درمانی پزشکی ما چیست؟ ۱. عالی ۲. خیلی خوب ۳. متوسط ۴. ضعیف.
- از ۱ تا ۱۰ چه امتیازی به تجربه خریدت از فروشگاه آنلاین ما میدهی؟ عدد موردنظر را پیامک کن.
- برای ارائه خدمات بهتر، خوشحال میشویم بدانیم به کدام شبکه اجتماعی علاقه بیشتری دارید؟ ۱. فیسبوک ۲. اینستاگرام ۳. یوتیوب ۴ تیکتاک.
بیشتر بدانید : مدیریت پیام ها و بازخورد های مشتری
سوالات متداول
۱. چرا باید از نظرسنجی پیامکی استفاده کنیم؟
بزرگترین مزیت اجرای نظرسنجی پیامکی ایجاد تعامل عاطفی با مشتری و استفاده از نظرات ارزشمند او برای بهبود محصولات و خدمات کسب و کار است.
۲. کاربردهای نظرسنجی پیامکی برای مشاغل مختلف چیست؟
این روزها صنایع مختلف از مزیتهای نظرسنجی پیامکی بهره میبرند. از تورهای گردشگری گرفته تا خدمات درمانی، املاک و مستغلات و فروشگاههای ریز و درشت میتوانند برای بهبود خدمات خود از مشتری سوال بپرسند و بر مبنای نظرات آنها، ایدههای جدید وارد کسبوکار خود نمایند.
۳. نحوه برگزاری نظرسنجی با پنل پیامکی سیگنال چگونه است؟
برای این کار ۳ مرحله پیش رو دارید. ابتدا پنل پیامکی خود را باز کرده و از منوی بالای صفحه، ابزار ویژه را انتخاب کنید. وارد گزینه «لیست نظرسنجی» شوید و بعد از افزودن یک نظرسنجی، فرم را تکمیل کنید و روی گزینه ساخت نظرسنجی بزنید. این فرم آماده ارسال برای مخاطبان شماست.
با ارسال پیامک، مشتری هاتو پیدا کن
کلام آخر
نظرسنجی پیامکی به شما کمک میکند نیاز مشتریان خود را بهتر از همیشه درک کنید و محصولات و خدمات جدید را باب میل آنان ارائه دهید. همچنین فرصتی برای نظارت بر کیفیت عمکردتان در اختیار شما میگذارد و میتوانید با انتقادات و پیشنهاداتی که از مجرای پیام، از مشتریان قبلی دریافت کردهاید، قدم در راه بهبود استراتژی فروش خود بگذارید. به این ترتیب، روزبهروز به نقطه هدفی که برای کسب و کار خود تعیین کردهاید، نزدیکتر خواهید شد.
شما چقدر به نظرسنجیهای پیامکی پاسخ میدهید؟ اگر ایدهای برای محتوای این پیامکها در ذهن دارید، حتما در بخش نظرات برای ما و همراهان عزیز ما بنویسید.