چه قوانینی در تبلیغات انتخابات مجلس باید رعایت شوند؟
چیزی به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی نمانده و نامزدان این دوره انتخابات مجلس در تکاپوی تبلیغات و معرفی خود هستند. اما قوانین تبلیغات انتخابات مجلس چیست؟ رعایت چه مقررات و الزاماتی در تبلیغ برای انتخابات مجلس الزامیست؟ کاندیداها و نامزدان شرکت در انتخابات مجلس از روشهای مختلفی برای تبلیغات و معرفی خود به جامعه و مردم استفاده میکنند.
یکی از مدرنترین و پربازدهترین روشهای تبلیغات که این روزها بین سیاستمداران هم طرفدار پیدا کرده، تبلیغات پیامکی است. اما این روش تبلیغ مدرن نیز خود قوانین و مقررات مشخصی دارد که باید از سوی کاربرانش رعایت شود، حتی اگر کاربر نماینده مجلس باشد. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا نگاهی بیندازیم به قوانین و مقررات تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی.
هر پیامک، یک رای بیشتر
قوانین و مقررات تبلیغات انتخابات مجلس
هر چه به تاریخ برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی 1402 نزدیکتر میشویم، دغدغه و تلاش کاندیداها و نامزدان شرکت کننده در این دوره از انتخابات نیز بیشتر میشود. علاوه بر انتخاب بهترین روشهای تبلیغات، رعایت قوانین و مقررات تبلیغات انتخابات مجلس نیز اهمیت زیادی دارد. هرچه نباشد مردم بیش از هر کسی، از نمایندگان آینده مجلس انتظار رعایت قوانین را دارند.
از سوی دیگر طبق قوانین تعریف شده در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران، کاندیدای مجلس موظف هستند قوانین مربوط به انتخابات را رعایت کنند. در غیر این صورت مشمول مجازات شده و اعتبار و شانس شرکت در انتخابات مجلس را از دست میدهند. قوانین و مقررات مربوط به تبلیغات انتخابات مجلس به صورت کامل، واضح و شفاف در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی آمده است و ما در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
بیشتر بدانید : پنل پیامکی انتخاباتی
قوانین تبلیغاتی انتخابات مجلس
در فصل ششم جزئیات متن قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، به وضوح به قوانین تبلیغاتی انتخابات مجلس پرداخته شده است. لیست جامع قوانین تبلیغات انتخابات مجلس به شرح زیر است:
1. تمامی نامزدان و کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی وظیفه دارند محتوای تبلیغات و روشهای مختلف تبلیغات خود را اعم از فضای حقیقی و مجازی، در چارچوب قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۹۸/۱۱/۶ تهیه کنند. در غیر این صورت مراجع اداری، انتظامی و قضایی موظف به برخورد با تبلیغات غیرمجاز هستند.
2. هرگونه فعالیت تبلیغات انتخابات مجلس باید از هشت روز قبل از روز انتخابات (مرحله اول و دوم) آغاز و تا ۲۴ ساعت قبل از اخذ رای پایان یابد.
3. استفاده از اظهارنظر، نام، تصویر یا نماد سایر اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین احزاب و گروههای سیاسی به جز مواردی که قبلاً به صورت عمومی انتشار پیدا کرده ممنوع است.
4. نامزد انتخابات مجلس یا مسؤول ستاد اصلی تبلیغات وی، باید هنگام انتشار تبلیغات چاپی مانند تراکت و بروشور و غیره، نام و نشانی چاپخانه یا مرکز تکثیر و تاریخ چاپ را زیر تبلیغ درج کنند. در غیر این صورت آن تبلیغ یا آگهی غیر مجاز است.
5. قوانین تبلیغات انتخابات مجلس نصب هرگونه تبلیغات اعم از بروشور، تراکت، بنر، پوستر و غیره روی المانها و مبلمان شهری ممنوع اعلام کرده است. این المانها یا مبلمان شهری عبارتند از علائم راهنمایی و رانندگی، صندوق پست، باجه تلفن، تابلوی بیمارستانها، مدارس، موسسات و سازمانهای عمومی و دولتی و غیره.
6. نصب هرگونه تبلیغات فقط در محل ستادهای تبلیغاتی کاندیداها و یا جایگاههای مخصوص تبلیغات انتخابات مجلس که پیشتر توسط شهرداری و دهیاری اعلام میشود، مجاز است.
7. هر نامزد یا کاندید انتخابات مجلس بنابر قوانین انتخابات مجلس شورای اسلامی میتواند یک ستاد اصلی در حوزه انتخابیه داشته باشد. در واقع این ستاد تبلیغات انتخابات به مرکزی گفته میشود که نامزدها و حامیان آنها میتوانند در آن مرکز کلیه امور مربوط به تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی را در آن مدیریت و ساماندهی کنند.
پنل پیامکی سیگنال ارائه دهنده تمامی امکانات ارسال پیامک بدون هزینه فعال سازی. شما تنها هزینه ارسال پیامک را پرداخت می کنید!
ثبت نام رایگان سامانه پیامک
8. هر نامزد انتخابات مجلس میتواند یک ستاد انتخاباتی مجازی به صورت وب سایت داشته باشد و تبلیغات مربوط به انتخابات و سایر فعالیتهای انتخاباتی خود را از طریق آن پیش ببرد. لازم به ذکر است که نامزد مذکور موظف است که نشانی و مشخصات دقیق درگاه و همچنین مسئول رسیدگی به آن وب سایت را به فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه و هیات استانی بررسی تبلیغات اعلام کند.
9. نامزد یا کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی به هیچ عنوان نباید در تبلیغات خود در رسانههای همگانی علیه دیگر نامزدها یا احزاب و گروههای سیاسی محتوایی منتشر کند. منظور از رسانههای همگانی تمامی رسانههای چاپی مانند روزنامه و مجلات، رسانههای الکترونیکی یا دیجیتال یا هر رسانه دیگری است که محتوای آن به صورت عمومی منتشر میشود.
10. محتوای تبلیغات نامزدها و کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی باید تماماً در مورد خود آن نامزد، برنامههای آتی و سیاستهای کاری خود باشد. بنابراین هیچکدام از نامزدها و کاندیداها یا طرفداران و حامیان آنها حق تبلیغ علیه دیگر نامزدها و کاندیداها را نداشته و در صورت هتک حرمت و حیثیت نامزدهای دیگر طبق مقررات و قوانین تبلیغات انتخابات مجلس مجازات خواهند شد.
11. اندازه تبلیغات چاپی نامزدها باید حداکثر ۷۰ در ۱۰۰ سانتیمتر باشد.
بیشتر بدانید : پنل پیامکی ویژه انتخابات مجلس شورای اسلامی
جرائم و تخلفات قوانین تبلیغات انتخابات مجلس
چنانچه نامزدها و کاندیداهای انتخابات مجلس هر کدام از این موارد را در فعالیتهای انتخاباتی و تبلیغاتی خود انجام دهند، طبق ماده ۸۲ از قوانین تبلیغات انتخابات مجلس مجرم محسوب میشوند و طبق قانون با آنها برخورد میشود:
- هرگونه اقدام مغایر امنیت ملی و تفرقه قومی یا مذهبی
- ذکر هرگونه وعده و وعید خارج از اختیارات قانونی نمایندگی مجلس در متن تبلیغات
- استفاده از کاروانهای تبلیغاتی
- دیوارنویسی و تخریب اموال عمومی برای انتشار تبلیغات
- تخریب و از بین بردن آثار تبلیغاتی نامزدهای دیگر
- هتک حرمت و حیثیت، تخریب چهره عمومی و افترا بستن به هر شخص حقیقی و حقوقی
- هرگونه تبلیغ مغایر با عفت عمومی و یا موازین شرع
- انتشار مطالب خلاف واقع در تبلیغات انتخابات مجلس
- اخلال یا فعالیتهای انتخاباتی، نشست، تجمع یا سخنرانی نامزدهای دیگر و یا تعرض به ستادهای انتخاباتی آنها
قوانین ارسال پیامک انتخاباتی مجلس
روشهای مختلفی برای تبلیغات انتخابات مجلس وجود دارد و هرکدام هم مزایای خاص خود را دارند. از تبلیغات چاپی و سنتی گرفته مانند چاپ پوستر و تراکت یا تبلیغات تلویزیونی، پخش مناظرات سیاسی از رادیو تا تبلیغات مدرن مانند تبلیغات پیامکی. این روزها که اکثر کسب و کارها و اصناف مختلف برای تبلیغ و معرفی خود از امکانات و مزایای پیامک و پنل پیامکی بهره میبرند، سیاستمداران نیز وارد میدان شده و از پیامک برای تبلیغات انتخابات استفاده میکنند.
بسیاری از نامزدان و کاندیداهای این دوره انتخابات مجلس نیز از پنل پیامکی انتخابات مجلس استفاده کرده و از این طریق با طرفداران و شهروندان ارتباط برقرار میکنند. اما برای نتیجه گیری موفقیت آمیز باید علاوه بر قوانین تبلیغات انتخابات مجلس، از قوانین ارسال پیامک انتخاباتی مجلس نیز آگاهی داشته باشند. بنابراین لازم دیدیم تا در این مطلب به قوانین ارسال پیامک برای تبلیغات در انتخابات مجلس اشاره کنیم.
بیشتر بدانید : نمونه پیامک تبلیغاتی انتخابات مجلس شورای اسلامی
- نهادها و دستگاههای اجرایی و همچنین هیات استانی، یک ماه قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی قوانین مربوط به تبلیغات در انتخابات و برنامه زمانبندی تبلیغات را تهیه و حداکثر دو هفته قبل از شروع تبلیغات، آن را در اختیار نامزدها قرار میدهند. با توجه به این موضوع، نامزدها و کاندیداها قبل از مشخص کردن استراتژی تبلیغات پیامکی خود باید این قوانین و مقررات را به خوبی مرور کرده و طبق آن متن پیامک، مخاطبان، تاریخ و ساعات ارسال پیامک و موارد اینچنینی را تنظیم کنند.
- نوشتن یک متن پیامک تبلیغاتی بدون شعار یا متن انتخاباتی بی معنی است. بنابراین هنگام تهیه متن پیامکهای ارسالی خود حتماً شعار انتخاباتی به همراه نام خود را ذکر کنید.
- قبل از هرچیزی از مخاطبان خود برای ارسال پیامک اجازه بگیرید. همچنین راهی برای لغو اشتراک پیامک های خود در نظر گرفته و آن را در متن پیامک خود بگنجانید.
- به همراه متن پیامک تبلیغاتی خود از CTA یا اقدام به عمل استفاده کنید. این فراخوان میتواند هدایت مخاطب به بررسی وب سایت انتخاباتی یا کارنامه و رزومه کاری شما باشد.
- علاوه بر زمانهای مجازی که در قوانین تبلیغات انتخابات مجلس ذکر شده، از زمانهای مناسب برای ارسال پیامک تبلیغاتی غافل نشوید. در غیر این صورت بدون شک پیامک انتخاباتی شما خوانده نمیشود.
- یکی از بهترین راهها برای افزایش بازخورد و توجه مخاطبان، آوردن نام خود در ابتدای پیامک است. اگر نام خود را ابتدای پیامک بیاورید، حتی اگر مخاطب متن پیامک شما را تا انتها نخواند حتماً نام شما به چشمش میخورد.
- از امکانات پنل پیامکی برای انتخابات مجلس کمال بهره را ببرید.. امکاناتی نظیر ارسال هدفمند براساس شهر یا استان یا سن و جنسیت میتواند برگ برنده شما در انتخابات پیش رو باشد. برای مثال با استفاده از ارسال براساس شهر و استان میتوانید پیامکهای تبلیغاتی خود را تنها به ساکنین شهر و استانی ارسال کنید که قصد دارید نماینده آن در مجلس شورای اسلامی باشید. بدین ترتیب نه تنها صدای خود را به گوش همشهریان خود میرسانید بلکه از هزینه اضافی ناشی از ارسال پیامک به مردم شهرهای نامربوط نیز جلوگیری میکنید.
- سعی کنید بهترین پیش شماره و اپراتور را برای ارسال پیامک در پنل پیامکی خود استفاده کنید. پیش شماره پیامک ارسالی از سوی شما اولین برخورد مخاطب با پیام شماست، پس سعی کنید از پیش شمارههای معتبر و ترجیحاً کوتاه استفاده کنید.
همین حالا تماس بگیرید
در آخر
کاندیداها و نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز مانند سایر اصناف برای معرفی خود و خدماتشان نیاز به تبلیغ دارند. روشهای مختلف تبلیغات برای فعالیتهای انتخاباتی مناسب است، از تبلیغ در تلویزیون گرفته تا ارسال پیامک انتخاباتی. فرقی ندارد چه روش تبلیغات استفاده شود، اما تمامی این تبلیغات باید در چارچوب قوانین تبلیغات انتخابات مجلس انجام شوند. بنابراین در این مطلب علاوه بر قوانین و مقررات تبلیغات انتخابات مجلس، قوانین مربوط به تبلیغات پیامکی را نیز بررسی کردیم. پیشنهاد میکنیم مطالعه این مطلب را از دست ندهید.